Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Léta ubíhala, premiéra ve Varieté Humberto vždy s velkým úspěchem střídala další premiéru. S čím větším elánem se Václav věnoval své práci, tím víc mu Helena záviděla. Jakmile to ale zjistil, koupil jí jezdeckého koně, kterého naučila krasojízdě a se kterým jednoho dne z Prahy zmizela. V dopise na rozloučenou popsala touhu po „kulaté" práci a přesvědčení, že už ji Petříček nepotřebuje. Syn Petr, nadaný matematik, se totiž zamiloval do Emilky Kostečkové. Helena však u cirkusu Kranz po pádu z koně umírá. Václav chce opustit varieté, ale všechny jeho plány změní talentovaná vnučka Liduška... (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mohu napsat to samé, co u předchozího dílu. Seriál na rozdíl od knihy ustál přesun z cirkusu do Prahy, a to zejména díky hercům, kteří dokázali vtisknout postavám víc života, než tomu bylo v knize. Tady je to Petr Nárožný nebo Kateřina Macháčková. ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Predposledný diel sa nesie v znamení smrti Heleny a dojemného návratu domov ("Jak je tá chaloupka najednou malinká."). Na scénu prichádza Vaškova vnučka, ktorá sa na rozdiel od syna narodila pre cirkus a je teda reálne predanie rodinnej štafety ďalej. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (1)

  • Na konci páté a začátku šesté minuty je u Karlova mostu vidět keramický odpadkový koš z roku 1988. (ladyViolet)

Reklama

Reklama