Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sympatická Eliška (Petra Hřebíčková) je na plný úvazek milující manželkou charismatického a bohatého Pavla (Jiří Langmajer). Ovšem jen do té doby, než ji na prahu čtyřicítky milým a korektním způsobem požádá o rozvod. Když nový život, tak od základů! Eliška se rozhodne začít od nuly jako učitelka v malé středočeské vesničce. Rázovitý a hyperaktivní starosta (Miroslav Táborský) nastěhuje Elišku do jednoho domu s nerudným Božíčkem (Ondřej Vetchý), který díky svým vlastním neblahým zkušenostem s „ženskejma definitivně skončil". Jeho jízlivost a hulvátství může trumfnout snad jen jeho povolání – Božíček pracuje ve vesnici jako hrobník. Eliška má ovšem na chlapy také momentálně spadeno, takže si rozhodně nenechá nic líbit... (CinemArt)

(více)

Recenze (606)

superzurda 

všechny recenze uživatele

Za poslední dobu jsem viděl několik českých komedií posledních let a tohle je jedna z těch lepších. Scénář má sice hlavu a patu. Bohužel je to všechno tak jednoduché až primitivní jako rozuzlení fámy o Vetchého vazbě, případně jeho motivace o sledování rodiny, díky které se od úvodu jeho postava profiluje jako obecní blb se sklonem k voyerismu. Nutno dodat, že Vetchý, Langmajer a Táborský ve filmu předvádí vyšší kvalitu českého herectví. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 4/10 ... Vizuální stránka: 5/10 ... Soundtrack: 5/10 ... Didaktický potenciál: 4/10 ... Celkový dojem: 4/10. ()

trigan 

všechny recenze uživatele

V "komediích" posledních let je toto příjemné, neurážející a zbytečně nevychovávající dílko. Chcete film, kde vše dopadne dle očeávání dobře, padouch z města je potrestán, bodrý vesnický lid přijme mezi sebe zbloudilou učitelku a děti se těší na další hodinu? Tak si ho užijte. Nemohu si pomoct, ale je mi taovýto film mnohem milejší než vykreslování "zásadních" problémů existence člověka. Vetchý i v tomto filmu zvedá výsledek o jednu hvězdu. ()

meda2016 

všechny recenze uživatele

Má recenze zní takto: Zde na ČSFD je 63 procent rozhraní mezi špatným a dobrým filmem. Nemohu tedy dát 60, protože mne ty scénky (o ty tu jde) fakt baví. Někdy skřípavě, většinou radostně. ()

Scaevola 

všechny recenze uživatele

Odpočinková podívaná bez větších ambicí vlastně ničím neurazí. Krátká stopáž se sice nepříjemně podepisuje na propracovanosti některých zápletek, z nichž většina nikam nevede a některé jsou přidány jen kvůli efektu, ale o přemýšlení tu stejně nejde, hlavně že jsou všichni v pohodě a usměvaví. Bohužel nutno dodat, že z filmu zůstane v paměti pouze nepříjemný pocit, že jestli takhle vidí Pražané venkov, tak se na svých bicyklech nemohou divit, že na ně občas někdo hodí vidle. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Príjemná vzťahová komédia. Trocha sa tu tlačí na pílu, ale aspoň každý druhý funguje. Zbytok je síce predvídateľné klišé ale dobre sa na to pozerá. Najčudnejšia kľučka je hrob pána hrobára, ktorý týmto spôsobom skrýva svoju totožnosť pred synom, čo by asi v malej dedine nezostalo tajomstvom očakávaných 20 rokov. ()

visor_13 

všechny recenze uživatele

Pokuď máte rádi české komedie jako jsou Muži v naději tak můžu tento film doporučit, ale bohužel jeho kvalit nedosahuje. ()

Zlajdaa 

všechny recenze uživatele

dávám o hvězdičku více než filmu "Jak se zbavit nevěsty" - oba filmy měly poutavý trailer. Bezva ženská na krku pobavila rozhodně lépe, ale stejně jako u "Jak se zbavit nevěsty" jsem zklamaná z konce, děj byl tak nějak nedotažený... Vetchý super. Hřebíčková... nevím, nějak mi nesedla. Langmajer... no zase role hajzlíka sukničkáře :D Co na to víc říct. ()

De Large 

všechny recenze uživatele

Výborne fungujúca chémia Petry a Onďreje, fajn scenár, bez zaseknutí, odsýpa jedna radosť, nenútené vtipy. Fajn česká komédia. Táborský exceluje :) ()

Martin_L 

všechny recenze uživatele

Bezva ženská na krku je příjemný odpočinkový film v nejlepším smyslu, jaký tento pojem může nabývat. Byť motivy ženy mezi dvěma muži, krásky a zvířete či měšťanky na vsi jsou banální a průhledné, zpracování baví a film má spád. Díky výkonům představitelů hlavních i vedlejších rolí, skvělé kameře a zdařilému hudebnímu doprovodu se člověk pro jednou nemusí stydět za snímek, který nedeklaruje hlubokou myšlenku, ale plně dostává svému žánru. Tvůrci ukřičených grotesek s dialogy postavenými na vulgarismech by se mohli od autorů Bezva ženské mnohému naučit, pokud by chtěli. Celkově tedy mírně nadprůměrný film a velmi solidní tři hvězdičky. ()

bigmatko 

všechny recenze uživatele

po dlhšom čase konečne príjemná, milá, pohodová a dokonca aj zábavná komédia. Po všetkých tých márnych pokusoch a trápnych silených príbehoch v zbytočných pseudokomédiach je Bezva ženská naozaj bezva. V kine boli prevažne postaršie rodinné zoskupenia a viac početné skupiny žien, ktoré chodia do kina asi výhradne iba na české komédie ale asi je to presne zvolená cieľová skupina. pár ľudí z kina odišlo ale nechápem prečo. Film má dobrú atmosféru, nie sú v ňom silené vtipy a ani nútená romantika. Všetkého je tak akurát a dobre to ladí. Ak chcete zažiť pohodu a patríte k tým čo chodia skutočne iba na české prípadne slovenské filmy tak Bezva ženska Vás určite nesklame. lebo za poslednú dobu je to asi jediný taký film, ktorý sa dá aj pozerať. ()

MarekT. 

všechny recenze uživatele

Zcela tuctová romantická komedie z prostředí idealizovaného českého venkova, natočená přes růžové brýle. Snímek provází naprostá absence originality, režisér Hoffman servíruje univerzální romantickou zápletku včetně snad veškerých klišé, které v tomto žánru existují. Film je velice jednoduchý, hodinka a půl rychle uteče a díky některým vtipným scénám si dokonce zaslouží označení komedie. Vcelku se pak jedná o takové průměrné české "béčko". ()

Davule 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení. Málokterý český film mě donutí smát se nahlas. Na můj vkus teda zbytečně proslazený závěr, ale usmíval jsem se u toho jako idiot, to zase jo. ()

Ivuska71 

všechny recenze uživatele

Takových oddychovek víc! Vypnout a bavit se, to mi úplně, ale úplně vyhovuje. Tato odlehčená komedie plnila všechno, co jsem od ní očekávala. PS. Ondra Vetchý vypadá pořád k světu, to se musí nechat. ()

LucieVonKing 

všechny recenze uživatele

Po velice dlouhé době přišel český film, který se mi opravdu líbil. Měl vtip a nepostrádal ani rozum, myslím si, že příběh se zavděčí všem, co si přijdou oddychnout. Pro mne to byl velice příjemný zážitek. ()

hanca.uh 

všechny recenze uživatele

Na mě film působil stylem "Rosamunde Pilcherová v českém podání" (ne že bych tyhle přeromantické sladké filmy, kde jen pravda a láska vítězí, sledovala:-)). Vetchý ani Hřebíčková na mě ve snímku nepůsobili moc věrohodně (ač je mám jinak ráda) a hodně přehrávali, jakoby jim to vnoření se do venkovské atmosféry (vesnice i obyvatel) moc nesedlo... Děj filmu byl pro mě naprosto předvídatelný, dost kýčovitý a jednoduchý. Prostě za mě nuda. Jendu hvězdu dávám jen za skvělý výkon Táborského a exteriér lahodící oku :-)) ()

Signore 

všechny recenze uživatele

Klasická romantická komedie (v nejlepším možném slovy smyslu), zasazená do prostředí zidealizované české vesnice. Na podmínky české kinematografie mimořádně profesionálně odvedená práce. PS. Minimálně na dvou místech jsem zaznamenal jasný odkaz na Notting Hill - inu proč ne, proč se neinspirovat u mistrů ... ()

Reklama

Reklama