Reklama

Reklama

Semestr

(seriál)
Trailer

Epizody(6)

Obsahy(1)

Amálie je studentka filmových věd, žije se svojí mámou, miluje Berlín a svého kluka, co tam odjíždí na půlroku studovat. Damiánovi ale módní přitažlivost německé metropole nic neříká, stejně jako představa currywurstu, levného kebabu a hromady hipsterů na kolech. Budou sociální sítě stačit na udržení jejich vztahu? Zvládnou semestr? Šest měsíců v šesti dílech seriálu, který se odehrává pouze na plochách počítačů a telefonů. (Stream.cz)

(více)

Recenze uživatele Tess92 k tomuto seriálu (5)

Září (2016) (E01) 

No je pravda, že jsem už od 16 měla dojem, že jsem jako důchodce... ale tohle teda s mým životem nic společného nemá. Hraní je příšerný, i když se na to dá zvyknout a pak se na to dá i celkem dívat. Kočka byla ohromně roztomilá, ale postavy jsou stejně na palici. Vztekat se, že někdo neví, kdo byl Kennedy a pak nevěděl, že Merkelová je kancléřka a ne prezidentka? Minimálně divné... Ale tak já taky na erasmu nebyla proto, abych se ožírala, ale abych se dozvěděla něco nového a něco se naučila (taky jsem za dva semestry v Mannheimu nasbírala 79 kreditů). Ale to jsem holt já, to se očividně nenosí. A to skypování taky není moje. Koukat se na to dá a některým to asi bude připadat děsně super, ale já na to nemůžu koukat, aniž bych co chvíli neřvala nad pitomostma, které tam vidím. ()

Říjen (2016) (E02) 

No, tak v rámci "guilty pleasure" jsem tomu dala druhou šanci, jestli se to teda náhodou nezlepší, ale fakt ne. Asi jsem moc zaujatá jakožto "ex-erasmák" z Mannheimu (kam mimochodem jezdí ekonomové celého světa). Celý seriál je pojatý děsně prvoplánově, aby se líbil mainstreamové mláděži, ale vlastně vůbec nedává smysl. Proč jede někdo, kdo nemá rád Berlín, do Berlína na Erasmus? Proč se vůbec nenavštěvují? Chápu, že ona na to asi peníze nemá, ale proč nepřijede domů on, údajně prachatý? Proč nejel jakožto člověk z VŠE do Mannheimu? Proč je vůbec v Německu, když píše diplomku o Švýcarsku a EU? Proč teda není v Bruselu, když tam je prý i jeho otec? No prostě ta kostra, kterou vybudovali, je pro mě tak nerealistická a nesmyslná, že to prostě nemůžu akceptovat. Nic z toho nedává smysl a postavy jsou stále děsně nesympatické. A forma obrazovek se mi taky nelíbí. Jistě, taky to tak dělám, ale je to hrozně nepřehledné se na to dívat. Ale dobře. Něco se mi líbilo - kočka Angela. ()

Listopad (2016) (E03) odpad!

Koukala jsem v pořadí Září, Říjen, Únor, Listopad, ale už opravdu končím. Tohle nemá smysl. Ani jeden z nich do školy očividně nechodí a postava Linhartová je takový pokrytec, že to snad ani není možný. V říjnu vede rozhořčený monolog o tom, jak nesnáší selfie stick a pak je půlka listopadu natočená se selfie stickem? No ne, tohle mě fakt nebere. ()

Prosinec (2016) (E04) 

Říkala jsem si, kdy vědátorka začne mluvit o Bechdel testu... co se tak asi na té svojí škole učí, když se tohle přečte až k přijímačkám na produkci... ()

Únor (2016) (E06) 

Je to třetí díl, na který se koukám, protože jsem se dočetla, že konec je divný. No přijde mi celkem jasný. I když nijak originální. Ale není třeba opakovat furt dokola tu samou kritiku. Prostě Erasmus vypadá přece jenom aspoň trochu jinak - pokud teda chlapec nechce vracet stýpko. ()

Reklama

Reklama