Reklama

Reklama

V nemilosrdném světě politických stratégů je Elizabeth Sloaneová (Jessica Chastain) nejvyhledávanější a nejpůsobivější lobbistkou z celého Washingtonu. Elizabeth, která je proslulá jak svou mazaností, tak i skvělými výsledky, je vždy poháněna touhou zvítězit za každou cenu. Když se však postaví doposud nejsilnějšímu oponentovi své kariéry, zjistí, že vítězství může přijít příliš draho. (HBO Europe)

(více)

Videa (9)

Trailer 5

Recenze (289)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Až také sklamanie som nečakal. A to tam hrala moja obľúbená Jessica Chastain a to tu bola skoro najsympatickejšia zo všetkých jej snímkov. Veľmi slabá snímka, ktorá neponúka vlastne vôbec nič. Neviem čo by tejto snímke prospelo najviac a či existuje niečo, čo by túto snímku pozdvihlo až na príjemný priemer. Herci sa veľmi nepredviedli a o nejakých hereckých výkonoch sa nedá ani polemizovať. Koniec koncov, nehrá tam nik známy. Na hudbu si už absolútne neviem spomenúť a to tempo bolo neskutočne vlečúce. Aj dialógy boli absolútne nezáživné a celkovo scenár a príbeh boli jedno veľké sklamanie. Však ono už téma je o niečom. Neviem či to pripisovať aj tomu, že som od toho veľa očakával, ale ja som sa len a len nudil. Nenapadá ma jediná skupina divákov, ktorá by túto snímku ocenila. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Jsem jen zdroj? Nic víc?“ - „Z profesního hlediska ano. Chápu, že máš pocity a svůj život, ale k těm žádné povinnosti nemám. Mám povinnosti k zakázce, a pokud je mezi tím rozpor, vyhrát může jen jedno.“ Filmy z podobného prostředí mě něčím lákají, tudíž u mě mají celkem slušnou šanci uspět. Třeba jako Slečna Sloane (to jako opravdu, „Případ“?!). Rovnou dodávám, že téma zbraní mě příliš nepálí, ačkoliv to je aktuální i v Evropě, ale rozhodně ne s takovou naléhavostí a dopady jako v USA. Příběh byl nicméně velmi chytlavý. Držel si slušné tempo, tomu pomohly místy až kulometně rychlé dialogy (schůze týmu), a naproti tomu chvilky „oddechu“ nenudily. A díky tomu, co vše se dozvíme o Sloane, dějová „překvápka“ nevyznívají jak vycucaná z prstů, tudíž i ten konec jsem přijal s nadšením. Stejně jako herecké výkony, jimž vládne Chastain, které tu „svini“ jdoucí přes mrtvoly věříte maximálně. I díky ní to vidím na silné 4*. „Potkal jsem tě, když jsi utíkala z dárcovské konference. Už jsi tu mohla skončit. Proč jsi neodešla?“ - „A co bych dělala?" ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Tak trošku Aaron Sorkin, ale bez Sorkina. Což mě po dokoukání upřímně překvapilo. Dokonce si i tvůrci půjčili několik herců ze seriálu Newsroom. Celkově výborně natočené a vypointované, tématem to hodně připomíná pozdější Molly’s Game, také z Jessicou Chastain. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Zpočátku je s filmem těžké držet tempo, ale po chvíli se do toho divák dostane (a to i takový, kterému tématika lobbování a politiky není třeba moc blízká). A nakonec je to napínavá a trochu nepředvídatelná jízda, která má výborně vystavěný příběhový oblouk. Slečna Sloane je fascinující postavou balancující na hraně zákona, aby dosáhla nejen "vítězství", ale naplnila zároveň své přesvědčení. Jessica Chastain podává strhující výkon plný niterného napětí. Film zároveň předkládá spoustu zajímavých otázek, především ohledně etiky, ale dá se tam toho najít spoustu včetně zamyšlení nad tématem držení zbraní v USA. Zároveň se nám zde ukazuje velké téma lobbingu a můžeme si na tom uvědomit, že přestože má toto slovo negativní konotaci (lobbování je často spojováno také s korupcí), na samotném lobbingu vlastně není nic špatného. To, jestli je lobbování dobré nebo špatné, totiž určuje to, za co se lobbuje, úmysly lobbisty a také prostředky, které se k lobbování použijí. Všechno je to ve výsledku jen o nás lidech a o našich záměrech. Za mě tedy zajímavý námět s výborným provedením. Sama jsem ani nečekala, že mě tento film a jeho téma natolik osloví. ~(4,3)~ ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"MIss Sloane" je podľa mňa skutočne ukážkou toho, ako sa robia dobré filmy. Možno má trošku ťažšiu tému na pochopenie pre všetkých, ale na druhú stranu je to podané tak dobre, má to vynikajúce tempo a postavy, ktoré si človek okamžite zamiluje. Nie pre to, aké sú sympatické, ale ako reálne na nás vyplynú. Najmä Jessica Chastain v role Madelaine Elizabeth Sloane. Ona priam žije túto rolu a nebol moment, ktorý som jej v tom neuveril. Natoľko bola presvedčivá. A rovnako musím povedať, že aj ostatní členovia jej tímu a jej oponenti sú zaujímavé postavy. Plus máme tu ľudí, ktorí na jednej strane chcú, aby si ľudia (najmä ženy) kupovali viac zbraní a naopak tí, ktorí nechcú, aby sa zbrane dostávali tak jednoducho k ľuďom. A Elizabeth si zvolí práve tú druhú možnosť. A použije akékoľvek prostriedky, aby vyhrala. Jej postava je veľmi zaujímavá a veľa sa o nej aj dozvieme. A občas ňou človek opovrhuje, no súčasne v nej nachádza niečo zaujímavé. Najlepším momentom filmu je pre mňa ale posledných 10 minút, kde bude mať Elizabeth jeden z najlepších filmových monológov, ktorý som kedy počul a najmä obohatený o jeden z najlepších zvratov vo filmovej histórii. Aspoň z filmov, čo som ja mal možnosť vidieť. Podľa môjho názoru je to tak výborne zvládnuté, že by si to zaslúžilo nejakú cenu. Wow. Prekvapivé, dokonalé a priam cítiť z toho všetko, k čomu sa film staval počas celej doby. Pre fanúšikov drámy a silných ženských osobností je tento film povinnosťou. Ja som si ho užíval naplno celú dobu, hoci téma lobbyzmu je trošku náročnejšia. Ale postupne sa film stáva pochopiteľnejším. Určite stojí za váš čas. Hodnotenie: A ()

Galerie (63)

Zajímavosti (7)

  • Značka piva, ktorú pije Elizabeth Sloane (Jessica Chastain) počas večere v čínskej reštaurácii, je Tsing Tao. (zajo91)

Reklama

Reklama