Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Muzzikanti jsou film plný písniček a melodií od folklorních kořenů až po mladou rockovou současnost, odehrávající se na československopolském trojmezí, v drsném, ale půvabném kraji Těšínského Slezska, kde slovo chlapa má stále svou sílu, půvab žen přitahuje od nepaměti a hudba má své nezastupitelné místo. Zkrátka magický kraj pro zdánlivě obyčejné, a přece něčím osobité a hlubokou lidskostí protkané příběhy s dobrým koncem... (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (220)

topi80 

všechny recenze uživatele

Filmy o muzikantech (zvláště máničkách) zpravidla vysoce nadhodnocuji. U tohoto filmu tak neučiním, i když ve mně nějakou nostalgickou náladu vyvolal, má příliš mnoho slabin. Nevadily by mi ani tak nerealistické záležitosti, jako že kapela, která vůbec není z regionu a nikdo ji nezná, naplní celou louku na svém narychlo svolaném koncertě. Nebo že vydavatelství zaplatí vyžilé hvězdě i s její doprovodnou kapelou dlooouhý pobyt někde na penzionu, aby se tam sehráli a něco vytvořili. Je to film a má právo na fabulaci. Potíž je v tom, že mi osudy všech zúčastněných byli naprosto ukradené, a to bez ohledu na to, kdo komu koho opíchal (popravdě, ani jsem se v tom nedokázal vyznat). Dejdarovy kreace a prznění písní mladých nadějných muzikantů byly ale celkem vtipné. Ona romantická představa bývalého rockera žijícího v ústraní a provozujícího právě onen muzikantský kemp byla sice hezká, ale Pavlu Křížovi (jakkoli si ho lidsky vážím snad nejvíc z našich současných herců) zkrátka metalistu neuvěřím. Co se překvapivě povedlo, byly oba průvodní songy, takže nakonec nějakou tu hvězdu filmu dám. EDIT: Dnes bude zase v televizi a já se přistihuji, že bych ho docela rád znovu viděl, takže možná až tak špatný nebyl. ()

Dr. Hawkeye odpad!

všechny recenze uživatele

Zhruba ve 30. minutě jsem měl subjektivní pocit, že ten film sleduji už dvě hodiny. So wrong on so many levels. Slepenec nenavazujících scének, které by však nedávaly smysl ani samy o sobě. Podivné nájezdy kamery, zbytečné letecké záběry, Pavel Kříž jako Izzy, člen skupiny Doga (tak proč ho prostě nehrál opravdový Izzy???), Michalina Olszańska s blbým postsynchronem, kreslené předěly (proč? Proboha proč??); vnitřní komentář hlavního hrdiny, které se objevují velice nahodile a nemotivovaně; pan producent v roli dealera; tupé kolovrátkové melodie; Martin Dejdar ve své asi nejhorší roli, a co tu proboha dělá Jarek Nohavica??? Nakonec nejpozitivněji vnímám folklorní vložku (ačkoliv absolutně nechápu její motivaci)... ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 5/10 Děj 3/10 Hudba 5/10 Technická stránka 3/10/// PLUS: jedna hvězdička za písničku Hej sokoly, která byla milým překvapením, zvláště v současné době, některé další melodie jsou minimálně líbivé, femme fatale Michalina Olszańska, někteří oblíbení herci (Ďergel, Sandeva, Kramár, Lichý, Calta), kamera MÍNUS: příšerná režie, střih, špatně vystavěný děj a jeho vývoj, příběh stojí pocitově na místě, opakování jednoho songu asi 5x, jako muzikál to nefunguje, herci jsou nazpívaní někým jiným a je to rušivé/// Shrnutí: Potenciál pěkného filmu byl téměř totálně zmršen a zabit špatným (zvláště technickým) zpracováním. Později si doslova musíte zvyknout, aby jste film dokoukali, i tak je to utrpení. Přemíra úlisného chování mužských postav a velká míra sexu a nahoty do takového filmu nepatří. Pár dobrých momentů se tu najde, ale výsledek působí jako rozčarování a to i přesto, že jsem očekával, že to bude špatné./// Celkem 37%/// ()

rublik05 odpad!

všechny recenze uživatele

Marně jsem očekával alespoň náznak nějaké kvalitní filmařské práce. Celých 109 minut jsem jen nevěřícně kroutil hlavou, kam až jsou tvůrci schopni překročit hranici trapnosti a posunout ji úplně do nového levelu. Vážně by mě zajímalo, co pan režisér spolu se scénáristou v té době brali, že je napadlo něco tak strašného. Nefunguje tu absolutně nic. Herecké výkony mizerné, spousta herců je předabovaná postsynchronem, dost na sílu a amatérsky, což ve finále vyzní jako extrémní trapas. Samotní herci jsou dost "obyčejní" a nudní, nenajdeme jedinou postavu, která by byla nějakým způsobem sympatická. Hlavní postavy, pořád vzteklý a trapný Patrik Děrgel a slizký a nudný Pavel Kříž, jehož ztvárnění rockera byla opravdu neuvěřitelná tragédie. K ději jako takovému moc napsat nejde, po většinu času moc nedává smysl a neobsahuje prakticky žádný humor ani romantiku. Pokud teda nepočítáme milostné scény starých dědků s mladýma holkama, což je samo o sobě úlet jak prase a asi jediný důvod, proč do toho herci šli, protože jim to pohladí jejich staré povadlé ega. Zpět k filmu, je to zkrátka jedno velké utrpení, jehož sledování se rovná tomu nejhoršímu mučení a jde o jeden z nejhorších hudebních filmů. Jediné plus spočívá v záběrech na krásné Beskydy, které jsou jako jediné snesitelné. Jinak je film totálně o ničem a ztráta času. 0/10. ()

Lokutus odpad!

všechny recenze uživatele

Přestárlý bývalý rádoby "hvězdičky" místní scény co dnes bohužel vezmou každou sračku, kýčovitý záběry krajinek a x vcelku i ucházejících roštěnek, kdyby to všechny nebyly nebetyčný děvky... vše natočený na úrovni debilní novácký/primácký telenovely a za doprovodu ještě dementnějších písniček - pochopitelně v podobě VELMI nezvládnutýho playbacku... vše pochopitelně naproto vo hovně a natažený na téměř dvouhodinovou stopáž. Kdo něco takhle retardovanýho odsouhlasil k výrobě a ještě na to navíc dal i prachy, by zasluhoval nejen vyrazit svou neschopnou prdel na chodník, ale ještě ji i rázně nakopat. Hnus na entou a další "klenot" český kinematografie! ()

Galerie (627)

Zajímavosti (10)

  • Koncerty se hrály v Ostravském klubu Garage. (edy66)
  • Roman Izzi Iziáš, který nazpíval postavu Izziho (Pavel Kříž) si ve filmu také zahrál, a to postavu hard rockového kytaristy. Ve skutečném životě je to zakladatel, zpěvák a nepřehlédnutelný frontman hardrockové kapely Doga. (J.Cobra)

Reklama

Reklama