Reklama

Reklama

V nemilosrdném světě politických stratégů je Elizabeth Sloaneová (Jessica Chastain) nejvyhledávanější a nejpůsobivější lobbistkou z celého Washingtonu. Elizabeth, která je proslulá jak svou mazaností, tak i skvělými výsledky, je vždy poháněna touhou zvítězit za každou cenu. Když se však postaví doposud nejsilnějšímu oponentovi své kariéry, zjistí, že vítězství může přijít příliš draho. (HBO Europe)

(více)

Videa (9)

Trailer 5

Recenze (288)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Je teda pravda, že Miss Sloane po odborné stránce není úplně nejjednodušší film a dokonce se kolikrát i stane, že divák neví, co se ve filmu zrovna děje. Jessica Chastain se totiž do své role vpravila tak dokonale, že svojí eurovizi o americkém dolaru uplatňuje naprosto dokonale a jako lobbista funguje na dvě plno obrátky. Výsledek je takový, že na ní koukáte s otevřenou držkou, půlce nerozumíte a u druhé půlky si říkáte, jak moc je hustá, že to všechno z psychologického hlediska dává, jak kdyby se nechumelilo. Přitom je také jenom člověk. Na závěr, co předvede, tak to je pro silné povahy. Nejenom, že předvede skvostný monolog na "teď", ale ona zároveň ukáže, jak obrovská herečka je a jak moc se do své role vpravila. Tak moc, že takový filmový zážitek jsem hodně dlouho neviděl. Je super, mám jí rád a tady ukázala, jak moc velkou herečkou ona je. Miss Sloane není jednoduchý film, ale když se do něj zažerete, dostanete úžasné zakončení ze světa snových zážitků. ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

...ten film je brutálne únavný...a úmorný...prvá hodina štvrť takmer neupozerateľná...prostredie, charaktery, frekvencia slov...a v druhej polovici autori pripravia také zimomriavkové scény, ktoré so záverečným vyústením v spojení s hudbou Maxa Richtera proste nenechajú chladným ani toho najšialenejšieho workoholika / cynika či lobbistu...PS: prvá polovica tým pádom za 2, druhá za celých 6. PPS: milujem Gugu Mbatha-Raw! ()

Reklama

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Zpočátku je s filmem těžké držet tempo, ale po chvíli se do toho divák dostane (a to i takový, kterému tématika lobbování a politiky není třeba moc blízká). A nakonec je to napínavá a trochu nepředvídatelná jízda, která má výborně vystavěný příběhový oblouk. Slečna Sloane je fascinující postavou balancující na hraně zákona, aby dosáhla nejen "vítězství", ale naplnila zároveň své přesvědčení. Jessica Chastain podává strhující výkon plný niterného napětí. Film zároveň předkládá spoustu zajímavých otázek, především ohledně etiky, ale dá se tam toho najít spoustu včetně zamyšlení nad tématem držení zbraní v USA. Zároveň se nám zde ukazuje velké téma lobbingu a můžeme si na tom uvědomit, že přestože má toto slovo negativní konotaci (lobbování je často spojováno také s korupcí), na samotném lobbingu vlastně není nic špatného. To, jestli je lobbování dobré nebo špatné, totiž určuje to, za co se lobbuje, úmysly lobbisty a také prostředky, které se k lobbování použijí. Všechno je to ve výsledku jen o nás lidech a o našich záměrech. Za mě tedy zajímavý námět s výborným provedením. Sama jsem ani nečekala, že mě tento film a jeho téma natolik osloví. ~(4,3)~ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

“PŘESVĚDČIVÁ LOBISTKA NEMŮŽE UVĚŘIT POUZE VE SVOU SCHOPNOST VYHRÁT...“ /// Módní doplněk k House of Cards. Žena s minimálně třemi smysly navíc proti zbrojní lobby. Díky J. Chastain (která v tý druhý půlce naprosto exceluje!), můžeme obdivovat hyperaktivitu a nahlídnout do temný stránky povahy ženy, která žije „jen“ pro svoji práci. Výborný politický drama, který se podobá těm (parádním) ze soudních síní. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) V životě (mým) jde jen o vítězství. 2.) Nevím, jak se dostat za Markem Dalíkem. 3.) Thx za titule „Dede76„. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Tak jsem zase jednou viděl film, kterému nemám, co bych vytkl. Jessica Chastain sice nepatří mezi mé oblíbené herečky, ale tady byla přímo fantastická. Proti Madeline Elizabeth Sloan je Antonín Blaník empatický sympaťák, kterému byste s naprostým klidem svěřili do opatrování nejen své domácí mazlíčky, ale klidně i vlastní děti. Takovou parádní směsici lhostejnosti, cynismu a intrik jsem snad ještě neviděl a ani se nedá říct, že bych si to všechno užíval, já jsem se v ději přímo bahnil. Jen mě poněkud zmátl závěr filmu, buď to v USA chodí jinak, nebo scénáristovi ujela ruka, ale u nás se přece lobbisté nezavírají i přes platný rozsudek. Každopádně byl pro mě tento snímek výborným zážitkem a určitě se na něj rád podívám znovu. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (7)

  • Jessica Chastain (Elizabeth Sloane) strávila v príprave na film mnoho času so skutočnými lobistami z D.C. (zajo91)
  • Adresa, kterou Sloane (Jessica Chastain) ke konci filmu nadiktuje novinářům (193.184.216.449), není platná IP(v4) adresa – ta sestává pouze z čísel od nuly do dvě stě padesáti pěti. (kriplozoik)

Reklama

Reklama