Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manželé Cindy a Bob Russellovi musí kvůli náhlému onemocnění Cindina otce odjet za ním a nezbývá nic jiného, než svěřit tři děti _ středoškolačku Theu, devítiletého Milese a pětiletou Maicy do péče strýčka Bucka, zapřisáhlého starého mládence, proslulého bohémsky neukázněným životním stylem. Buck, zaměstnaný v pneuservisu své dlouholeté milenky Chamice, se rázně ujme své úlohy, celkem snadno čelí rozpustilostem Milese a Maicy, zato se střetává s negativistickou dospívající Theou. Buck prokáže v nezvyklé roli nevšední vynalézavost, smysl pro humor, ale hlavně srdce a zodpovědnost a brzy si získá synovce a menší neteř. Vzpurná Thea se pomstí Buckovi intrikou za to, že brání jejímu vztahu se spolužákem: způsobí roztržku mezi Buckem a Chamice. Buck ochrání Theu před nechtěnou sexuální zkušeností a Thea docení jeho životní moudrost. Během týdne stráveného s dětmi Buck pochopí, že jeho mládenecká svoboda může vyústit v osamění a že mu chybí žena a rodina. Báječný strýček Buck se k radosti dětí smíří s Chamice a chystá se obohatit svůj život i jinak. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch komedií, na které z mládí nikdy nezapomenu a budu je mít na vždycky rád. Dost za to ale může i John Candy, který kde se objevil, tam jsem ho zbožňoval. Například třeba Kokosy na sněhu, jedna z nejlepších komedií vůbec. Tady v tom hodnocení prostě vítězí mládí, a věřím, že i kdybych to viděl dneska tak bych tomu stejnak vrazil pět. Tyhle typy filmy mám totiž hrozně rád. Pravda ale je, že postava podobná Johna Candyho se už nikdy neobjeví a tak to ohledně jiných komedií nedokážu tak tvrdit, jako tady. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Překvapivě inteligentní komedie, podivuhodně bez zbytečných grimas a přehrávání, zato však s promyšlenými dialogy a uměřeným množstvím žertovných situací šitých Mr. J.C. & spol. na tělo. Nekonformní strýček s ošuntělým bourákem, opravdu roztomilé dětičky, chlupatý pejsek, velký dům na předměstí a vše ostatní, co povedená americká komedie potřebuje... :-) Zkrátka a dobře - příjemný film pro sobotní podvečer v kruhu rodinném s dorůstající dcerkou - to abyste věděli... Zaslouženě tři a půl hvězdičky. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Taková pohodová, rodinná oddechovka na jedno použití. Humor sice chvílemi skřípe, ale díky přesnému Candymu se pořád bavíte. Děti se chovaly překvapivě přirozeně a vcelku nestrojeně, a tak jediná postava, která mi vadila svojí trapností byl Brouk. A ikdyž se sem tam nějaké to klišé objevilo, pořád to zachraňují dobře napsané dialogy a již zmíněný John Candy, takže ve výsledku lepší průměr. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Feel good movie ktorého hlavným ťahúňom je John Candy. Hughes prešiel na rodinné hodnoty a myslím si, že mu to sadlo. Pritom si stále drží svoj typický humor a scény, ktoré ako keby vypadli z nejakej grotesky alebo slap stick komédie. Ku koncu je to prehliadka zaužívaných klišé. Hoci aj Hughes pomáhal niektoré z nich utvárať. Najviac mi tu vadil asi nepomer v tempe. Niektoré scény sú odbité príliš rýchlo - uzmierenie s Tiou. A niektoré sú prehnane dlhé - hľadanie Tii na večierku. Jean Louisa Kelly je pekná a skvelo Candymu sekunduje. Dôraz je na ich vzťah. V zásade príjemná oddychovka, ktorá ma všetky klady aj zápory filmov 80 rokov. V tom najlepšom aj najhoršom slova zmysle. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Možná jedna z posledních typicky osmdesátkových komedií. Candy je jako obvykle perfektní, tady hraje vlka samotáře, který se musí postarat o dvě děti a jednu dospívající holku. Jeho souboje s onou slečnou, která si chce dělat co chce, nebo jeho boj s domácností je prostě kouzelný - stačí koukat jak pere ponožky v mikrovlnce a suší je na větráku, bojuje s pračkou nebo dělá megapizzu. Nebo jeho kára, která mi připoměla auto z Fallouta 2 :-)) V poslední třetině film trochu ztrácí tempo a vše končí klasickým rodinným happyendem, ale stejně je to moc fajn film. A Culkin tu má taky pár dobrých scének. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (7)

  • Během výslechu strýčka Bucka Milesem měl John Candy vypsaný dialog ze scénáře na papíře, který měl daný na svém čele, aby mohl Macaulay Culkin číst věty rychleji a udžel tak tempo scény. (Poznámky měl pouze, když byl záběr detailu Milese.) (c.tucker)
  • Zvuk z rozbitého výfuku u auta Johna Candyho dělá ve skutečnosti výstřel ze zbraně. (Rafik)

Reklama

Reklama