Reklama

Reklama

Zpívající detektiv

  • Česko Detektiv (více)
Trailer

Obsahy(1)

Spisovatel Dan Dark je nemocný a musí nějaký čas strávit v nemocnici. Na lůžku se mu však v horečkách začne odvíjet děj jeho první knihy. V halucinacích vidí muzikálová čísla jako skutečná. Sám se stává hlavním hrdinou - detektivem - a se zaujetím vyšetřuje záhadnou vraždu prostitutky v Los Angeles 50.let. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (75)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Hodnotit Zpívajícího detektiva je skutečně zapeklitý oříšek. Jsou filmy, které se dají ohodnotit jednou větou, a jsou takové, kde ani stránka textu nestačí k vyjádření rozporuplných pocitů. Pustil jsem si Detektiva s vyhlídkou na žánrový film, jenže v jeho případě nejde o žánrový snímek. Film se pohybuje na rozhraní několika žánrů a i když jsem viděl řádku filmů, kde to fungovalo, tohle je jiný případ. V jedné minutě se tváří jako muzikál, ve druhé jako psychologické drama a ve třetí jako ryzí komedie. Jednotlivé ingredience, ze kterých se vařilo, jsou velmi chutné, ale film ve svém výsledku nedrží pohromadě a výsledkem je typický "anglický puding". Dobří herci v netypických rolích, nápaditá režie, scénář, který pracuje s originálními prvky, taneční čísla, která jsou sama o sobě velmi zajímavá, jenže děj nikam neposouvají a do filmu nijak nezapadají. Kdybych byl na film lépe připravený, bylo by hodnocení lepší, ale takhle je to mezi 2 a 3 hvězdičkami a k té třetí se přikláním jenom, abych ocenil originalitu a odvahu, protože s velkým komerčním efektem se již dopředu nedalo počítat. Příběh těžce nemocného muže, který si svou bezmoc vybíjí na svém okolí a utíká se do snových představ, mohlo u mainstreamového publika těžko zabodovat. V prvních minutách filmu se divák jen těžko orientuje mezi halucinacemi, flashbacky a realitou. Celkový dojem: 50 %. ()

lakikaki 

všechny recenze uživatele

Zo Spievajúceho detektíva mám veľmi rozpačité pocity... Počas sledovania filmu som myslel na hodnotenia v rozmedzí "odpad!"-u až po 4 hviezdičky. Tak poďme na to postupne: 1.) Filmu je bez akýchkoľvek pochybností originálny. 2.) Hudba ("muzikálová" časť filmu) je výborná. 3.) Robert Downey Jr. je výborný. 4.) Miestami je film vtipný. 5.) Väčšinou je film nepochopiteľný. 6.) Divák sa v deji (?) stráca. 7.) Nakoniec to všetko nejako do seba zapadne a začína to zmysel dávať. 8.) Po niekoľkých hodinách pochopíte, ako to asi bolo. 9.) Vo filme hrá aj Mel Gibson (takmer nepoznateľne zamaskovaný). => Takže takto nejako to vyzerá so Spievajúcim detektívom. Dve hviezdičky sa mi zdajú málo (vzhľadom na konečný pocit z filmu), štyri veľa (vzhľadom na rozpačité pocity počas pozerania filmu). ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Žádná detektivka, žádný muzikál, jen nemocniční horečnatý sen pisálka brakových detektivek. Plete se mu realita, halucinace, vzpomínky, útržky a postavy z vlastních románů. A divák na tom zřejmě bude stejně. Výborný Robert Downey Jr., k nepoznání namaskovaný Mel Gibson a spousta dalších známých tváří v až příliš rozháraném filmu. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem hodně nedala.. Mám ráda noir a kdyby u něj příběh zůstal, tak si chrochtám.. Téma s lupénkou je neotřelé a sem tam vtipné, ale většinou chaotické, přisprostlé a mělké vyznívající do prázdna.. Mela Gibsona navlékli do naprosto šílené masky.. Ačkoliv Robert Downey Jr. obstojně zpívá, tak nechápu, proč pouští jako playback oldies v původním znění a herci jen otevírají pusu (při každé písni mají logicky jinej hlas).. Zavání to dadaismem.. ()

lekr 

všechny recenze uživatele

Podivný film od kterého jsem čekal něco ve stylu Policajta v Beverly Hills a dostalo se mi mnohem víc i mnohem míň. První půlka filmu byla o spisovateli který leží v nemocnici, přemýšlí o tom jak ho svět zneuznal, flirtuje se sestrou, kecá s uměle plešatým Melem Gibsonem a má nemocnou kůži. Ovšem ta druhá půlka byla jakási rozkouzkovaná detektivka prolínající se s životem spisovatele která vytvořila ve filmu dokonalý maglajz. A tak sem se dočkal tragických, vtipných i silně erotických scén. Tak dobrý mišmaš jsem dlouho neviděl a tak špatnou krimikomedii taky. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Celosvětová premiéra proběhla 17. ledna 2003 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)
  • Natáčelo se v Los Angeles (Kalifornie, USA). (BMW12)

Související novinky

Herecký návrat Mela Gibsona

Herecký návrat Mela Gibsona

17.08.2008

Mel Gibson patřil ještě před pár lety mezi největší herecké hvězdy, ale za posledních šest let prakticky nic pořádného nenatočil. Nepočítáme vedlejší role v béčkovém thrilleru Paparazzi nebo podivném… (více)

Reklama

Reklama