Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První křížová výprava za svobodnou Svatou zem skončila. Vyčerpaní rytíři se vrací do svých domovů v Evropě. Nastává věk legend a záhad. I anglický rytíř Jiří (James Purefoy - Resident Evil) touží odložit svůj meč a žít poklidný život. Cestou domů prochází zemí krále Edgaara. Král mu slíbí kus půdy, když najde jeho ztracenou dceru, krásnou princeznu Lunnu (Piper Perabo - Divoké kočky, Dvanáct do tuctu), pro kterou truchlí celé království (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (131)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Dalo se čekat, že to nebude žádné extra veledílo, ale celkem je to v pohodě. Nenadchne, neurazí. Prostě naprosto průměrná televizní fantasy s nádechem humoru a pár vtipnými scénami. příběh také není k zahození. Triky jsou na televizní film docela dobré ( uvidíme pěkně vyvedené draky a vejce jako kráva ) a herci taky byly v pohodě, nejlepší byl Swazey jako záporák. Potěšily mě i nevydařené záběry u titulků, opravdu bylo vidět, že se herci bavili. Takže nakonec je z toho pěkná fantasy komedie ze středověku na jedno zkouknutí. ()

Theraphosa 

všechny recenze uživatele

Béčková záležitost plná tak neuvěřitelně trapného zpracování (především pokud se jedná o "draky") a celkový guláš skládající se z množství různých příběhů, které spolu mají sem tam něco společného. Kdy jsem se ale musel smát, byly "souboje" ve kterých Patrick Swayze připomínal obtloustlejší verzi cvičitele aerobiku. Kde jsou jeho "duchařské" doby? 30% ()

Reklama

char_t 

všechny recenze uživatele

Už když jsem v úvodu viděl mnicha na skateboardu, jak prchá za zvuků dud, doprovázených hip-hopovým rytmem bicích, věděl jsem, že mě nečeká úplně klasické fantasy... Ale nakonec to bylo lepší, než jsem čekal - pohodová akce v evropských exteriérech, které vůbec nevadí už od pohledu dost nízký rozpočet. Jó je to fajn, když si tvůrci hned na začátku ujasní, že točí zábavné béčko a nesnaží se o něco, na co nemají... Jen na digitální draky mohli pár kaček přihodit, to teda jo... ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, u kterých vám to přijde chvílemi tak blbý, až je to vlastně dobrý. Legenda o Jiřím a drakovi je guilty pleasure jak vyšitý. Má takové množství logických chyb ve vypravování, chvílemi vám přijde, že se u některých scén museli při natáčení smát i sami herci, a přesto všechno to má takové to kouzlo diletantského béčkového filmu, tady navrch s neskutečným nadhledem Jamese Purefoye a vtipy, které těží právě z toho diletanství. A já se na tenhle film taky koukala s nadhledem a ve výsledku mě to vážně bavilo a nestydím se za to, prostě moje guilty pleasure. 70% ()

mpet 

všechny recenze uživatele

Krásná odpočinková fantasy na nedělní odpoledne. Co na tom, že filmaři neměli dostatečný rozpočet, co na tom, že tam hrají herci za zenitem, co na tom, že to vykrádá jiné filmečky a co na tom, že je to hrozná blbost. Ono to zde totiž nějakým zázračným způsobem všechno funguje. Filmaři se při natáčení asi dost bavili a tu pohodu přenesli i do filmu, a tak vznikla tahle krásná komediální pohodovka, která si na nic nehraje, a která zaručeně pobaví. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Film sa natáčal v oblasti jazera Eau d'Heure (Belgicko) a vo filmovom štúdiu Carousel Picture Company v Luxemburgu (Luxembursko). Obdobie natáčania trvalo od 4. februára do mája 2002. (Arsenal83)
  • Juraj (James Purefoy) podáva ruku chlapcovi Rinovi, potom ju zvesí dole. Nasleduje záber zozadu, kde má ruku opäť hore. (ČSFD)

Reklama

Reklama