Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na půdorysu parodování televizních zpráv, dokumentů a reklam vznikla zábavná reflexe své doby se solidním nadčasovým přesahem. Na konci každého dílu se objevovala krátká "sklepácká" parodie jazykových kursů němčiny Alles gute v podání Milana Šteindlera a Davida Vávry. Prvních pět dílů moderoval Vlastimil Zavřel, zbytek Petr Čtvrtníček. S minimálním rozpočtem se dařilo vytvářet solidní napodobeniny předražených televizních reklam, nevybíravé satirické šlehy se nevyhnuly patrně žádnému z významých politiků a hrubozrnný humor se čas od času setkal se silným odporem "postižených" celebrit, jejichž protesty patrně přispěly ke stažení pořadu z vysílacího schématu České televize. Kultovní televizní pořad devadesátých let. (MarekMotor)

(více)

Recenze (258)

Liathfaol 

všechny recenze uživatele

Petr Čtvrtníček má jednu neuvěřitelnou vlastnost. Jediné nevinné slovo, či jediná prostá věta se promění v jeho podání v drzou a neskonale vtipnou záležitost. No. Pravda občas se pohybuje na hraně vkusu, ale nikdo nikoho tento pořad sledovat nenutí. A pokud ano, tak by dotyčný měl zavolat Iljovi Hurníkovi, že na rokycansku honili ptáka, zraněného čápa. No. ()

Máraˇ5ˇ odpad!

všechny recenze uživatele

Protrpěno. Cca. pět geniálních fórů tam bylo, ale jinak mě to fakt nesedlo. Za mě je lepší TELE TELE, kde měli ten koncept vymyšlený daleko lépe. No a srovnání s Monty Python, to jako vážně? Monty Python jsou geniální a nadčasoví i po padesáti letech. Zato Česká soda mi přijde hodně neaktuální už teď... V tom vidím i větší výhodu TELE TELE, kde to díky mnoha formátům působí aktuálně dodnes. Je mi líto, ale mně to fakt nesedlo... Dal jsem tomu šanci – ale nijak mě neoslovilo Alles Gute na Streamu, jednotlivé scénky na YouTube a ani tenhle sestřih. Obecně nemusím humor Petra Čtvrtníčka, pobavilo mě od něj snad jen Ivánku, kamaráde... ()

Reklama

adamix 

všechny recenze uživatele

Smiať sa na ČESKEJ SODE dnes a pre človeka, ktorý tú dobu a politiku nezažil, je proste nemožné. A že je to práve poňaté z oblasti tej politiky, je už samo o sebe dosť zarážajúce, pretože väčšina toho išlo úplne mimo mňa. Tieto skeče z aktuálnej doby sú smiešne, ale pre ľudí, ktorí v danej dobe žili. Ani náš Kredenc nebudú ľudia o 20 rokov chápať. V tom celom tkvie moje nízke hodnotenie. Nemecké vsuvky vtipné, aj keď sú vlastne trápne. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

...Taťána Míková hlásí počasí a u toho se tahá za penis......Miloš Zeman jde odhalit své pravé já do pořadu podobnému "Tabu"..... Občas zavolá doktor Sova, aby se podělil o poslední zážitky..... Karl s Egonem vymetají kosti českých králů ze svatovítské katedrály..... Petra Černocká v Úsměvech českého filmu prezentuje 20 let staré porno se Štaidlem (Jo, jo, to byli giganti")... ....LUXUSNÍ A NAPROSTO "BEZSERVÍTKOVÁ" PORCE HUMORU, KTERÉMU NENÍ SVATÉ NIC. VŮBEC NIC. ()

HennessyVSOP 

všechny recenze uživatele

Prakticky výcuc toho, co se v tomto televizním pořadu za ty roky objevilo. Nejedná se dle mého o to nejlepší, ale i tak je to kvalitka. Víceméně se podle tohoto filmu dá poznat, kdo má a nebo nemá smysl pro humor a umí se zasmát sám nad sebou a nad světem ve kterém žije. Zázrak je, že toto vzniklo v ČR a dost mi podobný pořad chybí. ()

Zajímavosti (6)

  • Název je narážkou na „dostat sodu“, v přeneseném slova smyslu to znamená dostat za vyučenou, to proto, aby se dotyčný zklidnil. A proč sodu? Soda bikarbona má schopnost tlumit rozbouřené trávení, tak proto. (sator)

Reklama

Reklama