Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americko-irsko-britský film, který režisér Tommy O'Haver natočil podle stejnojmenné knihy, vypráví příběh dívenky Elly, která žije v magickém světě, kde jsou všechny děti při narození obdarovány pohádkovou Kmotřičkou. Ella jako dar a zároveň prokletí dostala poslušnost a proto nemůže odmítnout žádný příkaz. Aby se osvobodila a získala vládu nad svým životem, musí přelstít království plné obrů, lidožroutů, zlých nevlastních sester, mluvících knih a zákeřných intrik. Pokud se jí to podaří, možná na své cestě potká lásku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (218)

castor 

všechny recenze uživatele

Anne Hathaway: pro mnohé cukrová barbína (obě pokračování Deníku princezny), talent v ní ale nepochybně je. A to už několikrát dokázala. Naivně výpravná podívaná Zakletá Ella ji uvrhla do „kletby“ poslušnosti kouzelné víly, tedy neodmítnout žádný příkaz. Pohádka ale musí mít šťastný konec a i sličná Ella si musí vybojovat nadvládu nad vlastním počínáním. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Opravdu vtipná, roztomilá pohádka, která nepokrytě vykrádá Shreka a Princeznu Nevěstu? Ale kdeže... Tohle je neškodná a zcela tuctová televizní pohádka na víkendové ranní vysílání. Pár slušných nápadů zde je, ale humor příliš nefunguje, postavy jsou nesympatické a navíc to vypadá jak lacinější produkce Hallmarku. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Přiznaná variace na Popelku operuje jak s komediálně neotřelým nápadem (dar/kletba poslušnosti), tak s podvratně "shrekovsky" modernizovaným pohádkovým světem; plus Anne Hathaway je jednoduše rozkošná. Jenomže triky vypadají hůř než z české televizní tvorby (čemuž se dá také zasmát) a zásadní kámen úrazu představuje nevyhraněnost ve střídání chytré parodické nadsázky s infantilním šaškováním (padáním, prděním, šišláním) pro malé děti. Režie této všehochuti nedokáže dodat švih, nebo prostě něco víc. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Příjemná, ulítlá bláznivost, která už v roce 2004 ukázala, že Anne Hathaway je skvělá herečka a Hugh Dancy je dobrej sekundant. Bez nich by to totiž bylo na odpad. S nimi je to ale fajn teen městská fantasy, která svojí absurditou občas i pobaví. Přijde mi, že dříve se podobné ztřeštěné komedie v Hollywoodu točily a dnes po nich neštěkne ani Ella. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Zakleta Ella je takovej hranej film z kralovstvi ze Shreka - jsou tam moderni veci ve stredovekym provedeni (eskalatory, kose na recyklovany odpad atd.) a politicka korektnost, takze vila je mlada negrice co mluvi jak negrice z ghetta, kamaradka je cmoudka a Ella je bojovnice za prava elfu, obru a trolu. Jinak je Ella prokleta tim, ze musi delat co se ji rekne, z cehoz se asi dalo vytezit mnohem vic nez skakani a zpivani v hospode. Slabsi prumer. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (5)

  • Název města Lamia, kde princ Char žije, je latinské označení pro čarodějnici nebo upíra. (Teres)
  • Na večírku obrů zpívá Ella (Anne Hathaway) píseň „Somebody To Love“ od skupiny Queen. (hrumsrt)
  • Pisničky, které zpívá Ella, nazpívala všechny sama její představitelka Anne Hathaway. (Teres)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno