Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Představte si, že nejpopulárnější příběh všech dob ztvárňují největší hvězdy stříbrného plátna v novém, zvláštním prostředí: to je Sen noci svatojánské v režii Michaela Hoffmanna. Zatímco o Hermínu soupeří hned dva nápadníci, Helena trpí při pohledu na muže, kterého miluje a jenž její lásku neopětuje. Jenže díky vílím kouzlům i ten největší cit během okamžiku zmizí a naopak - kde nebyla ani jiskřička, rozhoří se nezvladatelná vášeň... Klasická Shakespearova komedie o lásce a soupeření, tentokrát plná nadpřirozených bytostí. Král Oberon (Rupert Everett) a královna Titanie (Michelle Pfeiffer) vás zvou do svého čarovného lesa... (Cinemax)

(více)

Recenze (71)

Joges 

všechny recenze uživatele

Teď už vím, o čem je Sen noci svatojánské, film mi základní děj krásně přiblížil. Ale opravdu jen přiblížil. I když zde byla zřetelná snaha režiséra o živou a věrnou napodobeninu Shakespearova díla, byly tu i hluchá místa. Ve filmu se sešla celá řada známých herců, některé výkony byly velmi zdařilé, nakonec tedy udílím čtyři body místo tří. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Dala jsem si po dlouhých letech opáčko, v paměti mi totiž zůstala pouze krásná Michelle jako královna a to je na hodnocení filmu přece jen moc málo.. Propletený příběh několika vztahů, hledání lásky, soupeření mezi muži, příprava divadelního představení - to vše mě bavilo, tenhle filmový kabátek je nejen pohádkový, ale i nesmírně hravý a okouzlující.. Herecký ansámbl celkově velmi sympatický, za zmínku jistě stojí Kevin Kline, Rupert Everett a moc se mi líbil i Sam Rockwell.. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Zpracovat klasiku, jakou je Shakespeare, se musí umět. Tenhle film to nepotvrdil dost přesvědčivě. Sice v něm hrají Kevin Kline, Stanley Tucci, Michelle Pfeiffer nebo Christian Bale a další, ale tohle hvězdné obsazení nestačí pro dobré uchopení náročné látky, která zde má podobu neobvyklého experimentu. Občas se objeví skvělá scéna výborně obrazově ztvárněná, a hned po ní zase přijdou nudné scény, jejichž vynechání by pomohlo k celistvějšímu vyznění filmu. Jako celek má film hodně rušivých míst, a naštěstí, v zásobě celou řadu zvučných hereckých jmen. ()

MISSha 

všechny recenze uživatele

Nejpohádkovější Shakespeare jakého jsem kdy měla možnost vidět a kdyby film viděl on sám, byl více než spokojen.Víly,elfové,raraši to všechno tu je (s tím make-upem si někdo musel dát sakra práci).Dále se tu objeví plejáda hereckých hvězd v čele s vynikajícím Kevinem Klinem,scéna z konečného představení nemá obdoby xD. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Slavní herci ve slavném díle slavného dramatika. To nemohlo dopadnout špatně. Jen totální diletant může zničit dílo Williama Shakespeara. Je totiž výborně napsáno, takže pak už stačí najít herce, kteří to zvládnou vhodně interpretovat. V tomto případě sedly perfektně kostýmy i prostředí. Kulisy jsou též perfektní. Jen se přiznám, že ne všichni herci mi ve svých rolích sedli. Především Michelle Pfeiffer či Stanley Tucci. Trochu té amerikánštiny se do tohoto díla prostě dostala. I tak ale toto dílo jistě bude patřit k nejlepším verzím. Těším se na srovnání s ostatními. ()

Galerie (41)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno