Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Julius "Lavi" Lavický byl velký fotbalový talent. Večírky, alkohol, kouření, holky a eskápada za eskapádou mu ovšem ničí slibně rozjetou kariéru. Už dokonce nehraje za Spartu, ze které byl stylově odejit, ale "pouze" za Vyšehrad. Bude sekat latinu v tomto rodinném klubu, řízeném charismatickým majitelem, nebo nás čekají další až mýtické historky? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (344)

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Trefně nekorektní eskapady Juliuse Lavického jsou pro fajnšmejkry pohybující se kolem fotbalu balzámek na pocuchané nervy ze shlédnutí špatného zápasu a důvodem se popadat za břicho. Vyšehrad si dělá prdel z naprosto všeho, co v českém fotbale zapáchá a drze si bere na paškál i konkrétní fotbalisty. První dva díly jsou ryzí zlato, poté už dochází jak stopáž i už u časově dost krátkého počinu, tak i trochu esenciální vtip. Chtělo by to více dávek od Romči, aby vydržel s dechem. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V úvodní písni se zpívá ''z vrcholu na dno'' případ nejen Juliuse Lavického, ale i samotného Štáfka. První 4 díly jsou naprosto skvělý, hlavně díl ''Kabelka'' , první výraznější pokles byl už v pátým díle Škodovka a po návratu v dílech 6, 7 a 8 je špatně už úplně všechno. Štáfkovi to vlezlo do hlavy, jeho postava už jen píčuje a chová se ne jako totální kréten, ale jako pičoidní vymrdaný kretén a veškeré sympatie jsou totálně pryč. Nikde ani náznak solidního vtipu, výměna Prachaře je tak citelná, že se Nosek snad musí sám stydět, ne za sebe, jeho výkon je v pořádku, kdyby ovšem hrál jiného agenta a ne Jarouše po operaci a to není Prachař ani nijak extra herec, ale bez něj je Lavi ne poloviční, ale ani ne možná čtvrteční. Pavelku to evidentně už taky nebaví. Mohl z toho být kult, bohužel jestli Štáfek nezačne přemýšlet jinak, jeho sen se mu zhroutí dřív, než Lavického kariéra. Ostatně internetové ohlasy a hodnocení posledních tří dílů mluví úplně za vše. ()

Reklama

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Na velmi krátkou stopáž je to povedený seriál z fotbalového prostředí. Není to vyloženě jako okresní přebor, ale jde o "velký fotbal" s důrazem na připomínky afér v našem fotbalu, ať již kolem Ujfalušiho, Bednáře, Křetínského, Limberského atd.. Neopomenou se ani témata jako Rosický. Za mne tedy povedené a největší překvapení je dvojice Štáfek-Prachař kde jsem ani od jednoho nic nečekal a oba hrají velmi dobře. Bohužel postupně seriál ztrácí šťávu a tak jen 3z5. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Takové arogantní fotbalové hovado jako Lavi si nelze neoblíbit a Jakub Štáfek si ho neodolatelně dává. Jeho buranské vtípky a extempore s chlastem a děvkami jsou povětšinou k zasmání, i když často hloupě záchodové. Zároveň se rychle okoukají, proti čemuž sice vystupuje formát samostatných kratičkých anekdot, který na druhou stranu nenahrává soudržnému ději ani vývoji postav. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Za Vyšehrad jsem kdysi hrával (starší žáci, dorost) a už tenkrát řada spoluhráčů „lila první ligu“, takže Lavi by mezi nás dobře zapadnul. Tím se samozřejmě nechci nijak dotknout současných hráčů a klubu, jelikož tam už nikoho neznám, jen tím prostě potvrzuji, že celá řada „nadějných lvíčat co už od mala kopala do míče“ skutečně ještě v rané fázi kariéry pozná „co je to výčep“ a následně jde „vše do…“. Samotný formát projektu je myslím vhodně zvolený. Nízká stopáž usnadňuje autorům práci, kdy se mohou soustředit na jednoduché a trefné „frky“. Přeci jen si nemyslím, že by reálně měli ambice na nějaký propracovanější příběh a děj. Uvidíme, zda se po pár dalších dílech nestane seriál vyčpělým, aktuálně nicméně spustil vcelku slušnou vlnu ohlasu. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (23)

  • Ústřední znělku „Lavina“ nazpíval Vojtaano. (SONY_)
  • S druhým scenáristou Petrem Kolečkem se původně vůbec nepočítalo. Kolečko, jenž se fotbalovému tématu s oblibou věnuje, např. spolupracoval na scénáři k seriálu Okresní přebor (od r. 2010) či napsal scénář k TV filmu Zrádce z cyklu Nevinné lži (od r. 2013) byl ale po zhlédnutí prvního dílu Vyšehradu tak nadšený, že osobně vyhledal scenáristu Tomáše Vávru a nabídl mu spolupráci. Na dalších dílech již oba scenáristé pracovali společně. (Šéfik)
  • Herec Jakub Štáfek dokonce dostal možnost zahrát si za skutečný třetiligový Vyšehrad, proti FK Loko Vltavín ale branku nevstřelil. (griph)

Související novinky

Začal se natáčet film Vyšehrad

Začal se natáčet film Vyšehrad

17.09.2020

Po úspěšném seriálu přechází postava Laviho do celovečerního filmu, za kterým stojí jeho původní tvůrci. Film Vyšehrad vzniká v produkci Gangbang production a bude se natáčet do poloviny října… (více)

Reklama

Reklama