Reklama

Reklama

Návrat k vítězství

  • Česko Vítězství (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Je rok 1943. V nacistickém zajateckém táboře pro vojáky spojeneckého bloku se dává dohromady elitní fotbalové družstvo, které má v rámci propagandy sehrát s německým výběrem zápas před vyprodaným pařížským stadionem. Trenér Colby (M. Caine) shromáždí kolem sebe samé hvězdy, přizve dokonce i zajatce z východních pracovních táborů. Z kdysi vynikajících hráčů vyšli však z koncentráku jen zubožení jedinci. Přesto je Colby přijme do družstva. Američan Hatch (S. Stallone), jenž se fotbalu nikdy nevěnoval, chce využít účasti v Colbyho mužstvu k útěku. Venku má však poslání – v Paříži dojednat s odbojem osvobození celého fotbalového týmu během chystaného zápasu. Utkání se však ze zástěrky pro útěk změní v něco, co začne převyšovat každého z hráčů a ti se rozhodnou podat svůj životní výkon… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (168)

Lucas87 

všechny recenze uživatele

Válečný film v kombinaci s propagandistickým fotbalem možná zní nereálně na válečná léta ovšem pro mě je to moc příjemná podívána. Skvělé obsazení, napínavé okamžiky tenhle film je prostě zajímavý zaslouží hodnocení tak 75 a více, ovšem jelikož takové nemá tak mu vypomůžu plným počtem hvězd. Jinak bych mu dal asi 4. S. Stallone je tu takový přirozený a v pohodě, nevybočuje moc z kolektivu, i když jako brankář mi přijde dost umělý. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Teď si představte sportovní film z druhé světové války ve kterém se objeví najednou Michael Caine, Sylvester Stallone a zároveň také Pelé se spoustou dalších významných, ale nám nepamětníkům již méně známých fotbalových hráčů. Děj filmu je hodně volně založen na skutečných událostech a co se týče kvality, tak není žádným výrazným kultovním počinem. Rozhodně zajímavé vidět, ale že by se Vám něco stalo pokud Vítězství vynecháte, tak to tedy ne. ()

Reklama

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Amíci mají dost divnou představu o kopané. Ačkoli ve filmu hrálo plno skvělých borců, zápas na mě působil strašně neohrabaně a nerealisticky. Chápu, že pro Američany to určitě bylo věrohodné, ale u některých těch Slyových skluzů z pozice brankáře mi nabíhal úsměv. Jestli byl padesátiletý Caine vhodnou postavou zrovna pro roli kapitána si taky nejsem jistý, toho raději před kamerou nenechali se míče ani dotknout. Ale krom té fotbalové stránky, kterou mohli doladit, jsem se bavil obstojně. 70% ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Vítězství jsem viděl jako Stallonův fanda někde ve 20ti a už tehdy mě to přišlo divný. Ono je to pěkně natočené, nenudí to, ale je to absolutně debilní. Šílený námět kombinuje válečný, vězeňský a sportovní film. Scénář hoří - fešácký zajatecký tábor se spravedlivým velitelem, padělatelem co sežene foťák či doklady, neuvěřitelné scény (útěk, návrat bez trestu) až po naprosto absurdní poločasové rozhodnutí a finální útěk (nikdo by nestřílel?). Caine a von Sydow nemají co hrát a Stallone se do válečného filmu nehodí (jeho postava je tu vlastně navíc). Dlužno říct, že je tu pár legendárních fotbalistů (i když většina po čtyřicítce) v čele s famózním Pelém, finální fotbalový zápas je naprosto lahůdkový a jako fotbalový fanda jsem nadšený, že jsem taky jednou viděl ve filmu fotbal a ne nějaký americký sport. Pěkně jsem si zafandil :) Jo a Stallone v brance rozhodně není marný, v naší kapr lize jsou stokrát horší tragédi. Takže asi neutrální 3*. ()

Arius 

všechny recenze uživatele

Velmi odvazny snimok, s vynikajucim Michaelom Cainom a veteranom Maxom von Sydowom. Navyse bolo peknym s prijemnenim sledovania ucast Peleho na filme ktory film asi najviac obohatil, priemrny vytvor, aj ked musim uznat ze scenar bol sam o sebe nemyslitelny a navyse na spracovanie s 81 tiez dost optimalne. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (9)

  • Hlavní děj skutečného příběhu, kterým byl snímek inspirován, se odehrál na okupované Ukrajině. Hráči Dynama a Lokomotivu Kyjev byli spojeni do týmu Start a zápas se odehrál v roce 1942. Přestože většina hráčů měla být zastřelena záhy po vyhraném utkání, oficiální vyšetřování v 80. letech prokázalo, že řada hráčů přežila nejen toto utkání a pobyt v táboře, ale i celou válku. Někteří z hráčů byli skutečně zatčeni, mučeni a usmrceni nebo „alespoň“ odvedeni a uvězněni v koncentračním táboře, nikoli ale bezprostředně po utkání. (Posheidon)
  • Pelé hraje ve filmu s číslem deset, stejně jako během své skutečné fotbalové kariéry. (Vojcl)
  • Pelé, Robert Moore, Osvaldo Ardiles. Ale na trávníku byli i jiní skvělí borci: Paul van Himst, Kazimierz Deyna či Hallvar Thoresen. (Robbi)

Reklama

Reklama