Reklama

Reklama

Po masakru archeologického týmu v džungli se zachová pouze několik beden s domorodými artefakty a vzorky místní flóry. Bedny cestují z přístavu do přístavu a nakonec skončí v Chicagu, zapomenuty v podzemí muzea přírodní historie. Jeden den před otevřením velké výstavy se v temných sálech a na chodbách začne pohybovat i něco jiného než návštěvníci. Začnou se objevovat zavraždění lidé a stopy naznačují, že vrah musí být obdařen nezvyklou sílou. Když však mladá bioložka Margo Greenová najde spojení mezi vraždami, neúspěšnou amazonskou expedicí a podivnou sochou na připravované výstavě, začíná nemilosrdný souboj se strašným nepřítelem, v němž všichni lidé, uzavření v muzeu, musí bojovat o svůj život. Margo spolu s policejním důstojníkem Vincentem D´Agostou nedobrovolně vytvoří dvojici, vyšetřující sérii brutálních vražd… (Intersonic)

(více)

Recenze (95)

O´Hara 

všechny recenze uživatele

Knižní předloha od Prestna a Childa byla pro mě naprostým trhákem a proto jsem se hned začal poohlížet po zfilmované verzi. K mému zdešení jsem zjistil, že zde bylo uděláno tolik úprav k horšímu, že se vůbec nedivím, že se film většině lidem nelíbil. Proto, pokud jste zklamáni, tak si přečtěte jednu z mnoha jejich knih a uvidíte, že to stojí za to.....Já jsem zatím jejich jedinným velkým fanouškem, co jsem potkal! Takže neváhejte a přidejte se... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Typická klasika monster hororov 90. rokov - polomytologicko-paravedecký základ príšery, osobitý policajt s výstrednou minulosťou a metódami (pritom však dobráčisko) a šikovná pekná vedkyňa, ktorá obyčajne príde celej veci na kĺb a s pomocou svalov svojho kolegu všetko spoločne vyriešia. Medzi tým trocha obetí z radov nevedomej populácie a na záver veľké monster finále... Samo o sebe ma niečo takéto asi nikdy neomrzí, na niečom takomto som vyrástol, len to spracovanie bola jedna veľká bieda. Zlé narábanie so svetlom, všetko sa deje len v tme, prípadne mimo kameru, k tomu sa miestami pridáva aj otravný strih a ešte veľa ďalších odfláknutých vecí, ktoré škoda menovať. Na priemer toho dobrého bolo hrozne málo. 40/100 ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Temné chodby múzea a nejaký tvor, ktorý zabíja,len škoda že to monštrum nebolo skoro ani vidieť. Atmosféra a napätie sú súčasťou tohoto filmu, a to hlavne pre tie temné zákutia a strašidelné kulisy. Lebo sú v kanáloch a nevedia či za chvíľu nebudú v potravinovom reťazci pred niekym oveľa silnejším a vytrvalejším akým je človek. Keď začal chaos v tom múzeu konečne to začalo mať grády a keď boli v tom polo zatopenom tuneli, tak atmosféra bola hustá. Z tohoto filmu sršala dosť slabá finančná injekcia. Monštrum nebolo zlé spracované ale iritovala ma všade prítomná tma a niekedy som nevidel ani hovno. A ten koniec, keď to monštrum utekalo a bolo celé v plameňoch a oheň sa dostával všade, aspoň to na mňa urobilo dojem, ale ako celok je jeden s tých slabších Monster hororov. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Béčkový monster horor s monstrem, které nejde skoro celej film vidět. Což je ale spíše plus, drží to alespoň atmosféru. Přesto za sebou zanechává výraznou krvavou stopu, masakruje osazenstvo muzea jako na běžícím pásu. A pak když nastoupí na scénu v celé své kráse, není to zas tak špatný monstrum, i když v ksichtě vypadá trošku jako Predátorovo dvojče. Na jedno zkouknutí to jde. 2,5*. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Snaha byla veliká a o nějakém odpadu nemůže být žádná řeč, ovšem těch 100 minut je na béčkový horor, o kterém víte, že nepřinese absolutně nic nového a zajímavého, přeci jen trochu moc, což je v tomto případě hodně znát. Je tedy pravda, že atmosféra temných sklepů a liduprázdných chodeb má něco do sebe a konečná podoba vraždícího monstra není vůbec špatná, ale jakmile se přímo nepátrá ve tmě s baterkou nebo nesledujeme další napadení, není ve filmu o co stát. Navíc zmatený střih nám nedovoluje spatřit ani jedno zabití jak se říká natvrdo, což je také velký handicap. Přemýšlel jsem i o 3*, ale to stupidní a přehnaně"velkolepé" finále mě nekompromisně odradilo. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (4)

  • Ve filmu se vyskytuje postava se jménem Spota. Objevuje se v mnoha Hyamsových filmech. (-bad-mad-wolf-)
  • Psi, kteří se ve filmu objevují, se jmenují Castor a Pollux, stejně jako dvojice bratrů ve filmu Tváří v tvář (1997). (Chrustyn)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno