Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poručík Michal Bříza se po dvaceti letech v kómatu vrací zpátky do služby. Svět se však za tu dobu změnil, manželka ho opustila, dcera si ho nepamatuje a starý parťák je teď jeho nadřízeným. První případ, který musí Michal řešit se svým novým mladým kolegou Andrejem, ho vrací do minulosti. Ve Vltavě se najde tělo nedávno propuštěného pachatele vraždy osmiletého chlapce. Má tato smrt nějakou souvislost s patnáct let starým zločinem? Jsou do ní zapletení Michalovi staří známí, které zná z doby, než upadl do kómatu? Obstojí Michal u psychologických testů doktorky Hoškové, které jsou podmínkou, aby mohl dál pracovat u policie? A jak se vyrovná s tím, že jeho žena Eliška žije už patnáct let s policejním patologem Mrázem? (TV Prima)

(více)

Recenze (31)

Jenda 

všechny recenze uživatele

Tupé dialogy (nebo jejich nevhodný střih), přehrávající vedlejší postavy (nejhorší je boxerův syn), přehrávající Matásek. Dobrej je Orozovič a Kolesárová. Lepší hudba, ale ani prachy za práva na provařené songy tady moc nepomohou. Možná by stálo za to rozšířit scénáristický tým. Očividně je to kopie francouzského Falca. ()

LadyPupu

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lepší než Mordparta, horší než Rapl. Matásek Čermákovo charisma nemá, ale zase je fakt, že od dob Kendyho ušel kus cesty a zraje jak víno. Jenže to je dost málo. První díl má kromě neskutečně trapných okamžiků (prvních ca 15 minut), nelogických situací a hrozného soundtracku i světlejší okamžiky (teď zrovna mě ale žádný nenapadá). Ba ne, pár vtipných scén proběhlo. Zatím za dvě a uvidíme, co bude dál. P.S. První odpady 9 minut po začátku vysílání jsou fakt mimo... ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nu, taková příjemná nostalgie, kde - ruku na srdce - netáhnout to geniálně Matásek a nebýt zde jedna legendární karlínská hospoda, stojí to za vyližvíteco, protože samotný případ s mrtvým chlapem v sudu je tak pitomý a nelogický, až by jeden brečel, včetně toho nesmyslného pátrání. Ale za určitý jemně dávkovaný ne zrovna korektní humor, jo, ty slabé tři hvězdy prvnímu dílu dám. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Bez šance. Debilní scénář, plný kreténismu toho nejhrubšího zrna. Matásek se marně snaží napodobit všechny klasické drsňáky včetně bezkonkurenčního raploidního Hynka Čermáka. Zápletka nestojí za nic a už jenom Matáskova rekonvalescence po kómatu je k smíchu (hned v nemocnici se naučí znovu kouřit, umí řídit novou octavii,...). Atmosféře nepřidá ani jakože drsná, zbytečně hlasitá hudba. Fakt hrozný. Další díly pouze omylem. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Au au au ... Skoro to vypadá, že chtěl někdo vyrobit školní příklad toho, jak to vypadat nemá. Scénář je nevěrohodný. Pokud by někdo upadnul na 20 let do komatu, určitě by po probuzení nešel do své staré práce, kde náhodou pracuje jeho kamarád, do hospody, kde je 20 let stejná servírka, do posilovny, kde potká starého známého ... Jeho ženy by nejspíš měla jinho chlapa, ale zřejmě ne kolegu z práce. Nebo by možná byla opět sama po nevydařeném vztahu. Spíš by byl sice protahovaný médii, ale nezaměstnaný, hospoda by byla zavřená nebo přstavěná na něco nového, z posilovny by byl sklad ... Kolik existuje v republice posilovan, které fungují na stejném místě 20 let? A kolik se v nich protočilo zaměstnanců?! Občanku a řidiák by měl propadlý, musel by dělat přezkoušení, potřeboval by nový zbrojní průkaz. Zřejmě by nečuměl na kávovar jako dement, ale otevřel by sáček s mletou kávou a udělal si lógr, jak byl zvyklý. Opravdu napsal scénář pan Holeček? Není náhodou z větší části převzatý z německého seriálu Der letzte Bulle? Zřejmě včetně prkených dialogů ... Nejsem příznivcem příliš dlouhých komentářů, nebudu to protahovat. něco přihodím k jednotlivým dílů. Pilotní díl nic moc. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • V čase 16:00 leží na stole „mrtvola", která viditelně dýchá. (Proste..Jana)

Reklama

Reklama