Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Torkild, vodca gangu kodaňských zlodejíčkov, túži uskutočniť  svoj posledný zločin, ktorý mu zaistí bezstarostný život v cudzine. Stretne ho šťastie v podobe Muža z Fara, bezcitného kriminálnika, ktorý ho najme spolu s tromi kumpánmi, aby ukradli vrece so štyrmi miliónmi dánskych korún. Štvorlístok sa rozhodne utiecť do Barcelony. Cestou sa im však rozbije auto, pričom objavia opustený dom, ktorý býval reštauráciou.  Tak sa im ponúkne  šanca vybudovať si rodinný život, ktorý im vždy chýbal... (Film Europe)

(více)

Recenze (244)

lola3121 

všechny recenze uživatele

Pokud tohle byla komedie, tak pěkně černá, teda pokud vám připadají k smíchu rozstřílené veverky, krávy, lesní zvířátka a lidi. Jinak to byla ovšem parádní exkurze do dánsko-švédské kinematografie, s níž se běžně moc nesetkávám. Pohled na čtveřici zpočátku nesympatických ňoumů, kteří zvořou na co sáhnou, se poté, co nahlédneme do jejich neutěšeného dětství, postupně mění, a v závěru jsou z nich celkem milí chlapíci, od nichž bych si nechala uvařit i oběd. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Poměrně raritní směsice gangsterky, lidskosti, černého humoru, absurdity, vyhlazování jutské fauny a bolestivé nostalgie pod dohledem kulatého okna. Její žánrová nevyhraněnost může být prokletím i požehnáním, záleží, pod jakým úhlem empatie se zrovna díváte.. I přes nehygienické nádobí a rozvařené nevalně oloupané brambory dávám tři hvězdy. Jedna navíc, Michelinská, je pro Begbieho Mikkelsena, protože popel ze žvára je teprve to pravé umění dochucování.. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dlho mi doma padal prach na DVD s dánskym filmom, s dosť zvláštným názvom, "Blikajúce svetlá". Nejak som si naň nevedel urobiť chuť, aj keď som prakticky vôbec netušil, o čo pôjde. Teraz som si ho už konečne pozrel a som spokojný. Viac ako spokojný. Je to kvalitne natočený snímok, ktorý má rýchly spád, dobre vykreslené charaktery postáv, ostré dialógy, akurátnu dávku čierneho humoru, ľahko metaforický príbeh, výborné retrospektívne scény ... Film, na ktorý sa dobre pozerá. **** ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Psychologicky zabarvené samoúčelné tarantinovské násilí jako zábava. 1) Osmadvacetiletý režisér a scénárista Jensen vytvořil žánrově nejasnou psychologickou gangsterku, která zpočátku dost nudí, ale časem přece jen převládne dobrá řemeslná práce a čistě filmové vyprávěcí prostředky. 2) Postavy jsem si na rozdíl od některých komentátorů nezamiloval, nelíbila se mi ani jedna a nic na tom nezměnily ani průhledy do jejich bezútěšného dětství. 3) Jestli ovšem takhle vypadá skandinávská komedie, pak nechci vidět jejich tragédii. Inu, je vidět, že ibsenovská tradice stále žije. 4) Ignorantu, který psal oficiální text distributora, bych pak rád připomenul, že onen "Muž z Fara" není z Fara (město v Portugalsku), ale z Faerských ostrovů. 5) Film mi nic nedal, jen necelé dvě hodiny rozpačité polonudy, ale nemám mu to za zlé. Vždyť to byla jen zasraná veverka. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Nebyla to taková šaškárna jako třeba Jackpot (což jsem čekal), ale spíš zajímavá gangsterka, která byla jiná především tím, že to bylo vystavěné úplně jinak než většina běžných filmů. Severní Evropa prostě točit filmy umí a dokázala to už mnohokrát a ani Blikající světla nejsou výjimkou. Podruhé bych to už ale asi vidět nemusel. 75% ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama