Reklama

Reklama

Návrat k vítězství

  • Česko Vítězství (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Je rok 1943. V nacistickém zajateckém táboře pro vojáky spojeneckého bloku se dává dohromady elitní fotbalové družstvo, které má v rámci propagandy sehrát s německým výběrem zápas před vyprodaným pařížským stadionem. Trenér Colby (M. Caine) shromáždí kolem sebe samé hvězdy, přizve dokonce i zajatce z východních pracovních táborů. Z kdysi vynikajících hráčů vyšli však z koncentráku jen zubožení jedinci. Přesto je Colby přijme do družstva. Američan Hatch (S. Stallone), jenž se fotbalu nikdy nevěnoval, chce využít účasti v Colbyho mužstvu k útěku. Venku má však poslání – v Paříži dojednat s odbojem osvobození celého fotbalového týmu během chystaného zápasu. Utkání se však ze zástěrky pro útěk změní v něco, co začne převyšovat každého z hráčů a ti se rozhodnou podat svůj životní výkon… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (168)

campix 

všechny recenze uživatele

Teď si představte sportovní film z druhé světové války ve kterém se objeví najednou Michael Caine, Sylvester Stallone a zároveň také Pelé se spoustou dalších významných, ale nám nepamětníkům již méně známých fotbalových hráčů. Děj filmu je hodně volně založen na skutečných událostech a co se týče kvality, tak není žádným výrazným kultovním počinem. Rozhodně zajímavé vidět, ale že by se Vám něco stalo pokud Vítězství vynecháte, tak to tedy ne. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $10,853,418Tržby Celosvetovo $27,453,000║ Oddychovka, ktorá nič nekazí ale nedá ani nič na viac, pre známych hercov(Caine, Stallone, von Sydow) to bola skôr taká prechádzka než zdatné herecké výstupi. /videl v kine: 60%/ (videl na festivale Art Film Fest 2010) ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Vynikajúca dráma, pri ktorej sa čudujem, aký relatívne zlý a slabý ohlas tu má. Skvelý Sly Stallone, Michael Cane, Max von Sydow a navyše bývalé futbalové hviezdy ako Pelé, či Bobby Moore. Napínavé, dobre sledovateľné a dlho vyhýbajúce sa klišé ... až na poslednú štvrť/pol hodinku ... ale povedzme si, chceli by sme to inak? ()

RomanHyde 

všechny recenze uživatele

Ve finále nepovedený snímek, který nezachrání ani vcelku hvězdné obsazení. Milovníci fotbalu budou možná nadšenější než-li já, pro kterého je sledování fotbalového "mače" tím největším utrpením. Z těchto důvodů proto Nerovný zápas byl opravdu nerovným. Tvůrci se mi snažili podat tuto hru jako velmi dramatickou, ovšem Stallone v brance to srážel přesně na tu úroveň, jakou mají české extraligové zápasy, tedy komedie s prvky tragédie, což se však neslučuje se škatulkou filmu "drama", kdy se někteří snaží až moc a druzí působí jako pěst na oko. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Jediný důvod, proč jsem se na tohle koukal, je, že miluju fotbal. Jinak bych o to asi nezavadil. Vítězství rozhodně není úplně hloupý film, jen prostě nemá nic, co by v člověku zůstalo. Příběh je fajn, jen mi přijde trošku odfláknutý a ne tak úplně pravděpodobný. Předpokládám, že ve skutečnosti by se víc řezali a nacisti by byli mnohem zlejší a krutější. Jinak herecké výkony jsou v pohodě, von Sydow to zvládl, Caine je taky dobrý a Stallone taky v pohodě. Sice jeho brankáře mu nežeru ani náhodou, ale což. Závěrečný fotbalový zápas je ze začátku dost chaotický a nepřehledný, pak se to ale zlepší a už je docela strhující, i když je jasné, jak to dopadne. Pelé je famózní a neuvěřitelný borec, jak tam kreslil na tabuli, jak dá gól, byla neskutečná scéna. Kolem a kolem solidní oddechovka s pár dost povedenými fotbalovými scénami a legendárními fotbalisty. 60% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (9)

  • Tento film vydělal 10 950 000 dolarů. (McLushi)
  • Stallone si při tréninku zlomil prst, když chtěl zabránit Pelému dát gól. (pan Hnědý)
  • Hlavní děj skutečného příběhu, kterým byl snímek inspirován, se odehrál na okupované Ukrajině. Hráči Dynama a Lokomotivu Kyjev byli spojeni do týmu Start a zápas se odehrál v roce 1942. Přestože většina hráčů měla být zastřelena záhy po vyhraném utkání, oficiální vyšetřování v 80. letech prokázalo, že řada hráčů přežila nejen toto utkání a pobyt v táboře, ale i celou válku. Někteří z hráčů byli skutečně zatčeni, mučeni a usmrceni nebo „alespoň“ odvedeni a uvězněni v koncentračním táboře, nikoli ale bezprostředně po utkání. (Posheidon)

Reklama

Reklama