Reklama

Reklama

Od chvíle, kdy jsme Julia Lavického (Jakub Štáfek) viděli naposledy (ano, bylo to tehdy, když „prodal" zápas, ale zapomněl na to, a dal krásný gól), uběhl více než rok. Lavi je, jak by řekl jeho agent Jarda (Jakub Prachař), pořád stejný dement, ale začalo se mu konečně dařit. A to jak ve fotbalovém, tak v osobním životě. S Vyšehradem postoupil do druhé ligy, kde vede tabulku střelců, opět po něm pokukují zámožnější kluby, dokonce požádal o ruku svou přítelkyni Lucii (Šárka Vaculíková), sestru Jardy... Na svatbě, která stála majlant, ale zjistí, že má už osmiletého syna, což novomanželku rozhodně nepotěší. Nedostatek financí se rozhodne řešit půjčkou od ne zrovna čestné party, zároveň se snaží nepřijít o manželku hned ve svatební den, postarat se o dítě, což je mu na hony vzdálené, dostat se z Vyšehradu někam výš, nebo se poprat s praktikami jistého fotbalového Taťky... Prostě už zase se řítí jak lavina – z jednoho problému do druhého! (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (511)

decouble 

všechny recenze uživatele

OK, má to srdíčko, což asi potřebuje cokoliv, co má být v českém fotbalovém kontextu úspěšné. Ale když "Vyšehrad: Fylm" v žánru fekální komedie porovnáme s "Párty Hárder: Summer Massacre", je to zoufale nevtipné. Ano, oba filmy střílí vtipy kadencí kulometu a oba občas vystřelí naslepo, ale zatímco Vyšehrad vlastně zůstává konvenční zábava pro masy (s předvídatelnými vtipy), Párty Hárder se nebojí tlačit vtipné situace do absurdity a vytasit s něčím opravdu šíleným. Takže když ve Vyšehradu dojde ke scénce, kde Lavi omylem zasune do mámy přítelkyně, tak je to sice legrační, ale zároveň čajíček oproti vrcholně překvapivýmu zásunu do vlastního otce (první Párty Hárd), což je scéna, která navíc korunuje hrdinovu cestu za ztrátou panictví. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Barsíčka to tehdy nebyla, ale do FC Slavoj Vyšehrad to zase neměl daleko. Nicméně o domovské Spartě, která už nehodlala přivírat oči, se zase začíná šuškat. Nejdřív ale musí vyřešit, že jeho klubu hrozí sestup z druhé ligy, že si půjčil na svatbu od špatných lichvářů, že je jeho tchán zapáleným slávistou, a že se na scéně objevil osmiletý kluk, který má na pindíkovi totožné znaménko jako naše ne zrovna nejostřejší kopačka. U seriálu jsme postupně naráželi na to, že pokud se nešlo „hlouběji“ a s dílčími pointami, fungovat to nebude. A těch záchodových gagů bylo ve finále trochu moc. Film je v tomhle jak přes kopírák. Jen vznikl za víc zlaťáků. Rozhodně nenabídne nějakou sofistikovanou (fotbalovou) satiru, ač odkazy na reálné fotbalové kauzy jsou vesměs moc fajn. Jinak je to ale o hořících penisech, průjmech, zvratcích, létajících psech či obnažených striptérkách a míru únosnosti pokouší opravdu dost. Někdo tuhle všudypřítomnou pokleslost nedá, na druhou stranu české komedie propírají stále to samé, takže Štáfkova sebevzhlíživá guma je svým způsobem vlastně svěžím závanem. A ještě zvládá evokovat dojem jisté velkoleposti, protože načančané je to opravdu slušně. Zatímco Ondřej Pavelka (bohužel) nemá tolik hlášek jako v seriálu, Jakub Štáfek je dál energickým hovadem, baví i podpantoflák Jakub Prachař, ač jen variuje svoje četné výstupy z televizní obrazovky. Bál jsem se dětského elementu, ale nakonec dobré. Je to peklo, je to jednorázovka, má to spád, má to styl, přesto jsem vtipů čekal (mnohem) víc. ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Seriál za mě daleko lépe fungoval. Ono totiž udělat z Vyšehradu ucelený příběh za mě nepatří k nejlepším nápadům. Původní dílo fungovalo perfektně coby jednotlivé skeče po 20 minutkách. A mé obavy se naplnily. Jistě, pořád si to Štáfek s Koppem docela pohlídali, takže výsledný produkt určitou kvalitu nabídne, ale...Zejména mě mrzí, že ta kopa vtipů dost často překračuje pomyslnou hranici. Někdo to může považovat za absolutní masterpiece, ale na mě ty časté sexuální narážky s přemírou erotiky tolik nezafungovaly. Nejvydařenějším aspektem bylo obsazení syna Laviho, tam ta zábava ve výsledku funguje na jedničku (hlavně ten kontrast chytrosti malého kluka v porovnání s naprostou vymletostí hlavního čutálisty). A povedla se i slušná camea. Na český film tedy nadprůměr, ale umím si představit, že se to mohlo vyškrábat o pár kvalitativních pater výše. Škoda. Za mě 6/10 ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Lavina gagů a hlášek, přičemž těch pár nepovedených nebo trapných momentů se tady celkem snadno ztratí. Obával jsem se, aby film nebyl jen sledem skečů, ale tvůrcům se to podařilo sestavit do jakž takž smysluplného celku. Hereckou sestavu posílila i velká jména s Ivanou Chýlkovou na čele a řady sportovců se rozrostly o hokejky, takže spokojenost vládne i v tomto ohledu. Uvidíme, jestli se podaří nasbírat materiál na dvojku, ale takhle na první dobrou bych se jí vůbec nebránil. 80% ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Původí Vyšehrad seriál jsem neviděl a ani další seryál, nikdy mě to nelákalo i když se o tom všude mluvilo, v práci, v MHD..., jelikož prostředí fotbalu mě nelákalo. Fylm je velmi ujetá přisprostlá komedie,která se leckomu nemusí líbit, ale mě právě tou svou sprostotou a mnohdy trapnými, ale dobrými scénami dostal. Malý inteligent to zahrál skvěle. ()

Galerie (182)

Zajímavosti (18)

  • Film obsahuje potitulkové scény. (Duoscop)
  • „Už od začátku, kdy jsme psali scénář, jsme mysleli na to, že chceme do kina dostat i ty, kteří Vyšehrad (od r. 2016) vůbec neznají. A že je chceme bavit. Film je tak pro diváky, kteří mají rádi fotbal, ale zároveň i pro ty, kteří ho rádi nemají,“ řekl Jakub Štáfek. (SONY_)
  • Zasedací místnost, ve které se objevuje místopředseda FAČR (Miroslav Hanuš), se ve skutečnosti nenachází v sídle fotbalové asociace na Strahově, nýbrž v Kongresovém centru na Vyšehradě. (Mara97)

Související novinky

Kazmovi v kinech dochází šťáva

Kazmovi v kinech dochází šťáva

29.08.2023

Stejně, jako měl snímek ONEMANSHOW: The Movie bezprecedentní první víkend, má nyní i bezprecedentní propad. Ačkoliv tak novému snímku Kamila Bartošky aka Kazmy už nikdo nevezme rekordní český otvírák… (více)

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

21.08.2023

Snímek českého moderátora, baviče a influencera Kamila Bartošky alias Kazmy ONEMANSHOW: The Movie se stal nejúspěšnějším českým filmem v divácké návštěvnosti během premiérového víkendu při uvedení do… (více)

Reklama

Reklama