Reklama

Reklama

Alfa

  • Slovensko Alfa (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

Velkolepé dobrodružství, odehrávající se během poslední doby ledové v Evropě před 20 tisíci lety. Mladý lovec, který se vypravil na svůj první lov se skupinou nejlepších lovců kmene, utrpí zranění a je ostatními zanechán napospas osudu. Když se probere, zjišťuje, že je zraněn a sám - je nucen naučit se přežít v drsné a nemilosrdné divočině. S jistými komplikacemi se mu podaří ochočit si osamělého vlka, kterého opustila jeho smečka, a postupně se učí spoléhat se jeden na druhého. Stanou se z nich přátelé, kteří budou nuceni přečkat bezpočet nebezpečných a náročných situací, pokud mají nalézt cestu zpátky domů dříve, než nadejde vražedná zima. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 7

Recenze (361)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jako televizní film od HBO by se to dalo určitě pochopit, jak ale může v dnešní době někomu stačit takhle slabý scénář k natočení celovečeráku do kin, to je mi záhadou. Hlavní hrdina je děsnej, prakticky žádná akce nebo silný příběh. Kluk spadne ze skály, potká vlka, ochočí vlka, chytnou prase, králíka a zabijou něco digitálního v jeskyni, porodí CGI štěňátka a konec. Neškodná věc, která utopila X milionů dolarů. Film od první produkce odsouzený k finančnímu neúspěchu. Film pro Netflix na nedělní večer. V kině produkční sebevražda. Ale neurazil, zabavil. 55%. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Mohl to být sice větší trhák, působí to lehce jako menší produkce, ale překvapivě jsem se do děje ponořil a hezky mě vtáhl. Jedná se vlastně o dobový survival a zároveň vznik psa domácího. Je zde hezky zobrazena krutá doba před naším letopočtem a příroda je využita naplno včetně zvířat ( vlci, tygr, hyeny, bizoni, supi) hlavní hrdina je sympaťák, líbila se mi i hudba a lovecké scény mají šmrnc, takže na nadprůměr to bohatě stačí 70% ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $51miliónovTržby USA $35,857,181 Tržby Celosvetovo $98,203,196Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,522,944Tržby za predaj DVD v USA $3,330,184║ Skoro tak neškodné ako Emmerichovo 10.000 BC. Dejovo úplné priamočiare, skoro rodinný film bez väčších nárokov. Triky občas zbytočne bijú do očí. Herecky dosť vedľa, zlý výber. /50%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„ŽIVOT JE JEN PRO SILNÝ…“ /// …a od tý doby je pes nejvěrnějším přítelem člověka… Tak zajímavý je, kolik toho tady je udělaný digitálně. A přitom – film vo přírodě… dalo by se říct. Než Kedo (navoko) vodejde do věčnejch lovišť, je to dějepisná vodrhovačka, plná frází a kýčovitejch vobrázků. Oproti takovýmu Yossimu Ghinsbergovi má Kedo výhodu – mají k sobě s přírodou mnohem blíž, takže ho nerozhází nitrokloubní fraktura… natož aby trpěl hladem. Navíc, místo toho aby vlka zabil, tak si ho vochočí. Ale jinak je to celkem nuda. Tahle historická road movie měla bejt spíš rodinnou Disnejovkou, než vážně zamýšlenou dobrodružnou podívanou. Obsahově ničím nepřekvapuje a ani nenabízí nějaký extra vzrůšo. Nemít v lásce přírodu (a vlka), tak (asi) usnu. Navíc to má v sobě tolik patosu, že nezůstane suchý oko žádnýho Američana. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem silnej a klidnej. 2.) Mám vlka. 3.) Thx za titule „urotundy@cbox.cz“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

BOJ O OHEŇ a trebárs aj taká AYLA Z KMEŇA MEDVEĎOV, sú míľniky v tvorbe pravekej fantasy. Prečo fantasy? Pretože aj napriek obrovskému vedeckému pokroku a objavom, sme stále len na úrovni dohadov. Nikto tam nikdy nebol. Emmerich a jeho megalomanské 10 000 B.C. si preto mohlo vyšľapať vlastnú cestičku. ALFA si ju šľape takisto po svojom. Snaží sa zapojiť do príbehu určitú realističnosť, ale CGI stránka veci ( a to aj vo chvíľach, kde naozaj nieje potrebná ), tá to proste reálnou príliš nerobí. Ako komerčný dobrodružný snímok obstojí, len nie pre každého. J.J. Annaud totiž pred takmer 40timi rokmi natočil niečo, čo malo look tej pravej výpravy do minulosti. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (11)

  • Plemeno psa se nazývá československý vlčák. (Delock)
  • Pro film byli zabiti čtyři bizoni. Jejich zuby byly pak humánně odesílány zaměstnanci z Longview Beef Jerky. (Delock)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama