Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vše nechali za sebou a uprchli, aby nalezli to jediné, po čem celý život skutečně toužili. Zemi dost velkou pro jejich sny... V Irsku roku 1892 se rolník Joseph Donelly (T. Cruise) vydává zabít bohatého statkáře Christieho kvůli bídě, v níž se on i desítky dalších ocitli jeho přičiněním. Právě v Christieho sídle se setkává s jeho vzpurnou dcerou Shannon (N. Kidmanová), otrávenou svazujícími společenskými konvencemi. Tyto rozdílné povahy spojí dohromady stejný sen po nové půdě, která se má rozdávat zájemcům v americké Oklahomě. Společně prchají za oceán, ale brzy po připlutí k americkým břehům se svými plány narazí a jsou nuceni přežívat v nuzných podmínkách bostonské chudinské čtvrti. Odkázáni jeden na druhého překonávají spoustu zkoušek, ale svého snu se nevzdávají… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (202)

jasiska 

všechny recenze uživatele

Dnes ma už tento kus až tak neberie ako voľakedy, ale bývali časy, keď som si myslela, že toto je najlepší film na svete. Neviem, či ma to prešlo s viacerými vzhliadnutiami alebo s vývojom môjho filmového vkusu, stále mám však Far and Away veľmi rada a v živote nezabudnem, aké som mala šoky prvýkrát na konci:-) ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem dát čtyři, opravdu moc chtěl, ale ten slaďácký závěr to prostě pohřbil. Je to film s obrovským potenciálem. Jde vidět, jak byl drahý a má svou atmosféru a výbornou chemii mezi Cruisem a Kidman. Jenže těch logických lapsů je tam tolik, že bych to nestihl spočítat. A to o čem jsem chtěl aby film byl.... tedy o Irovi s dívkou z vyšší společnosti, jak začínají budovat vlastní ranč, film vlastně vůbec není. Je to o tom, jak dva odlišní lidé, co se mají rádi se potloukají po USA, snaží se vydělat peníze do začátku, ale samotný začátek je vlastně konec celého příběhu. Smutné a strhávám za to celou jednu hvězdu. 65% ()

Reklama

cab 

všechny recenze uživatele

Sice je mezi herci jiskreni viditelne, ale do takto ladeneho snimku mi (Tom Cruise) nesedl a svoji roli neutahl, protoze velkolepe pojata dobrodruzna vyprava chudeho chlapce a zamozne divky z Irska za snem, ktery lezi na druhe strane oceanu a rychleho vystrizliveni je pekne natocena, ale postrada kouzlo, ktere by povysovalo snimek do kategorie nezapomenutelnych zazitku se sdelenim od srdce. Krasne obazky a "nacancani" protagoniste v nich nejsou vsim. 65% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $58,883,840Tržby Celosvetovo $137,783,840 ║ Nemá to až také pôsobivé scény aké by si to zaslúžilo, plus rozmanitejšiu hĺbku, ale za to Tom Cruise a Nicole Kidman to slušne ťahajú, prim kamera, hudba, záver, slušný priemer. /70%/ ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrný film s několika nezapomenutelnými a strhujícími scénami jako je např. finální honička za půdou, slušivým ústředním hereckým duem Cruise a Kidmanové a pro mě legendární díky nadčasové hudbě kouzelníka Johna Williamse. Možná by ale bylo lepší (i kvůli vyznění), kdyby na konci neproběhla ona nechvalně známá reinkarnace zhořklá koňskou dávkou patosu...:) ()

Galerie (35)

Zajímavosti (8)

  • Boxerské scény boli natočené v čiastočne zrekonštruovanej stanici v Billings. Opustený Price Club v Billings slúžil aj ako továreň na výrobu gumových kurčiat používaných vo filme. Bordel bol postavený vnútri a požiarne čerpadlá poslúžili na vytvorenie dažďa. (misterz)
  • Režisér Ron Howard nebyl spokojen s reakcí Kidmanové ve scéně, kdy ze zvědavosti nadzvedává misku, zakrývající Josephovy intimní partie. Bez jejího vědomí tak požádal Toma Cruise, aby si svékl spodní prádlo. Teprve poté se u Kidmanové dočkal výrazu, který požadoval. (CrypzzXD)

Reklama

Reklama