Reklama

Reklama

Grinch

  • Portugalsko Grinch (více)

Obsahy(1)

Raději se mějte na pozoru! Je zelený... Je lakomý... A nenávidí Vánoce! Grinch je věčně špatně naladěný zelený chlupáč, který žije v jeskyni na vrcholu hory s výhledem na vesnici Kdovice. A zrovna v době, kdy se Kdovíci z Kdovic horečně připravují na oslavy nadcházejících svátků, Grinch přichází se závažným rozhodnutím. Skončí Vánoce jednou provždy a ukradne vesničanům všechny jejich dárky i ozdoby. Nakonec ale i on pochopí, že skutečné kouzlo Vánoc netkví v zářivé výzdobě a nových hračkách. Role Grinche se v půvabné komedii, která vznikla na motivy osobité a oblíbené knihy Theodora Seusse Geisela, ujal geniální komik Jim Carrey. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (596)

Terva 

všechny recenze uživatele

Ocenění: Oscar 2000 - masky; nominace: výprava, kostýmy Zlaté glóby - nominace: herec v komedii/muzikálu (J. Carrey) BAFTA - masky Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films - masky, hudba MTV Movie Awards - záporák (J. Carrey) Phoenix Film Critics Society Awards - kostýmy, masky Satellite Awards - kostýmy ...Veselé Vánoce. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Předně - nemám ráda xycht a mimiku Jima Carreye, takže jsem uvítala, že bude taky jednou hrát v masce, jenže ... ona ta maska je tak skvělá, že vypadá trochu jako Jim Carrey. Takže abych to shrnula - masky, stylizace filmu a výtvarná stránka jsou opravdu pěkné a nápadité, film sám už mě zas tak moc nenadchl. Ale americké děti určitě pobaví. ()

Reklama

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Skutočne zaujímavá je na tomto filme akurát len tá vizuálna stránka. Inak by som za zaujímavosť mohol považovať všetko, aj ten humor, ktorý išiel absolútne mimo mňa a ani raz som sa nezasmial. Musím ešte napísať, že som sa pri pozeraní filmu cítil veľmi zle a dokonca na mňa išla menšia depresia:) Čo by sa pri vianočných filmoch asi nemalo stávať. Ale právo hodnotiť tento film nemám, lebo som ho asi niekedy v druhej polovici vypol. Hodnotím tú prvú. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Hodně bláznívá vánoční jízda s Jimem Carreyem, plná vynikajících masek i nápadů. Škoda, že některý humor spadá do kategorie jednoduššího, ale neustálá škodolibost Grinche prostě baví. Taylor Momsen s kouzelným účesem je snad nejroztomilejší holčička, která se objevila na filmovém plátně. Od začátku se daří držet ztřeštěnost a škoda, že závěr malinko upadá do běžných průměrných vod. Na jednu stranu vypadají masky výborně, ale na druhou stranu mi rozum stál nad některými triky, vzhledem k monstroznímu rozpočtu. I přes všechny mouchy si myslím, že si Grinch zaslouží ten největší prostor v předvánočním TV programu.......6/10 ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Další srdeční záležitost s Jimem Carreyem. Vynikající vtipná pohádka u které se válím smíchy ještě ted. Tentkrát jsem byl malý a hrozně jsem to chtěl vidět a dostal jsem to pod stromeček na VHS ješte do dneška to mám starou ohranou kazetu. Pouštěl jsem si to skoro každý večer před spaním. ,,Já jsem doma všudé, kde smrad a špína budé" Říkejte a pište si co chcete podle mě jedna z nejlepších vánočních pohádek. ,,Co chcete? Vlastně Grinch!! O nééé" ()

Galerie (66)

Zajímavosti (24)

  • Celosvětová premiéra proběhla 8. listopadu 2000 v Los Angeles. (Varan)

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Risk nebo zisk?

Risk nebo zisk?

09.03.2005

Když sklidí první díl úspěch a druhý jej ještě podtrhne, jeden by řekl, že by to mohlo stačit. Ovšem nutkání vyrýžovat ještě nějaký ten zlatý valounek z filmového řečiště bylo příliš silné. I pro… (více)

Reklama

Reklama