Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Muzzikanti jsou film plný písniček a melodií od folklorních kořenů až po mladou rockovou současnost, odehrávající se na československopolském trojmezí, v drsném, ale půvabném kraji Těšínského Slezska, kde slovo chlapa má stále svou sílu, půvab žen přitahuje od nepaměti a hudba má své nezastupitelné místo. Zkrátka magický kraj pro zdánlivě obyčejné, a přece něčím osobité a hlubokou lidskostí protkané příběhy s dobrým koncem... (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (220)

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 5/10 Děj 3/10 Hudba 5/10 Technická stránka 3/10/// PLUS: jedna hvězdička za písničku Hej sokoly, která byla milým překvapením, zvláště v současné době, některé další melodie jsou minimálně líbivé, femme fatale Michalina Olszańska, někteří oblíbení herci (Ďergel, Sandeva, Kramár, Lichý, Calta), kamera MÍNUS: příšerná režie, střih, špatně vystavěný děj a jeho vývoj, příběh stojí pocitově na místě, opakování jednoho songu asi 5x, jako muzikál to nefunguje, herci jsou nazpívaní někým jiným a je to rušivé/// Shrnutí: Potenciál pěkného filmu byl téměř totálně zmršen a zabit špatným (zvláště technickým) zpracováním. Později si doslova musíte zvyknout, aby jste film dokoukali, i tak je to utrpení. Přemíra úlisného chování mužských postav a velká míra sexu a nahoty do takového filmu nepatří. Pár dobrých momentů se tu najde, ale výsledek působí jako rozčarování a to i přesto, že jsem očekával, že to bude špatné./// Celkem 37%/// ()

castor 

všechny recenze uživatele

Dušan Rapoš nás týral už několikrát, naposledy nás i jeho draka bolela hlava. Ale zkouší to dál. Za scénářem tentokrát stojí Petr Šiška, který je podepsaný pod několika pochybnými televizními projekty, psal texty, pomáhal několika hudebníkům a fušovat scenáristicky do filmu zkusil poprvé. A je to znát. Příběh je o ničem, Patrik Děrgel chce udržet rozpadající se kapelu, pomoct mu má vyžilá hvězda Martin Dejdar, okolo se motá několik dalších jalových postav, pak přijde zbytečné cameo Jarka Nohavici, který ale aspoň zazpívá. A je konec. Palec dolů. ()

Reklama

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Hvězdičku si dohromady vysloužily okouzlující a éterická Sára Sandeva a živočišně rajcovní Michalina Olszańska. Jinak je tenhle film tragédie ze všech stran. Poslední dobou mě baví sledovat několik kinematografických proudů, jedním z nich je kategorie "současné špatné české filmy" (což jsou téměř všechny), po zkušenosti s příšernými Muzzikanty jsem ovšem v pokušení toho masochismu nechat. Tragicky napsáno, neumětelsky zrežírováno, všude samí nekvalitní herci a ještě si to hraje na obhajobu muziky před "popovými sračkami". Jak aspoň na vteřinu věřit parodiím na Michala Davida od člověka, co si do filmu pozve těšínskýho udavače Nohavicu a pracuje pro TV Šlágr? O obsazení rodiny Wronků a dalších neherců ani nemluvě, a to včetně sladkých hošíků Děrgela a Callty. Nefunguje tu nic, vlastně se to ani nepodobá filmu, jen takový improvizační estrádě, o karikovaných charakterech Dejdara, Lichého a hlavně trapně ubohého "rockera" Kříže se nezmiňuju vůbec, nebo se rozčílím. Ale jedno pozitivum tu vidím. Česká republika musí být opravdu bohatá země, když se najdou peníze na takovou slátaninu. To je fajn, peníze evidentně jsou. Jen ty dobrý filmy tu ještě chybí. ()

Drom odpad!

všechny recenze uživatele

No a máme tu věru opravdový zlatý hřeb do rakve nejen kinematografie, ba i hudby. Je toho ve mě tolik, že ani nevím, jestli dříve zvracet nebo kálet. Začněmež hned u oficiálního popisu filmu výše. Muzzikanti jsou film plný písniček a melodií od folklorních kořenů až po mladou rockovou současnost... To znamená, že všechny ty popový sračky jsou na jedno brdo. Teda krom folku říznutýho parodií na disco. ...půvab žen přitahuje... To je samozřejmě pravda. Zavolejte mě, až tam nějaká půvabná bude. Bodlo by taky, kdyby hrála. ...zdánlivě obyčejné, a přece něčím osobité a hlubokou lidskostí protkané příběhy... Kde? Viděl autor toho textu ten film? Já vím, že to mělo někdy strašnou kameru a ještě horší většinu výkonů, ale jestli nečuchá ředidlo, tak zcvoknul. Za zmínku stojí také naprosto neuvěřitelné karikatury charakterů v čele s tou kapelou blbečků. Fakt jsem se jim vysmál, když ten hejsek odříkal repliku, že se půjdou zeptat na práci do železáren. ROTFL. A Moravia Steel dodala ten hudební me(n)tal... Ale co bylo snad nejhorší: Když už dělají, že ty pseudohudební paskvily hrajou a zpívaj', docela by bodlo, aby seděl playback a byly tam slyšet hudební nástroje na který předstírají, že hrajou. Ne, přeplácnout to diskofilním tuc tuc to nezachrání. A rocker Pavel Kříž souložící přes kalhoty? Jááásně, perte to do mě... ()

ludva10 

všechny recenze uživatele

Ty jo. Musím říct, že jsem od filmu očekával propadák. Ale bylo to milé překvapení. Děj nečekejte skoro žádnej, herecké výkony taky nic moc, ale super hudba a písničky to vynahradí a udělají z filmu super oddechovku, u které si mozek odpočine. A i cimbálovka, kterou vůbec nemusím je ve filmu super. Dávám lepší 3*. Nehodnotím ale spoustu bohužel skryté reklamy. Edit: zvyšuji kvůli písničkám na 4 ()

Galerie (627)

Zajímavosti (10)

  • Natáčelo se v oblasti Těšínského Slezska. Například v Jablunkově na akci Gorolski Święto, Dolní Lomné na Slezských dnech, Hrádku na Slavnostech Belka, Návsí u benzínové stanice Shell. Dále na Hrčavě, Českém Těšíně, Třinci. (Jurenka01)
  • Pôvodný scenár bol poskytnutý študentom FMK, UCM v Trnave, na analýzu v rámci hodín réžie. Prednášal ho sám režisér snímku Dušan Rapoš. (DobraVila)
  • Koncerty se hrály v Ostravském klubu Garage. (edy66)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno