Reklama

Reklama

VOD (1)

Mulder se dostane ke klíčovým informacím, které mohou rozhodnout o životě nebo smrti Scullyové. (Disney+)

Recenze (8)

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V pokračovaní epizódy Podvod(prvýkrát v seriáli použitý rovnaký názov časti doplnený číslicou 2) dôjde k rozuzleniu príbehu okolo Mulderovej fiktívnej smrti, Scullyovej zdravotného stavu a podozreniu voči zástupcovi riaditeľa Skinnerovi. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pozor spoilery! Nejlepší část trilogie. Tohle je vyvrcholení jak se patří. Je to nejen pořádně napínavé, ale i plné silných emocí. I když už jsem tento díl viděl mnohokrát a vím, jak to se Scullyovou dopadne, stejně mě to vždycky zasáhne. Je to tak dobře napsané a zahrané, že ten apel na emociální stránku diváka zafunguje vždycky. Je to smutné, ale není to taková depka jako "Memento Mori", tudíž je to pro mě stravitelnější. Epizoda je plná nezapomenutelných situací - slovní přestřelka mezi Mulderem a Skinnerem na začátku, rozhovory Muldera s Kuřákem (sakra, jak rád bych viděl epizodu, ve které se Mulder stane členem Syndikátu...alespoň naoko), setkání se Samanthou, nepřátelský vztah Billa Scullyho k Mulderovi (zajímavá změna dynamiky, zatím ho měli všichni příbuzní Dany rádi), Blevinsův konec, Kuřákův "odchod ze scény"...je toho opravdu hodně. Samotné finále s Mulderovým proslovem před komisí je pro mě jednou z nejlepších scén seriálu. Je to dramatická sekvence s gradujícím napětím a v kombinaci s hudbou, režií a střihem je to naprostá bomba. Oceňuji, že epizoda skrze Kuřáka říká divákům: "Nevěřte tomu, co v minulé části říkal Kritschgau, všechno zůstává při starém." Žádný retcon se naštěstí nekoná. Diváci nemají být skeptiky, to jen Mulder. Z příběhového hlediska to vlastně dává smysl - Syndikát ho nemůže zabít a on sám se svou honbou za pravdou nikdy nepřestane, tudíž ho museli svést z cesty jiným způsobem. Otřást jeho vírou a udělat z něj skeptika je dobrý nápad. V rámci příběhu to docela funguje, po scenáristické stránce už je to trochu horší. Když se nad tím člověk hlouběji zamyslí, tak to místy opravdu skřípe, ten plán je hodně překombinovaný a Mulder mu uvěří jen proto, že podle scénáře musí. Protože mě to baví, tak to ale neřeším. Trilogie "Redux" představuje krátké vybočení z mytologických kolejí, které bude trvat až do dvoudílu 5x13-5x14. Je to do určité míry příběhová stopka, ale vzhledem k tomu, že v dané době už vznikal první film, který se dějově odehrává až po skončení 5. série, tak je to pochopitelné. Seriálová mytologie se nemohla dostat "za film". Proto přišlo toto dočasné zpomalení příběhové linie. A já s tím problém opravdu nemám. "Gethsemane" a oba "Reduxy" si vždycky do sytosti užiji. ()

Monicina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborné.Bolo tam mnoho skvelých scén. A najlepšia scéna bola, Mulder pred komisiou, kde chcú vedieť, kto je zradca. Naozaj som si myslela, že zradí Skinnera. A on odhalil sekčného šéfa. A ten výraz na Mulderovej tvári aj na Blevinsovej, a Skinnerovej, to nemalo chybu. ()

anicca 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborná epizóda, vrcholová mytológia. Veľa zvratov, skvelá interakcia medzi hlavnými postavami. Agentka Scullyová umiera a ostatní robia čo vo vypätej situácii môžu. ()

Reklama

Reklama