Reklama

Reklama

V nemilosrdném světě politických stratégů je Elizabeth Sloaneová (Jessica Chastain) nejvyhledávanější a nejpůsobivější lobbistkou z celého Washingtonu. Elizabeth, která je proslulá jak svou mazaností, tak i skvělými výsledky, je vždy poháněna touhou zvítězit za každou cenu. Když se však postaví doposud nejsilnějšímu oponentovi své kariéry, zjistí, že vítězství může přijít příliš draho. (HBO Europe)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (290)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Keď nejaký náš producent pozeral Miss Sloane a uvažoval o tom, či ho hodiť do multiplexov, tak sa pristihol pri tom, že je tak blbý, že vôbec nechápe dej a tak nebude otravovať ani širšiu verejnosť. No prvá hodina môže mnohých odradiť, ale keď sa začnú vyťahovať karty na stôl a keď v závere sú vytiahnuté tie najväčšie esá, tak mnohí pôjdu do kolien. Škoda, že nie v kine...Je tu pekelne prepracovaný politický thriller a zároveň tak aj trochu rozprávka, ale to myslím v tom najlepšom zmysle slova. Jessica je tu brutálne bitchy, čo je umocnené ešte tou jej prehadzovacou červenou ofinou. Po tomto a chytaní Usamu sa dostáva do mojej top trojky súčasných "in" herečiek. ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

...ten film je brutálne únavný...a úmorný...prvá hodina štvrť takmer neupozerateľná...prostredie, charaktery, frekvencia slov...a v druhej polovici autori pripravia také zimomriavkové scény, ktoré so záverečným vyústením v spojení s hudbou Maxa Richtera proste nenechajú chladným ani toho najšialenejšieho workoholika / cynika či lobbistu...PS: prvá polovica tým pádom za 2, druhá za celých 6. PPS: milujem Gugu Mbatha-Raw! ()

Reklama

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Zpočátku je s filmem těžké držet tempo, ale po chvíli se do toho divák dostane (a to i takový, kterému tématika lobbování a politiky není třeba moc blízká). A nakonec je to napínavá a trochu nepředvídatelná jízda, která má výborně vystavěný příběhový oblouk. Slečna Sloane je fascinující postavou balancující na hraně zákona, aby dosáhla nejen "vítězství", ale naplnila zároveň své přesvědčení. Jessica Chastain podává strhující výkon plný niterného napětí. Film zároveň předkládá spoustu zajímavých otázek, především ohledně etiky, ale dá se tam toho najít spoustu včetně zamyšlení nad tématem držení zbraní v USA. Zároveň se nám zde ukazuje velké téma lobbingu a můžeme si na tom uvědomit, že přestože má toto slovo negativní konotaci (lobbování je často spojováno také s korupcí), na samotném lobbingu vlastně není nic špatného. To, jestli je lobbování dobré nebo špatné, totiž určuje to, za co se lobbuje, úmysly lobbisty a také prostředky, které se k lobbování použijí. Všechno je to ve výsledku jen o nás lidech a o našich záměrech. Za mě tedy zajímavý námět s výborným provedením. Sama jsem ani nečekala, že mě tento film a jeho téma natolik osloví. ~(4,3)~ ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Sice se tu hodně (a) složitě mluví, takže jestli nejste v právnické / lobbystické angličtině zběhlejší než já, tak budete muset též hodně monologů / dialogů přijmout prostě jako "Dala jim nějaký úkol, snad se v příštích záběrech ukáže, co to znamenalo", ale i přes tento relativní handicap je to zajímavé a svěží okénko do fungování (nejen) americké politiky... 80% ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Elizabeth Sloane? Žena, co čůrá vestoje, to nedělám ani já, říká o své šéfové s respektem kolega. Nedejte se zmást zdánlivě křehkým zjevem štíhlé krásky. Elizabeth rozhodně není tuctovou členkou lobbistické firmy ani šedou kancelářskou myší. Patří k nejlepším ve své branži, má pověst zarputilého terminátora, který s vychytralostí lišky a chirurgickou přesností manipuluje veřejností, politiky i svými protivníky a dříve či později zákonnou normu protlačí do podoby, která vyhovuje jejímu klientovi. Pozoruhodná je především její schopnost obratně balancovat na hraně zákona a využívat každé jeho skulinky ve svůj prospěch. Elizabeth Sloane je workoholik, který svou profesi proměnil ve vášeň a obětoval jí rodinu i citový život. Peníze paní Sloane sice nesmrdí, ale jak praví klasik, ty rozhodně nejsou všechno. Důležité jsou i nemovitosti, drahé kameny a cenné papíry. U Elizabeth ovšem další cennou komoditou nejsou diamanty, ale lehtání jejího ega. Když dostane nabídku od neziskovky protlačit proti vůli mocných zbrojařských korporací omezení střelných zbraní, obrátí se proti bývalému zaměstnavateli a rozhodne se vybojovat bitvu pro změnu na straně dobra. Používá ovšem ten samý styl a prostředky jako dřív. Andělské cíle a pekelné nástroje, to se trochu tluče, nehledě na to, že noví soupeři mají Sloaneovou přečtenou jako včerejší noviny. Jak tohle může dopadnout? Pravdou je, že Případ Sloane není klasická popkornovka, nýbrž rafinovaně vystavěné drama založené na dialozích a psychologických střetech - tudíž vyžadující určité soustředění. Svět lobbingu není tak divácky zmapovaný jako soudní dramata, takže je obtížnější se v jeho prostředí orientovat. Tak dobrý scénář se ale vídá jen výjimečně (i zdánlivé nedostatky postupně obrací ve svůj prospěch) a bohatě vyváží všechny překážky. Je to sice hollywoodština, ale zatraceně kvalitní. Jessica Chastain si sice nemůže na role stěžovat, ale prohnaná Sloaneová tvrdá jako žula je zatím její nejvděčnější part. Vše, co chybělo ambiciózní a očekávané Velké hře, je tady přítomno ve vrchovaté míře. Palec nekompromisně míří nahoru. Celkový dojem: 90 %. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (7)

  • Jessica Chastain (Elizabeth Sloane) strávila v príprave na film mnoho času so skutočnými lobistami z D.C. (zajo91)

Reklama

Reklama