Reklama

Reklama

Králíček Petr

  • USA Peter Rabbit (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Rebelský králíček Petr žije veselý bezstarostný život spolu s ostatními zvířátky na farmě. Nový majitel statku se však o svůj životní prostor dělit nemíní – a už vůbec ne se zvířaty. A tak začíná bizarní válka o teritorium – mezi ním a obyvateli zahrady. (Falcon)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (205)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Průměrná komediální jednohubka na dlouhý večer, která okrem skvělé animace a chytlavých písní nemá téměř vůbec nic co nabídnout. Peter Rabbit je tedy až na tyto detaily zcela promarněnou příležitostí na povedený rodinný film. Škoda. PS: James Corden je otravný i tehdy, i když je jenom slyšet. Neuvěřitelné. „I've chilled out, man. I'm cool now.“ ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Tak teda dejme tomu... Když pominu to, že se Gleeson chová jak naprostej retard a Byrenová jako naprostá kráva, dá se na to i v klidu koukat. Velikou předností je určitě po dlouhé době moc pěkný digitální svět králíků i oni samotní, občas nějaká hláška, ale především to, že si to zamilovala moje dcera! A to je asi to nejdůležitější! Je to od srdce a hlavně je to 95 minut domácího klidu! 55% ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Zpočátku mě tahle válečná (máme tu válku o jeden dům - klidně bych to počítal :D) lovestory s animovanými zvířaty vyděsila. Humor byl trapný, hlavní postava absolutně nesympatická a celé to bylo takové připitomělé. Naštěstí (kupodivu s příchodem romantického příběhu) se to pak zvedlo k lepšímu, válka o dům byla celkem zajímavá, občas to dokonce i pobavilo, záchvaty smíchu se sice nedostavily, ale nevadí. A když dojde k "výhře" jedné strany, tak je to naštěstí pořád fajn. Dokonce i ten Petr byl nakonec sympatický. Takže to naštěstí byl ve finále celkem fajn film. Dokonce to i dopadlo líp, než jsem se z traileru obával. Ještě tu teda je to mínus, že kromě králíků a lidí se tu objevují i jiná zvířata a některá z nich tu jsou naprosto zbytečná (lišáka bych vystřihl úplně), ale jinak se to celkem dá. 3* ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Totální masakr od prvních vteřin (kdy nádherně animovanou formaci zpívajícího ptactva rozstřelí králík a na plátno vstoupí dokonale zamaskovaný Sam Neill) až do závěrečných titulků. Tvůrcům Králíčka Petra se podařilo posunout příběhy Beatrix Potterové do současnosti a propojit zvířecí hrdiny s živými lidmi. Takže Rose Byrne (mimochodem tak akorát potrhlá a k nakousnutí) může být reinkarnací miss Potter a Domnhall Gleeson OCĎákem nesnášejícím zvířata a jakýkoliv nepořádek, ale přitom být lidskou postavou (protože je z dětského domova a svoji práci v Harrods měl rád, protože mohl dospělým pomáhat vybírat ty pravé dárky pro jejich děti nebo vnoučata), která prodělává nějaký vývoj - kterému se říká láska;) a i když jsou některé věci jako elektrošoky podle mě poněkud za čárou, pořád to všechno jako celek velmi slušně funguje, a to nejen pro celou rodinu, ale i pro celou rodinu, která zná původní pohádky o králíčkovi v modrém kabátku jen velmi útržkovitě. Pro ty seznámené s věcí obsahuje film zcela zjevně řadu narážek, ale i bez toho je celých 95 minut natřískaných jak groteskoidním (hrábě znáte už z traileru), tak situačním, suchým britským verbálním humorem, a dokonce i na dvou třech místech čímsi jako společenskou satirou:) Takže ve výsledku jsem schopen přijmout i výbušniny a nefalšované akční scény. Vždycky je na ně totiž organicky napojené něco, co má smysl, ať už to hrají lidé nebo úžasně vyvedená CGI lesní zvěř. Jo a dokonce je tu i hustopanský hiphopový song:) Celkově je doprovodná hudba volená velmi současně a (alespoň pro mě) snesitelně, tak aby text písní nějak seděl k tomu, co se zrovna na plátně děje. Zkrátka vynikající práce, a to i v případě českého překladu a dabingu. A ruku na srdce, že třeba vražednou Bambulku mluví v originále Daisy Ridley aka Rey z nových Star Wars, je celkem fuk. Co už fuk není, je fakt, že Gleesonův McGregor je coby záporák o dost lepší než generál Hux, ale to sem až tak nepatří;) Zkrátka a dobře za mě možná trochu přepísknutých, ale zatraceně spokojených (na straně mé i dětí) 90% a asi si na to ještě zajdeme separé s manželkou:) ()

PanTumnus 

všechny recenze uživatele

roztomilá zvířátka a skvělý casting na dobrý film nestačí. tam kde paddington uspěl a podal dojemný a poutavý příběh tam petr hodil vybuchující stromy a dvě postavy které mají mezi sebou chemii asi jako sandály a ponožky. i když králíček na konec přinese jisté poselství, že je třeba se problémům postavit čelem etc. nemá ten potřebný dopad, obzvlášť když postava petra nemá problém s vražděním lidí. což něco co je ve snímku skryté, je to něco, co je zde naplno řečené. will gluck a rob lieber naprosto nepochopily jak se dělá dobrý dětský film, jak se píše dobrá rošťácká postava nebo humor. nenechte se zmást zdejším červeným hodnocením. je to sračka, sračka v modrém kabátku a bez kalhot. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (15)

  • 18. prosince 2016 byl odtajněn obrázek hlavní postavy spolu s logem filmu a začalo se natáčet. V březnu 2017 se natáčelo na hlavním nádraží v Sydney (filmové nádraží Londýn - Paddington). (Varan)
  • Celosvětová premiéra proběhla 3. února 2018 v Los Angeles. (Varan)

Reklama

Reklama