Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Studio, které natočilo film Holka na roztrhání, vám představuje další romantickou komedii Pod toskánským sluncem s Diane Lane v hlavní roli (nominovaná na Oscara, Nevěrná, Perfektní bouře). Frances Mayes (Lane), čerstvě rozvedená spisovatelka ze San Franciska, dostane od své přítelkyně nabídku strávit deset dní v Toskánsku. Je tím trochu zaskočena a příležitost nepřijímá s nadšením. Přesto nakonec sebere všechnu svou odvahu a vyrazí na cestu. Toskánsko ji natolik okouzlí, že se rozhodne koupit zchátralou vilu. Začíná dobrodružství, které změní její život a naplní ho neočekávaným překvapením, přátelstvím a láskou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (117)

sniperjozef 

všechny recenze uživatele

Tohle je film, který si dokážu představit na ČT2, v Úterý a v 10hod dopoledne. Tuctový, ničím revoluční film o hledání sebe, "pochopení smyslu života" a hledání štěstí. Problém tady vidím v tom, že ve filmu je více příběhových linií, které nakonec vůbec nesedí dohromady a ničím nezaujmou. Bylo by fajn některé scény ubrat a podpořit jiné. Proč se někteří lidé objevili znovu v příběhu, co se dělo s domem a hlavně.. takové to americké klišé... "Nemůžu nabídnou více, více peněz nemám" a poté vidíte hlavní postavu vařit za 500 euro jednu večeři za druhou, přestavovat dům, cestovat po Toskánsku a užívat si vína. Dříve jsem tento nedostatek neřešil, ale víc a víc mě to u filmu ruší a tady to bylo do nebe volající, že tahle žena by v reálném životě sotva do Toskánska dojela, natož tak přežila rok. ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Kýč jako bič, ale neuvěřitelně kouzelný a lahodící oku a vůbec ničím neurážející. Slunná Itálie, smekám klobouk před architektem nebo teda tím člověkem, co vybírá exteriéry a interiéry a vše tam aranžuje - bilo do očí, jak to bylo perfektní, ale bylo to krásné. K tomu tradiční italská hudba (nevím, na co brnkají, balalajka to není, tak asi nějaká kytara?), všude úsměvy, krásné počasí, krásní opálení muži, trocha slz a spousta štěstí...bylo to dokonalé. A to filmy s Diane Lane fakt nemusím! ()

Reklama

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Mám rád tyhle sluncem prodchunté, po středomoří vonící filmy, žel zde vinou ať už předlohy nebo scénáře je tato atmosféra neustále narušována stokrát opakovanými motivy, které často ani nejsou režijně zvládnuty. Diane je opět nádherná, italští herci plní své figurky, ale ostatní (i když často vinou sterilního děje či dialogu) nestíhají. Přesto přeze všechno, s dobrým vínem a v příjemné společnosti, se jedná o slušnou zábavu, !ale! jen na jedno shlédnutí. PS: prosím ani se nepokoušejte srovnávat s A Good Year, ten hraje tak o dvě soutěže víš. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Rozumoval jsem nad třemi hvězdami, ale nakonec se přikláním takto. Z romantické komedie se nakonec vyklubal film, který je bůhví čím, ale rozhodně ne komedií a té romantiky jako šafránu. Zařazení do kategorie drama asi netřeba komentovat. Úsměvných momentů je prach bídně, řekl bych spíše, že nejsou žádné, ač se tvůrci přeci jen trochu snaží. Naopak o romantiku se snaží seč můžou, ale myslím, že i dámy by si našly romantičtější filmy. A závěrem to tvůrci opravdu nevylepšili. Snímek sice není úplně nudný, ale vhodnějším slovem by asi bylo nezáživný. Nenašel jsem jediný důvod si jej pustit znovu. Ani té toskánské krajiny si příliš člověk neužije, takže není moc co obdivovat. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Chápu výhrady ostatních uživatelů o jednoduchoučkém děj, tenhle film opravdu není složitý. Ale Pod toskánským sluncem je moje srdcovka. Atmosféra prosluněného Toskánska, všechny ty záběry na překrásnou místní krajinu (zalitou sluncem, samozřejmě!), italské jídlo a pití... Krásná Diane Lane tu hraje spisovatelku Frances, která právě od života dostala pár pořádných facek a pokouší se znovou postavit na nohy. Symbolem jejího nového života se stává toskánská vila Bramasole, do které investovala všechny úspory a ze které se znovu snaží udělat krásné a obyvatelné místo (stejně jako ze svého života - ups, to je ale patetická metafora, co?). Bojuje s rozpadajícím se domem, samotou, poznává nové přátele a taky to, že štěstí není jen o zoufalém hledání toho pravého chlapa. Pod toskánským sluncem je zkrátka taková pohodovka. Mimochodem, stejnojmená kniha od spisovatelky Frances Mayes (té opravdové) nemá s tímhle příběhem mnoho společného. Mayesová v něm půvabně vypráví, jak se svým partnerem Edem koupili a renovují toskánskou vilku, ale jedná se spíše o sérii odlehčených příběhů o tom, co taková renovace v Itálii obnáší. Ale prosluněná atmosféra z ní čiší stejná. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (13)

  • Film, který navštívila Frances (Diane Lane) v Cortoně v kině Teatro Signorelli, je Král džungle, natočený v roce 1997. Teatro Signorelli je i dnes kulturním centrem Cortony a slouží jako kino, divadlo i koncertní sál. (Tonula)
  • Kromě Cortony a Positana se film natáčel i ve Florencii, Montepulcianu, Římě a San Franciscu. (Tonula)
  • Frances (Diane Lane) darovala jednomu z polských dělníků (profesoru literatury) knihu Czesława Miłosze. Czeslaw Milosz byl polský básník, nositel Nobelovy ceny za literaturu v roce 1980. (Tonula)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno