Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve 14:30 Greenwichského času 9. srpna se raketoplán H. M. S. Churchill, na palubě s britsko-americkou posádkou přibližuje k cíli své mise. Tím je pozorování a studium Halleyho komety. Je zjištěno slabé radarové rušení vycházející ze závoje komety. Podrobnějším zkoumání odhaluje obrovskou loď, která se nechává unášet v ohonu komety. Neodpovídá na žádné volání a tak je posádkou považován za prázdnou skořápku unášenou vesmírem. Kapitán se proto rozhodne navštívit neznámý vesmírný koráb. Vše probíhá hladce. Posádka v obrovské lodi nalezne kromě vysušený zbytků nějaké formy života podobající se netopýrům a také tři skleněné rakve s dvěma muži a jednou ženou. Ti jsou přeneseni na Churchilla a loď se vydává směrem k zemi.

Po 30 dnech bez kontaktu s raketoplánem Churchill je rozhodnuto o záchranné misi, která má najít posádku lodi a zjistit co se stalo. Jediné co nalézají jsou poletující zbytky vysušených lidí a tři skleněné rakve. Avšak je zjištěno, že chybí záchranný modul, který je později nalezen a v něm i kapitán raketoplánu Churchill Carlsen s hrůzostrašným příběhem, který se odehrál při návratu lodi na zem. Rakve jsou přezkoumány a uschovány, ale najednou zmizí skleněný štít a žena z rakve společně s oběma muži se probudí k životu. Žena odejde z vojenské základny a nechává za sebou těla lidí, kterým vysála energii. Po jejích stopách je vyslán Carlsen společně s jedním odborníkem, který se mu snaží pomáhat a přitom na něj dohlížet, Cainem. Oba se dostávají mimo Londýn, aby poté zjistili, že jsou posledními dvěma lidmi, kteří dokážou zabránit vysátí energie z celé lidské populace. (Djkoma)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (158)

nash. 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne špatný sci-fi horror kombinující originálním způsobem nejen témata upírů, zombie a mimozemšťanů, ale také béčkovou poetiku s velkou podívanou. V době prvních videokazet to byla velká pecka, která si dodnes dokázala udržet určité kouzlo. Výborná úvodní třetina sice ve druhé poněkud poleví v tempu i kvalitě, ale nakonec chytne druhý den pro hutnou závěrečnou třetinu. Příběh šlape, na svůj rozpočet má slušné efekty a také ono neuchopitelné cosi, co se zahákne do paměti a nenechá film spláchnout do úplného zapomnění. ()

3 AM Code 

všechny recenze uživatele

U tohohle bckoviho (nepochybne s ackovim rozpoctem) mixu upirskeho horroru, vetrelecke SF a zombikarny sem se celkem slusne bavil. Hvezda navic za Mathildu, kupodivu ne jen za to ze se svlikla, ale i za to, ze si pri tom dochazala zachovat charisma (ne v sexualnim slova smyslu). Mimochodem na tu dobu docela dobry CGI. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Mně se to tedy vůbec nelíbilo. Slibný námět zde byl doslova zabit špatnými herci a přemrštěnou délkou, některé pasáže bych úplně vypustil. Děj mění lokace jako na běžícím pásu, což má za následek rapidní úbytek už tak slabé atmosféry, prostě se nestíhá tvořit a uchovávat, kladný efekt nemá ani vyloženě hloupé chování jednotlivých postav. Speciální efekty mi taktéž nepřišly nijak zvlášť povedené, ba spíše naopak. Nepotěšil mě ani závěr, který je příliš předvídatelný a i kýčovitý. Lifeforce je pro mne každopádně zklamáním. 45% ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Hlavně zpočátku mě to hodně nadchlo, efekty jsou - nejen na svou dobu - úžasné, a je to na tom vidět, že to nebylo úplně levný to natočit a že si s tím někdo dal dost práci. Stejně tak se mi samozřejmě strašně líbila Mathilda May, která je zde skutečně mimořádně atraktivní. Někdy od poloviny filmu - cca. po přesunu děje do blázince, ale začala má pozornost polevovat, a ke konci už se to zvrhne ve strašnou blbost, která mě extrémně nebavila a bohužel stáhla i celkový dojem dolů, ačkoli jsem byl jinak těmi maskami a celkovou vizuální stránkou opravdu okouzlený. Takže za mě bohužel nakonec dost rozporuplný dojem. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Musím říci, že jsem spokojenější než kdysi. Příjemná vizuální stránka, mimozemská loď dá vzpomenout trochu na první StarTrek film, ale více na Vetřelce, hlavní prim pak hrají upíři a zdařilé speciální efekty. V závěru poněkud výbušnější a hořlavější příběh se překlopí do zombie apokalypsy. Již první vysávací scéna je působivá, daleko nejlepší je ale ta na pitevním sále. Mathilda May má řádné zbrojní pasy, a protože se po většinu filmu pohybuje nahá, je stále na co koukat. Paprsky, blesky a vůbec optické efekty byly v 80.letech v módě, a tak jich hojně využil i T.Hooper. Jen krve si moc divák neužije, byť Patrick Stewart ztratí v jisté chvíli téměř všechnu... ()

Galerie (73)

Zajímavosti (33)

  • Obsadení členovia, ktorí hrali astronautov a skúmali mimozemskú vesmírnu loď, boli zavesení na drôty štyridsať metrov vo vzduchu. (Dajman)
  • Snímek byl natočen na motivy románu Colina Wilsona „The space Vampires". (Hans.)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno