Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve 14:30 Greenwichského času 9. srpna se raketoplán H. M. S. Churchill, na palubě s britsko-americkou posádkou přibližuje k cíli své mise. Tím je pozorování a studium Halleyho komety. Je zjištěno slabé radarové rušení vycházející ze závoje komety. Podrobnějším zkoumání odhaluje obrovskou loď, která se nechává unášet v ohonu komety. Neodpovídá na žádné volání a tak je posádkou považován za prázdnou skořápku unášenou vesmírem. Kapitán se proto rozhodne navštívit neznámý vesmírný koráb. Vše probíhá hladce. Posádka v obrovské lodi nalezne kromě vysušený zbytků nějaké formy života podobající se netopýrům a také tři skleněné rakve s dvěma muži a jednou ženou. Ti jsou přeneseni na Churchilla a loď se vydává směrem k zemi.

Po 30 dnech bez kontaktu s raketoplánem Churchill je rozhodnuto o záchranné misi, která má najít posádku lodi a zjistit co se stalo. Jediné co nalézají jsou poletující zbytky vysušených lidí a tři skleněné rakve. Avšak je zjištěno, že chybí záchranný modul, který je později nalezen a v něm i kapitán raketoplánu Churchill Carlsen s hrůzostrašným příběhem, který se odehrál při návratu lodi na zem. Rakve jsou přezkoumány a uschovány, ale najednou zmizí skleněný štít a žena z rakve společně s oběma muži se probudí k životu. Žena odejde z vojenské základny a nechává za sebou těla lidí, kterým vysála energii. Po jejích stopách je vyslán Carlsen společně s jedním odborníkem, který se mu snaží pomáhat a přitom na něj dohlížet, Cainem. Oba se dostávají mimo Londýn, aby poté zjistili, že jsou posledními dvěma lidmi, kteří dokážou zabránit vysátí energie z celé lidské populace. (Djkoma)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (158)

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Tento film slavného hororového režiséra Tobe Hoopera mně zrovna moc do noty nesedl. Zručně natočený béčkový sci-fi horor má hustou atmosféru a taky poměrně originální děj, ale to díky tomu, že je točen podle knižní předlohy. Rozmýšlení se, jestli dát 2 nebo 3 hvězdy tu asi není na místě, protože mi vadila taková ta britská uhlazenost, kvůli které mě děj často docela nudil. 50% ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Jsem ohromně překvapený!. Čekal jsem béčkovost do morku kostí s naivitou 80. let, že to možná ani nedokoukám. Nakonec žasnu nad vizuální stránkou filmu, která je i v současnosti výborná. Hodně mě zaujala i hudba, hlavně v úvodních a závěrečných titulcích. No ale to hlavní. Dracula pojatý jako scifi, kdy jsou mimozemšťani podobně fungující bytosti. To je navíc okořeněné myšlenkou posmrtného života a existencí něčím v lidském těle, co by se dalo označit za duši. Třešničkou na dortu je nahá Mathilda May, díky jejímž tvarům a nádhernému obličeji uvěříme pobláznění hlavní postavy. Když dokáže scifi zaujmout i po 23ti letech, tak je to co říct! ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Jo, taky jsem na to kdysi na ORF koukal v noci jak puk - kosmická loď, totálně nahá baba s velkýma kozama, a vysává z lidí životní energii. Tož jsem si to sehnal, abych kouknul po letech znovu. A už od začátku mi to nějako neštymovalo. Neměli oni zkoumat kometu? Jako jo, našli mimozemskou loď, ale kometu nechali kometou, ať si ji prozkoumá někdo jiný? A jak vysávají ti ufouni energii? V raketě evidentně nějak na dálku, ale na zemi ji sajou hubou? A pak ji zase nesají, nebo jen napůl? Wtf? A co se stalo s těmi kusy dvou nahých chlapů ufounů? A jako fakt najednou telepatie a vcítění se do myšlenek ufounky? Jak, kurňa? Děláte ze mne blba? Prostě nějak nefungují nějaká pravidla. Každou chvíli je všechno jinak. Jednu chvíli to dokonce vypadá jako požírač hříchů, případně exorcista. A co profesro Fellon? Buď v něm byl ufoun od začátku, pak by asi lidem neříkal, jak se upíři dají zabít, nebo zabil upíra, ale jak ten se dostal do Fellona? A to, když ufouni už od začátku věděli, že chtějí dělat bugr na Zemi, museli čekat za bukem na kometě, až tam lidi přiletí? Už samotný úvod s raketou u komety je neskutečně dlouhý a natahovaný, a i na Zemi je pak spousta vycpávkových scén v interiérech. Mimochodem, taky někoho už napadlo, jak by celý film vypadal, kdyby kapitán té kosmické lodi byl gay? :-) ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Snímek natočený podle románu Vesmírní upíři od Colina Wilsona, který byl inspirovaný Stokerovou klasikou Drákula. Literární předloha je vlastně moderní kosmická parafráze klasické upířiny ve stylu gotického románu. Skloubit v jednom filmu upírské téma, zombijský horor a čistokrevnou sci-fi může být na první pohled ptákovina, a tak film taky konec konců dobová kritika vnímala a doslova ho rozcupovala na kousky. Z mého pohledu to kupodivu celé funguje docela dobře, především proto, že se tvůrci celou dobu snaží zůstat na půdě čisté sci fi a z ostatních žánrů si berou pouze nápady a rekvizity. Scény v kosmu jsou na dobu vzniku natočené velmi zručně se snahou o maximální autentičnost a stejně tak působivé jsou i záběry hořícího města a lidí zasažených panikou. Kvalita triků pochopitelně odpovídá své době, s tím se holt nic nenadělá... Ve filmu se neobjevily žádné velké hvězdy, jen jednu z vedlejších rolí dostal Patrick Stewart ze Star Treku. Tahle temná hororová sci-fi s béčkovou patinou stojí za vidění. Celkový dojem: 55 %. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na námet, zasadenie do Londýna a britskú koprodukciu som očakával niečo britsky ušmudlanejšie, možno v štýle X-tro, ale Hooper v snahe nakrútiť regulérny vážny veľkofilm pre široké publikum urobil z totálne béčkového námetu z Lifeforce pomerne konvenčnú záležitosť. Chýba akýkoľvek náznak humoru, čo nie je až taká vada, ale zase ako brať vážne príbeh o mimozemšťanoch- upíroch z Haleyovej kométy s vizážou ceckatej modelky. Dej sa zbytočne naťahuje, tie dve hodiny sú až až, ale celkový dojem je nakoniec kladný. Problém je v tom, že nebol stopercentne naplnený, či už humorný alebo hororový, potenciál námetu. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (33)

  • Kvôli úlohe Space Girl bolo zvážených alebo vypočutých viac ako tisíc herečiek. Tobe Hooper povedal, že bolo neuveriteľne ťažké nájsť herečku ochotnú hrať túto rolu, pretože to bolo v podstate len to, že ste väčšinu času chodili úplne nahí a potom ste mali sex. Na Blu-Ray disku uviedol, že väčšina anglických herečiek, ktoré sa zúčastnili konkurzu, sa odmietlo úplne vyzliecť. Tým pádom museli rozšíriť pátranie aj za hranice Spojeného kráľovstva. Na jednom castingu sa skupina nemeckej herečky dokonca sprisahala proti Hooperovi tým, že všetci odmietli robiť nahé scény; neskôr zistili, že jedna z nich tú úlohu tak veľmi chcela, že ostatných prehovorila na výtržnosti. Spolupracovník Michael J. Kagan uviedol, prečo si vybrali francúzsku herečku Mathildu Mayovú, ktorá nevedela ani po anglicky. "Bolo to preto, že bola jednou z prvých, ktorí boli ochotní sa úplne vyzliecť, a pretože jej skúsenosti baletky, jej pomohli sa pohybovať rôznorodým a zvláštnym spôsobom." (Dajman)
  • Film měl premiéru na Filmovém festivalu Sitges 1985. A John Dykstra si odnesl cenu za Nejlepší speciální efekty. (Terva)
  • Britskí vojaci sú vyzbrojení útočnými puškami Steyr AUG, tieto zbrane však nikdy Britská armáda nepoužívala. (Dajman)

Reklama

Reklama