Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o tom, jak mladý rytíř a jeho starostlivý otec najdou nejen cestu jeden k druhému, ale také lásku a štěstí... Pohádku o rytířích, unesené princezně a kouzelném náhrdelníku odvypráví Česká televize na Štědrý večer. Vincent (Jan Komínek), rozvážný a mírumilovný mladík, který rád čte a maluje, je pravým opakem svého otce (Lukáš Vaculík). Ten má jako vysloužilý a ambiciózní rytíř silnou potřebu svého syna neustále opatrovat a zahrnovat ho důležitými radami. Dokonce jej doprovází i na zkušenou do světa. Na cestě se setkají s černokněžníkem, vystaví nebezpečí říši víl a musejí svoji chybu napravit. A samozřejmě osvobodit i krásnou princeznu (Lucie Černá). Nakonec rytíř pochopí, že ne vše se dá vyřešit mečem, a Vincent si uvědomí, že se zlem je nutné bojovat. Láska krásné princezny a půl království k tomu je pak zákonitou odměnou. (Česká televize)

(více)

Diskuze

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

Zas taková kravina to nebyla. Obyčejná pohádka pro děti a nebál bych se říct, že i nadprůměr. Když si vzpomenu na některé pohádky i 20 let zpět v kulisách, tak tohle byla vcelku humorná a výpravná pohádka.

Jen byla prostě pro děcka. Na druhou stranu dnes se točí už toli pohádek s narážkami pro dospělé, co nemají děti pochopit, že je i takovýchto třeba...

na příspěvěk reagoval StarAmateur

Africanus1

Africanus1 (hodnocení, recenze)

Hawaj

To jo. A ještě jeden malej postřeh k loupežníkům - jakmile se vynoří z lesa, tak místo aby hned všechny strhli z koní a začali je řezat, tak jenom čuměj.. někdo tam sice řekne "teď vás rozsekáme", ale furt se nic neděje, dokonce všichni milostivě počkají, až Vaculík sesedne a vezme si helmu. A princ Ušoplesk do toho zahlásí "Tati, nech je!." Co prosím? Fotr byl aspoň jedinej, kdo se s tou bandou chtěl vypořádat, kdyby je nechal na pokoji, tak mají lupiči naprosto pohodovou prácičku.. no ty vole.. příště ať scénář napíše někdo z údržby a možná to bude vykazovat větší známky kvality než tahle nehorázná sračka.

na příspěvěk reagoval Hawaj

Africanus1

Africanus1 (hodnocení, recenze)

Yangus

Sračkoidní to bylo od začátku do konce, ale to "přepadení" loupežníků bylo zvlášť výživný, nejhorší co jsem kdy viděl. Jak se tam dva týpci snesli na laně - to jako proč? Jednak se na něm sotva udrželi, ale hlavně to nemělo žádnej smysl, nikoho tím nezaskočili. Theodor situaci komentuje slovy "ani nevíte jak rád vás vidím". To měl rovnou říct "chyběli jste mi, zmrdi!" Celá banda se pak jak jinak zaměřila pouze na jednoho, zatímco zbylá část výpravy si v klidu rozložila deku a ještě si šli nasbírat borůvky :)) Udatnej Theodor je samozřejmě všechny přemohl, aniž by bylo něco kloudnýho vidět. Takhle jestli to loupení vypadá vždycky, tak to by ta rabiátská banda zanedlouho chcípla hladem.

na příspěvěk reagoval Hawaj

StarAmateur

StarAmateur (hodnocení, recenze)

Natočit dobrou, originální pohádku je těžké. Jednodušší je natočit horor. :-D Pohádka je sice slabá, to je fakt, ale přežít se to dalo. Podívat se už na ni ale nepodívám... Některé věci mě ale na profíky udivily. Začátek vypadá slibně, průvod, komparz, rytíři, hudba. Pak ale vítání po 5-6 letech manželů - spíš jakoby se neviděli pár měsíců; málo emocí. Plytké emoce byly i u princezny. Rytíř Vincent mohl být někdo mužnější, ale budiž... Až v lese za cestě za čarodějnicí jsem se bavila víc. I když to bylo tzv. klišé, ty zkoušky, tak přeludy byly vtipné. Ovšem do té doby to byla skoro nuda. Navíc docela jednoduše bylo prozrazeno co je s princeznou, v této linii mi chyběla fantazie. To, že hned rytíře napadlo, že je v Ohnivé zemi a pak záběry s čarodějem...V jeho životě přece mohly být náznaky, že v Ohnivé zemi ho čeká jeho osud, třeba strašidelné sny o ohni, strach z ohně, předtucha apod. Najednou se prostě vydal na cestu zachránit princeznu, kterou nezná (viděl ji když byla mimino) a ještě na popud otce. Dost chabá motivace, s takovou energií se člověk v životě daleko nedostane. Pak záběry vstupu k čarodějovi - hezké, ale nudné. Žádná překážka a napětí. Mohly tam být ohnivé stěny, rytíř by musel překonávat strach z ohně, případně chytrost - oheň nemá rád nejen vodu, ale taky nedostatek vzduchu a písku tam bylo kolem dost. A čaroděj?? Působil jako zlý král s nějakými kouzly, nuda. Ve starších pohádkách např. Čepek působil temněji (O statečném kováři), nebo takový Kostěj nesmrtelný :-D. Závěrečný souboj s čarodějem byl taky slabý. Tam se přece dalo dát mnohem víc napětí. Lidé mohli ustoupit, obloha ztemnout...Rytířovi mohl někdo hodit přilbu, mohly tam být dramatické záběry jeho hledí apod. Pak když čaroděj přišel o svou moc, docela trapně hned prohrál - mohlo tam být aspoň trochu úsilí, aspoň krátký souboj rovnocenných soupeřů. Nic, najednou je z něho pěkný pes. No, aspoň ten pes mohl být starý buldok a ne pěkný, hodný, černý pejsek. :-D Pohádka prostě mohla mít víc napětí, fantazie ale i humoru. A emocí! Hudba mě taky neoslovila. Z hereckých výkonů to táhnul Lukáš Vaculík. Chválím pouze klíčování, záběry hradů a přírody, to bylo hezké. I kostýmy nebyly špatné. A poučení o tom, že je dobré umět číst :-).

Yangus

Yangus (hodnocení, recenze)

To v našich končinách neumějí natočit věrohodně šermířský souboj? S těmi loupežníky to bylo trapné. To už byl lepší souboj v Princezně se zlatou hvězdou.

na příspěvěk reagoval Africanus1

Yangus

Yangus (hodnocení, recenze)

Nebylo to nejhorší, rozhodně lepší než moderní Zlatovláska. 

Hexa

Hexa (hodnocení, recenze)

To není v pohodě. Existují stovky filmů a pohádek a nikde to není tak řečený. Těm ostatním totiž došlo, že se na to dívaj děti a ty sajou jak houby. Podobný kydy nemaj co v televizi dělat, natož v pohádkách. 

waxtrax

waxtrax (hodnocení, recenze)

Marnost , marnost. Ale ! Pozor je tu jedna velká pozitivní změna. Na Štědrý večer jsme byli svědky pohádky kde se neřvalo, neběhalo odnikud nikam (pro dojem akčnosti) a dokonce nepadala vulgární či slangová slova. A to se např. vůči Dvanácti měsíčkům musí ocenit !

Hawaj

Hawaj (hodnocení, recenze)

A ten výtvor co měl Vaculík na hlavě by mu záviděli i domorodci z Bronea co si vyráběj vlastní komplikovaný "účesy" z mechu apod.

na příspěvěk reagoval StarAmateur

Hawaj

Hawaj (hodnocení, recenze)

Kerý amatŕský jelito tpdůe dělalo?!? Při akční vypjatý scéně absolutně nulovej hudební podkres, takže dokonale vyniká trapnost situace a když to nečekáte tak tam zčistajasna vrhnou písnučku, která se tam hodí jak kramle do kravaty. To už kdekterej youtuber ví líp jak použít podkres s muzikou než tydle amatéři.

Hawaj

Hawaj (hodnocení, recenze)

elveryska

No ty máš ale problémy, většinou je těm čarodějům přes 1000 let, takže v 60ti je to ještě nemluvně. To by pak mohla bejt princezna popotahovaná za zneužívání dětí :D

elveryska

elveryska (hodnocení, recenze)

To jsem vážně jediný člověk, kterému vadí, že nikdo nepozvedl ani trošku oko nad tím, že si starý šedesátiletý čaroděj chce mermomocí vzít dvacetiletou princeznu? Vím, že věk je jen číslo, neberte si mě špatně, ale to bych radši onoho čaroděje udělala mladšího, já nevím, někoho kolem třiceti, čtyřiceti, ale tohle mi přišlo divné. Ale ono je to jedno, ona celá ta pohádka byla na nic.. Navíc dělání z prince neodvážného slabocha, ačkoliv je ta pointa vidět už od první chvíle, že boj se zbraní není vše a vyhrát se dá i rozumem, přijde mi to prostě hloupě uchopené v ději.

na příspěvěk reagoval Hawaj

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Hexa

Hexa (hodnocení, recenze)

Sice to není syn, ale i tak gratuluji. SICE TO NENÍ SYN, ALE I TAK GRATULUJI. 

SICE TO NENÍ SYN, ALE I TAK GRATULUJI!!!! 

Ehm, cože? COŽE? Česká republika je nějakej ostrov, či co? Jakej, že je rok? Kdy že to natočili? Tohle je pro děti? Cože? COŽE?! 

ps: A to ani nekomentuju, že v pohádce je zobrazený, jak se mlátí pěstmi pes. co? CO???? !!! 

Většinou nemám problém s novýma pohádkama a líbí se i "moderní styl", ale tohle je jenom: COŽE?!!!!!!! 

Artigas

Artigas (hodnocení, recenze)

Wysch

A kolik's toho natočil a napsal ty, odborníku na kdeco? Jestli je něco srajda, tak možná to, co vypustíš z té díry mezi bradou a nosem...

Wysch

Wysch (hodnocení, recenze)

Artigas

:D Už od večera čtu ty čtyřhvězdičkové komentáře, ale teprve teď po přečtení tohohle tvého "příspěvku" začínám chápat, kde se rekrutuje vrstva obyvatelstva, pro kterou se tahle štědrovečerní srajda bez scénáře, dobrého zvuku a triků natočila. O tom, že Hanzlík přehrává, sám sebe špatně předaboval, a jako záporák si rozhodně svoji premiéru neužil, radši ani nemluvím.

na příspěvěk reagoval Artigas, StarAmateur

Artigas

Artigas (hodnocení, recenze)

Jedna z mála pohádek, na které se dá dívat. Rozhodně lepší, než slátaniny jako Princezna a písař, o hrůze Sedmero krkavců s tou odpudivou Issovou nemluvě. Teď jsem dočetl recenzi nějakého "odborníka" na kdeco, jakéhosi Svobody, jak ji sepsul, blbeček jakýsi sluníčkářský. V životě určitě nenapsal ani řádku scénáře. Pro mě tentokrát, zvláště za záporáka J. Hanzlíka (který tuhle roli snad nikdy nehrál), plný počet.

na příspěvěk reagoval Wysch

mibara

mibara (hodnocení, recenze)

Mě to nepřišlo špatné, spíš jsem byl potěšen. Princezna sice fyzicky krásná nebyla, Komínek mi jako princ vůbec nesedí, ale zato potěšil Hanzlík v záporné roli ( těch v životě moc nehrál ), Vaculík byl věrohodnej rytíř. Pauhofová jako královna víl taky OK

na příspěvěk reagoval StarAmateur

Uživatel SimpanzJi smazal svůj příspěvek.

JUK_JANA

JUK_JANA (hodnocení, recenze)

Zdálo se mi to nebo Jaromíra Hanzlíka namluvil někdo jiný? Ještě loni v Korunním princi zněl tak, jak jsem zvyklá...

na příspěvěk reagoval Sabrewulf

Extrakritik

Extrakritik (hodnocení, recenze)

Hrozně přeplácaná pohádka,ale koukat se na to dalo.A když tu máme ty Vánoce tak tomu dám 3*.

paulapau

paulapau (hodnocení, recenze)

Každej rok si říkám, že už větší hnůj nemůžou natočit a vono jo. Hnus letos, koncentrovanej hnus s ochotnickýma výkonama.

Rovensky

Rovensky (hodnocení, recenze)

Ten kluk vypadal jak ramínko na brnění... Vaculík + Pauhofová byla mnohem věrohodnější linka.

honeysuckle

honeysuckle (hodnocení, recenze)

Z letošních vánočních premiérových pohádek bych právě Pravého rytíře tipovala na favorita většiny. Z trojice nových pohádek (nepočítám Nepovedého čerta pro neslyšící) působí Pravý rytíř nejpohádkovějším dojmem  - žádný steampunk + piráti jako bude ve Slíbené princezně nebo princezna vyrážející za dobrodružstvím jako v Zázračném nosu - tady jsou role rozloženy klasicky a jednoznačně: krásná vězněná princezna, kterou před zlým (kouhoutím? fénixovým?) čarodějem musí zachránit mladý rytíř (a jeho fotřík). Narozdíl od tvůrců Slíbené princezny, režisér Martin Dolenský už za sebou dvě pohádky má: vtipnou písničkovou konverzačku O bílé paní a poněkud slabší dílo O království z nudlí a štěstí bez konce. Petr Hudský zase stojí za scénářem k loňskému překvapivě povedenému Korunnímu princi, tak snad se mu i ta letošní pohádka vyvede. U Pravého rytíře moje největší obava vychází z toho, že podle fotek i přehledu obsazení tam mají postav jak na orloji (rytíř, jeho rodiče, sbor vil, princezna, čaroděj, král s královnou, poskoci atd.) a trochu se bojím, aby přílišné množství motivů neodvádělo pozornost od ústřední dvojice a jejich dějové linky. A tou ústřední dvojicí myslím rytíře a princeznu, né rytíře a jeho tátu, na ty tak zvědavá nejsem. Uvidíme. Sázím, že až budou všechny tři nové pohádky odvysílány, Pravý rytíř tu bude mít nejvyšší hodnocení.

Reklama

Reklama