Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Torkild, vodca gangu kodaňských zlodejíčkov, túži uskutočniť  svoj posledný zločin, ktorý mu zaistí bezstarostný život v cudzine. Stretne ho šťastie v podobe Muža z Fara, bezcitného kriminálnika, ktorý ho najme spolu s tromi kumpánmi, aby ukradli vrece so štyrmi miliónmi dánskych korún. Štvorlístok sa rozhodne utiecť do Barcelony. Cestou sa im však rozbije auto, pričom objavia opustený dom, ktorý býval reštauráciou.  Tak sa im ponúkne  šanca vybudovať si rodinný život, ktorý im vždy chýbal... (Film Europe)

(více)

Recenze (244)

kagemush 

všechny recenze uživatele

Tak Thomsen a Mikkelsen si tu hezky nacvičili bubu kukuče na ty svoje Proctory, případně Hanibaly ,- takže za to i za ty pivní pasti u pláže a protože stejně tenhle týden v TV nic lepšího nebylo,  to nakonec na slabší čtyři hvězdy je. - Ještě že tu máme takové pofiderní staničky jako je např. Film+, páč nevím, kde jinde bych po dvacetitřech letech od vzniku filmu na tohle někde narazil. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Fantastickej chlapskej film, ze kterýho jsem měl hroznou radost. Utýct od všeho a začít někde uplně jinde. To je občas pocit, který cítí kdejakej chlap a tady je ve výborně zfilmované podobě, která se mi hrozně líbila. Krom toho zaobalená do černohumorného tvaru, který solidně pracuje, i když to o té komedii zase tolik není. Spíše převládá ironie ze čtyř chlapů, kteří se snaží začít někde jinde a za kterými se táhne minulost, které se holt nedokáže zbavit nikdo. Blikající světla ale ukázala správnou stránku severských filmů a já byl opět potěšen tím, že mě protentokrát Dánsko nezklamalo. ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

Snad první dánský film, který mě nějak nezaujal. Mads Mikkelsen a Nikolaj Lie Kaas pro mě dosud v nezvyklých rolích, o to více se mi líbili, Ulrich Thomsen také předvedl standard, nicméně příběh, zápletka, humor, jestli tam nějaký vůbec měl být, nic moc. Možná mi to jen nesedlo, protože o žádném dánském filmu bych si nedovolil říct, že je špatný. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Anders Thomas Jensen je skvelý scénarista. Potvrdil to určite niekoľko krát pri rôznorodých projektoch. Či už sa jednalo o filmy v jeho réžií, alebo pre tvorcov ako je Bier alebo Olsen. Film je prešpikovaný nápadmi, je vysoko sebareflexívny čo sa týka žánru aj odkazov na rôzne Dánske tradície. Je nadnesený a posúvajúci žáner gengsterky zaujímavým smerom. Pritom tam má funkčné retrospektívy a zároveň niekoľko naozaj vtipných momentov. Blikajúce svetlá sú tak postmodernou zmesou skvelých nápadov, zaujímavých hereckých výkonov. Chameleón Mikkelsen v perfektnej úlohe- a pritom to má presne ten nános bratskej súdržnosti, ktorá to posúva nad rámec obyčajného filmu. Nieje to dokonalé, ale rozhodne je to zábavné. Lov, kopanie piva, fúkanie vajíčok sú takmer pamätné. Takk. ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

nielen japonci a island maju vela spolocne, ako si to pri nezodnom popijani brendevinu vysvetlili 2 hlavne postavy fridrikssonovho filmu cold fever, ale vobec cela severska skandinavia. spriaznenost s prirodou, zadumcivost, moralnu flexibilnost, a hlavne nekonecnu melancholiu. a aj ked v nasej distribucii nie je vela severskych ani japonskych filmov, aj z tych par sa da vidiet velka podobost. pohodovost, pomalost, premyslenost, ci uz ide o kuchynske pribehy alebo o guy ritchieovsky zapletenu a smiesnu gagsterku ako su blikajuce svetla. ale aj tu, v zapletenosti a smiesnosti sa najde cas na premylsanie nad zmyslom zivota. preco nie, v gangsterke je na to najviac prilezistosti, najviac sa tam predsa zabija. :) mily film. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama