Reklama

Reklama

Na začátku detektivního příběhu je ve vaně nalezena mrtvola majitele autoopravny Martina Horáka (D. Prachař). Policie tento případ nejprve považuje za sebevraždu. To se však nezdá detektivovi Pavlu Vondrovi (V. Dlouhý), který začne znovu rozplétat nitky tohoto zpočátku jasného případu nehody… Ty ho zavedou až na začátek jiného případu a k ženě, se kterou se už jednou setkal – k překladatelce Evě Jarolímové (P. Jungmanová). Tenkrát vyšetřoval sebevraždu její sestry Jany (Z. Dřízhalová), která skočila z okna a nikdo nevěděl proč… (Česká televize)

(více)

Recenze (74)

Chudobka 

všechny recenze uživatele

Tato televizní detektivka by se mi určitě tak nelíbila, kdyby v ní nehráli mí oblíbení herci - Vladimír Dlouhý (kterého prostě musím vidět v každém filmu) a skvělá Petra Jungmanová. Překvapily mě postřehy Siegmunda - takových detailů jsem si nevšimla a ani pro mě nejsou až tak podstatné. (Ale při dalším zhlédnutí se na ně zaměřím, takže mu děkuji.) Podmanivé herecké výkony mi nedovolily se soustředit na tyto nejasnosti. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Na polistopadový úhor slušný scénář, na kterém se Němcová mohla vyřádit a naznačit, že i dnes lze tvořit, byť ve velmi strohých limitech. Podařilo se jí výchozí poněkud topornou fabulaci oživit a s využitím kvalitních hereckých výkonů (relativně nejvíce prostoru se dostalo znamenité brněnské herečce Petře Jungmanové) vytvořit vcelku zajímavý příběh s určitou pachutí zvrácenosti a zpustlosti na moderní způsob. Ani náznaky intimních vztahů mezi vyšetřovatelem-kriminalistou a hlavní hrdinkou nevyzněly jako křoví do počtu. Poměrně působivý byl i závěr. V pomyslné kategorii dlouhodobého televizního průměru se jedná o zajímavý čin. Bohužel nikoliv o čin mimořádný a ojedinělý. Ale to už není režisérčin problém. Dokázala totiž víc, než se dalo čekat. Na smutné pravdě, že dnes musíme být vděčni leckdy se zaťatými zuby, však - bohužel - ani DEN nemůže změnit nic. ()

Reklama

quixote 

všechny recenze uživatele

Úmorně se táhnoucí vyprávění, v němž city a jejich dávání na odiv nahrazují napětí a překvapení. Přestože čas nemilosrdně odhalil mnohé slabiny filmu, stojí za zhlédnutí díky hercům a kvalitní Décziho muzice. Dobrá je i kamera, i když někdy se s ní kouzlí až moc (asi i to má zamaskovat to, že se po většinu času nic neděje). ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Náhodou taková nenáročná krimi oddechovka kde působí trochu zbytečně jen rušivé nájezdy psycho hudby a uznávám, že závěrečná scéna se zrcadlem : vítám tě do klubu je fakt kapku přehnaná, ale jako finální pointa aspoň trochu originální když už kdo je pachatelem té rádoby nešťastné nehody je jasné už od začátku. Škoda Dlouhého, že odešel tak brzy měl nejenom výborný hlas, ale byl to i znamenitý charizmatický herec.60% ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Spíš než o pravou detektivku se jedná o psychologické drama, jehož osou je osobní tragédie a nedůvěra v možnost právního potrestání viníka, která vede k vlastnímu řešení této nespravedlnosti. Je to případ, kdy není v moci policie viníka potrestat, protože jeho provinění je spíše v oblasti morální než faktické. Snímek má velmi dobré herecké výkony, komorní atmosféru a pozvolna plynoucí příběh, který mi vůbec nepřipadá nudný i když je už od poloviny zřejmé, jak to dopadne. Na české poměry velmi slušná televizní práce. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Petra Jungmannová a Vladimír Dlouhý si počas natáčania padli do oka a neskôr sa stali partnermi. (Raccoon.city)
  • Režisérka Jitka Němcová si vybrala herečku Petru Jungmannovú na základe toho, že sa jej v tom čase zabila staršia sestra pri lete motorovým rogalom a ona potrebovala niekoho, kto sa dokáže vžiť do pocitov človeka, ktorému tragický osud vzal súrodenca. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama