Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sympatická Eliška (Petra Hřebíčková) je na plný úvazek milující manželkou charismatického a bohatého Pavla (Jiří Langmajer). Ovšem jen do té doby, než ji na prahu čtyřicítky milým a korektním způsobem požádá o rozvod. Když nový život, tak od základů! Eliška se rozhodne začít od nuly jako učitelka v malé středočeské vesničce. Rázovitý a hyperaktivní starosta (Miroslav Táborský) nastěhuje Elišku do jednoho domu s nerudným Božíčkem (Ondřej Vetchý), který díky svým vlastním neblahým zkušenostem s „ženskejma definitivně skončil". Jeho jízlivost a hulvátství může trumfnout snad jen jeho povolání – Božíček pracuje ve vesnici jako hrobník. Eliška má ovšem na chlapy také momentálně spadeno, takže si rozhodně nenechá nic líbit... (CinemArt)

(více)

Recenze (606)

tynuska37 

všechny recenze uživatele

Skoro se až divím, že se takovýhle film dostal v Čechách do kin. Má to děj s hlavou a patou, spoustu vtipných scén a hlášek, kde se nikdo nemusí pitvořit, být vulgární nebo narážet na sex, herci jsou taky sympaťáci, film za sebou nechá hřejivý pocit z milé vtipné romance, kde všechno dobře dopadne... Jsem myslela, podle obsahu kin v poslední době, že takhle dobré věci u nás nechceme... DĚKUJU za tohle ujištění, že česká komedie ještě pořád žije. (Nebo minimálně přežívá.) ()

Uesbe 

všechny recenze uživatele

Toto sem asi presiaklo z paralelného vesmíru, kde sa naivné veselohry postupne kultivovaly v prijateľné oddychovky ()

LukH 

všechny recenze uživatele

Velmi osvěžující v rámci českého filmu, klišoidní, ale díky skvělé ústřední dvojici jsem se bavil. ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,Proboha, kde se to prase myje?“ Tato komedie se asi odehrává v nějakém vymyšleném světě, kde jsou Pražáci a vesničani se všemi stupidními předsudky a stereotypy. Tam, kde ve vesnici žije všeho všudy asi 20 lidí, čarodějnice se tam pálí soudě podle květeny někdy v létě, kde myslivec střílí po lidech, a kde se všichni chovají jak ti nejplošší troubové. Hřebíčková je super, hezky hraje a snaží se, Langmajer totéž, ale Vetchý je naprosto úděsný, a hraje jen sám sebe opět a znovu. Ostatní se asi snaží, ale jednotlivé role jsou tak debilně napsané, až je vám za ně trapno. Od začátku musí být každému jasné, jak se bude příběh vyvíjet a ejhle, opravdu tomu tak je. Nechápu jenom tu vedlejší linku Vetchého s jeho synem, to bylo trochu navíc. Také zápletka se školním inspektorem je jako by vypadla z nějaké nepovedené parodie alá Kameňák. Celkově vzato jsem se moc nebavil, ani té romantické hlavní dvojici jsem palce nedržel. Prostě jsem to dokoukal. ()

rezzzy 

všechny recenze uživatele

Po hodně dlouhé době konečně příjemný český film. Hurá, ale zároveň je to taky trochu smutné, protože 4 hvězdy dostává nadhodnoceně více proto, že mi udělal radost, že se na něj dalo koukat, než že by to pro mě mělo nějak skutečnou formální nebo obsahovou hodnotu. ()

Knor 

všechny recenze uživatele

Mezi tím vším českým komediálním bahnem řekněme, že tenhle snímek patřím k tím snesitelným. Humor jednoduchej, chvílema trapnej, ale není to žádná hrůza. Oddychovka na odpočinek, Vetchý skvělej, Hřebíčková je sympaťanda. ()

thomasnikrs 

všechny recenze uživatele

V kině jsem si připadal strašně trapně, starý báby se kolem nás řehtaly jak malý děcka nad Tomem a Jerrym a já jen žasnul, co stačí k rozesmátí člověka s lQ tak pod 50:-( Neříkám, že jsem se nad celým filmem vůbec nepobavil, ale dát tomu čtyři * mi příjde opravdu strašně jednoduché nad hodnotitelem, ale kdo tady dal čtyři a více hvězdiček, má zřejmě doma Babovřesky na originálce... tak to asi je ()

AgnesDee 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k dnešním výtvorům českých režisérů a scénáristů je tohle opravdu překvapivá změna. Nicméně jako žánrovka je to snadno zapomenutelný film. Vždycky, když jsem viděla nějakou českou (a hlavně špatnou) českou romantickou komedii, tak nějak jsem si v duchu přála, abychom se je naučili dělat stejně, jako v Americe. To jsem v případě Bezva ženské dostala. Ale moc spokojená z toho nejsem. Americká šablona nasunutá na český venkov prostě nejde udělat tak, aby to bylo něco nového a zajímavého. Film má stejnou strukturu jako padesát milionů filmů před ním, plus je tam nasunutá jedna pod-zápletka, u které se ani nedovíme, jak to s ní doopravdy je. Ale jinak je to celkem zábavné, občasný černý humor filmu celkem přidal. Ale zajímalo by mě, kdy se přesně tento film odehrává. Protože všichni se oblíkají, jakoby bylo léto, přitom má být školní rok. Dál je tam scéna u pálení čarodějnic, což mi říká, že by se měl film odehrávat někdy na jaře, ale copak v době pálení čarodějnic je takové teplo, že se můžou nosit šaty? A to jako během školního roku nechodili dětska do školy? Prostě časoprostor tohoto filmu mi prostě nesedí. ()

JajinkaBec 

všechny recenze uživatele

Sice moc nevěřím, že je v reálu možné všechny tyhle útrapy přestát s dokonalým make-upem a neuvadajícím úsměvem na tváři jako hlavní aktérka Eliška, ale faktem je, že se na to neuvěřitelně dobře dívalo. Bavilo to a povzbuzovalo, že žádný životní průšvih není tak velký, aby se nedal zvládnout. Petra Hřebíčková je neuvěřitelná sympaťačka a Ondřej Vetchý nestárne, nýbrž zraje jako víno. ()

george82 

všechny recenze uživatele

Chemie mezi Vetchým a Hřebíčkovou docela funguje. Vetchý je jako vždy zábavnej a Hřebíčková sexy i s tím svým jemným předkusem. Jejich opakované interakce člověka baví a film ubíhá. Paráda. ()

vitac. 

všechny recenze uživatele

Na Bezva ženskou mě nalákal trailer v kině a to tak, až se skoro až dá říct, že jsem se na film těšil. Na snímek z ČR, já!, takový domácí ignorant... i když se teď trošku snažím jít do sebe:) První dobrá zpráva - trailer nebyl sběrem toho nejlepšího (jak už to tak někdy bývá) a má tedy smysl viděti více. Druhá dobrá zpráva - první třetina až polovina je svižná, přímočará a vtipná. Třetí dobrá zpráva - na Petru se příjemně dívá, ať už si o jejím herectví myslí kdo chce co chce. Vetchý a Táborský bez problémů, ostatní ani není třeba řešit, neboť v porovnání s touto trojicí mají minimum prostoru. Jenže s postupem času se zdánlivě dobře promazaný stroj začne zadrhávat a ke konci...:( Škoda (mluvit). Hudba - střídavě oblačno až zataženo. Humor - místy opravdu hodně dobrý, nepamatuju se, že bych se tak u tuzemského filmu nasmál. Ovšem místy také... řeknu to takto - když Izer s Dobrodinským v první polovině 90. let dělali svoji audio Policejní akademii, která byla de facto sbírkou mezi lidmi kolujících vtipů, bylo to fajn, protože "neexistoval" Internet. Dnes by scénáristé mohli mít už tolik soudnosti, aby ve filmu používali pouze humor svůj, originální... Své celkové hodnocení nakonec vidím na slabé tři hvězdičky. Dvě je mi líto dát, i když nebýt hezkého rozjezdu... za poslední třetinu bych neváhal. Opakování leda tak za několik let s nějakou bezva ženskou na krku, která film neviděla:) ()

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

Tento film je balzám na dušu. Je to skutočne minimalistický film, kde sa človek uvolní a pobaví. Nie je to žiadna veľká akcia, ale jednotlivé postavičky majú svoj vlastný svet a tak nejak to zapadá do seba. ()

Felisr 

všechny recenze uživatele

Příjemná oddychovka pro fanynky Ondry Vetchého. Sice odtržená od reality, ale několikrát jsem se upřímně zasmála. Body navíc za casting Vetchého syna - Matouš Ruml totálně typově sedl. Čtvrtou hvězdu nedám za blbě napsanou postavu Nelly Boudové stylem fešná ženská musí "počkat" až nějaká jiná ve vesnici umře, aby měla vdovce na házení očkem - to jako vážně??? ()

kslaww 

všechny recenze uživatele

Komedie vypadala zajímavě a lákadlo pro mě byl i Ondra Vetchý ALE!...film je od začátku až moc předvídaví a vtipy na mě nezabírali...čekal jsem více. ()

ervina 

všechny recenze uživatele

Na začátku jsem myslela, že koukám na další Troškův film. Chtělo to být hrozně vtipný, ale nějak jsem se nesmála. Pak jsem si zvykla a byla z toho taková oddychovka na jedno zkouknutí. Vetchý je na tom nejlepší. ()

knihovna 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se, ale bohužel marně. Nejde o to, že je to naivní romantika. Proti tomu bych neměl žádné námitky, ale - je tam tolik zbytečných, zdůrazňuji zbytečných nesmyslů, které se daly lehce vyřešit, že to prostě scénáristovi odpustit nemůžu. Petra Hřebíčková je samozřejmě zajímavá žena, pan Vetchý dobrý herec, všechno pěkně barevné, ale bohužel to nestačí. ()

Reklama

Reklama