Reklama

Reklama

Alfa

  • Slovensko Alfa (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Velkolepé dobrodružství, odehrávající se během poslední doby ledové v Evropě před 20 tisíci lety. Mladý lovec, který se vypravil na svůj první lov se skupinou nejlepších lovců kmene, utrpí zranění a je ostatními zanechán napospas osudu. Když se probere, zjišťuje, že je zraněn a sám - je nucen naučit se přežít v drsné a nemilosrdné divočině. S jistými komplikacemi se mu podaří ochočit si osamělého vlka, kterého opustila jeho smečka, a postupně se učí spoléhat se jeden na druhého. Stanou se z nich přátelé, kteří budou nuceni přečkat bezpočet nebezpečných a náročných situací, pokud mají nalézt cestu zpátky domů dříve, než nadejde vražedná zima. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (361)

kingik 

všechny recenze uživatele

Před dvaceti tisíci lety obývaly naši planetu primitivní kmeny. A ty velmi často podnikaly lovecké výpravy. Na jedné z nich dojde k nedobrovolnému odloučení nezkušeného mladíka od své tlupy. Ta ho na skalním převisu, kam byl stržen bizonem, nechá napospas jeho osudu. Albert Hughes natočil film pro celou rodinu. Děti, které ještě do včerejška kopaly do svého letitého vypelichaného psa, najednou budou postupně zvažovat setrvání dávno nechtěného domácího psího přítele v jejich kruhu. Mladík se totiž po jednom útoku vlčí smečky spřátelí s vlčicí Alfou. A i to nejzlejší dítě, které  je nutno na noc přivazovat za nohu k topení, náhle zjihne. Vždyť přátelství člověka se psem je tak krásné. Vlčice není jediným zástupcem fauny. Ta je kompletně v CGI provedení. Jen vlčice je kombinací živého a digitálního zvířete. Hlavní  hrdina Kodi Smit-McPhee není sice žádný velký herecký tahák, není to ale ani žádný herecký postrach. Hughes nepracoval s extra scénářem. Debutant Daniele Sebastian Wiedenhaupt nepřišel zrovna se smrští scenáristické originality. Propadnutí pod led, těžké přežívání v nízkých teplotách a hladových podmínkách, útok rozzuřené zvířecí smečky, klišé přátelství s divoce žijící němou tváří, tohle už má napříč filmovým vesmírem nemalé zastoupení. Takže bylo na režisérovi, jak se s tím popasuje. A je to technicky zdatný režisér, který bez problémů ovládá řemeslné a vizuální finesy. A tak se tento film směle může  přiřadit k rodinné zábavě, co sice nepřináší velká překvapení, ale nudou také u ní nezhynete. 7/10 ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Rozpočet: 51 miliónov $ | Tržby: 98,4 miliónov $ | Ani som netušil, že tak jednolitý a dejovo fádny film môže niečim fungovať. Ten vzťah medzi človekom a zvieraťom zaujal, a tak mi k tomu stačili vyretušované digitálne zábery prírodných úkazov naviac. Presne ten typ filmu, ktorému odpustíte, že Vám zobral 90 minút zo života, ale po druhý krát mu to už nikdy nedovolíte. Ps: Neviem presne, plakal už človek nad svojimi príslušníkmi pred 20 tisícami rokov? :D ()

Reklama

curunir 

všechny recenze uživatele

,,ŽIVOT JE IBA PRE SILNÝCH. MUSÍŠ SI HO ZASLÚŽIŤ! NIE JE TO DAR." __ Keď skončil boj o oheň nastala domestifikácia. Keby som mal 12 rokov, bol by pre mňa ,,Alfa" jednoznačnou diváckou topkou. Najväčším problémom tohto sympatického dobrodružstva je jeho divácke zameranie. Film bol evidentne mierený hlavne mladému publiku, avšak ťažko povedať, nakoľko by sa odchovanci súčasných komiksových superhrdinov, dokázali so záujmom stotožniť s predkladaným ,,klasickým dobrodružným príbehom" (s nadsádzkou á la J. London), zvlášť keď nám už mnohé napovedajú výsledné tržby. Film má svoje muchy, ale tie mi vo výsledku prišli pomerne malicherné. Hlúpo akurát pôsobí úvodný lov na bizóny odohrávajúci sa bohvie prečo týždeň pre začiatkom udalostí. Dialógy/ resp. monológy s vlkom beriem ako akúsi samozrejmosť pre lepšiu zrozumiteľnosť narácie, a hoci ich mohlo by miestami pomenej, vo výsledku pôsobia omnoho lepšie než keby boli všetky v ,,pravekčine". Hádam ostáva dodať, že svojím vyznením je ,,Alfa" - ako už bolo zmienené - akýsi ,,Teen-Revenant" s pozoruhodne súdržnou vizuálnou stránkou, s efektami miestami omnoho lepšími než bol hociktorý diel z 5x tak drahého ,,Hobita". Vcelku milé prekvapenie, ktorému vo výsledku odpúšťam aj snahu o naturalizmus bez kvapky krvi. (4515. hodnotenie, 268. komentár k filmu) ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Ilustrovaná příručka pro děti od 12 let o tom jak začalo přátelství lidí s vlky s modelovou situací sám v divočině. Hlavní hrdina není superman a hlavní roli přenechává vlkovi. Půl hodiny seznamování, poučky buby s počítačovým přestylizovaným pozadím s mnoha kostýmy a maskami (srovnání se Štorchem hrůza...).Jako béčkový kostýmní horor. Děj je předvídatelný a na mě vůbec emočně nefungoval. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Mohl to být sice větší trhák, působí to lehce jako menší produkce, ale překvapivě jsem se do děje ponořil a hezky mě vtáhl. Jedná se vlastně o dobový survival a zároveň vznik psa domácího. Je zde hezky zobrazena krutá doba před naším letopočtem a příroda je využita naplno včetně zvířat ( vlci, tygr, hyeny, bizoni, supi) hlavní hrdina je sympaťák, líbila se mi i hudba a lovecké scény mají šmrnc, takže na nadprůměr to bohatě stačí 70% ()

Galerie (42)

Zajímavosti (11)

  • Napriek zaužívanej predstave o vlkoch ako krvilačných predátoroch ide o veľmi plaché zvieratá. Tvorcovia spočiatku hľadali vhodné jedince po celom svete, ale nakoniec sa rozhodli pre československé vlčiaky. Toto plemeno vzniklo skrížením nemeckého ovčiaka a karpatského vlka, takže sa vlkovi najviac podobá, no dá sa oveľa ľahšie vycvičiť. (krasomama)
  • Plemeno psa se nazývá československý vlčák. (Delock)
  • Název filmu se objeví až na konci filmu. (Duoscop)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama