Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o tom, jak mladý rytíř a jeho starostlivý otec najdou nejen cestu jeden k druhému, ale také lásku a štěstí... Pohádku o rytířích, unesené princezně a kouzelném náhrdelníku odvypráví Česká televize na Štědrý večer. Vincent (Jan Komínek), rozvážný a mírumilovný mladík, který rád čte a maluje, je pravým opakem svého otce (Lukáš Vaculík). Ten má jako vysloužilý a ambiciózní rytíř silnou potřebu svého syna neustále opatrovat a zahrnovat ho důležitými radami. Dokonce jej doprovází i na zkušenou do světa. Na cestě se setkají s černokněžníkem, vystaví nebezpečí říši víl a musejí svoji chybu napravit. A samozřejmě osvobodit i krásnou princeznu (Lucie Černá). Nakonec rytíř pochopí, že ne vše se dá vyřešit mečem, a Vincent si uvědomí, že se zlem je nutné bojovat. Láska krásné princezny a půl království k tomu je pak zákonitou odměnou. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (340)

boshke 

všechny recenze uživatele

Ach jo. Ještě snad ten Komínek jako princ, co nemá v hlavě nasráno a nesnaží se všechno řešit násilím. (Hlavně) Vaculík s Hanzlíkem tristní, příběh bez hlavy a paty. Na stranu druhou je to každoroční klasika, pustit si nový českotelevizní výplod a zanadávat si. Člověk by byl poněkud vyhozen z konceptu, kdyby to za něco stálo... 30% ()

zette 

všechny recenze uživatele

No, tak letosni vanocni pohadka se Ceske televizi nepovedla. Scenar neni nijak dobry, presto si umim predstavit lepsi zpracovani. Vaculik divaky muze potesit a vlastne i pobavit svym az ochotnickym hranim. Herecke vykony jsou velkou kankou na cele pohadce. Postavy pitome, nevyrazny princ i princezna. Lacina vyprava a triky. Tohle jsem videl poprve a naposledy. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,UDĚLÁM Z TEBE NEJLEPŠÍHO RYTÍŘE VŠECH DOB!...“ /// Fotr rytíř a jeho syn vyrážej na výpravu - zachránit princeznu. Kluk je sečtělej, ale taťka z něj chce mít drsňáka, takže se zdá, že to bude prdel. Po cestě naberou dva srágoráče a zápletka je celkem jasná. To nevadí, ovšem co sere, je postupnej úbytek ftipu a přechod k jakýsi TV inscenaci. Tady asi pomůže snad jen sváteční atmosféra… (asi jak komu!). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Celej život jsem si vystačil mácháním mečem. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

otík 

všechny recenze uživatele

Štědrovečerní pohádka roku 2016. Nebýt Vaculíka a jeho velmi slušného charisma včetně pár slušných vtípků a jeho věčně dobré nálady by to bylo o stupeň hůř. Takto vznikla pohodová, parádně výpravná, ale místy i docela slušně hluchá pohádka. Především scény s Kornem jsou vyloženě amatérské a v profesionálně dělané pohádce nemají co dělat. Ovšem oceňuji, že na Štědrý den nelétali v televizi žádní čerti, ale záporák Hanzlík, který přeci jen má lepší charisma. Nutno také dodat, že za poslední roky šlo určitě o jednu z těch slabších pohádek. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Téměř úplně souhlasím s flankerem, zmatený příběh plný kravin a nelogičností, nevalného herectví a veletrapných padouchů v čele s Hanzlíkovým (bez)mocným čarodějem nespasí ani Vaculíkova zoufalá snaha zachránit svým solidním herectvím co se dá, ba ani mimořádně šukézní Lucie Černá a její neméně prohrábnutní hodná královská matka Markéta Zehrerová, za něž tedy tu jednu * navíc přihazuji. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (11)

  • Poté, co se celá výprava táboří a upeče zajíce, jde potom Vincenc (Jan Komínek) spát. Zajíc je přitom stále na oni, při dalším záběru už ale na ohni není a rožeň je opřen o vidlici. (mkali)
  • „Vincent je rozvážný, mírumilovný, umělecky založený a kultivovaný mladý muž. Je naprostý opak svého otce,“ uvedl Jan Komínek (rytíř Vincent). (SONY_)

Reklama

Reklama