Reklama

Reklama

Sicario 2: Soldado

  • USA Sicario: Day of the Soldado (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Sicario 2: Soldado otevírá novou kapitolu filmové série Sicario. V drogové válce neplatí žádná pravidla – a když kartely začaly převádět teroristy přes americké hranice, federální agent Matt Graver (Josh Brolin) vyzve tajemného Alejandra (Benicio Del Toro), kterému hlavoun kartelu vyvraždil rodinu, aby všemi prostředky, včetně těch nezákonných, válku eskaloval. Aby rozpoutal válku, unese Alejandro hlavounovu dceru – ale když se z dívky stane vedlejší oběť konfliktu, její osud tyto dva muže rozdělí, protože zpochybní vše, za co bojují. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (538)

WhiteRaven 

všechny recenze uživatele

Taylor Sheridan je momentálně jeden z nejlepších scénáristů, a proto jsem očekával maximum, které se mi i dostalo. Příběh je surový a spíš než na myšlenku hraje na celkový dojem a emoce. Technická stránka filmu je naprosto dokonalá. Dariusz Wolski se dokázal vyrovnat Rogeru Deakinsovi a Hildur Guðnadóttir dokonale ctí památku Jóhanna Jóhannssona. Benicio Del Toro opět vyniká a jeho nekonečné charisma krade každou možnou minutu filmu. Stafeno Sollima dokázal převzít dítě Denise Villeneuvea a posunout ho o kus dál. ()

Dandy95 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání. Sheridan poprvé selhává, vykrádá sám sebe a v podstatě dodává v porovnání s jeho předchozí tvorbou bezduchý sled událostí, které se lepí dohromady do hodně kostrbatýho příběhu s nejasnými motivy a hloupým závěrem. Solima je kvalitní režisér a slušně se mu daří maskovat hloupý scénář nekompromisním dohledem, bohužel ale nastavuje moc rychlý tempo, které takovému filmu hodně ubližuje a zabraňuje divákovi cítit jakýkoliv emoce. Nejvíc ale filmu ubližuje pořád dokola se opakující jeden a ten samý hudební motiv. Po chvilce si toho člověk všimne a stane se to neuvěřitelně otravnou součástí celého filmu. Osobně si myslím, že se mělo mnohem víc zaměřovat na práci s tichem a zvuky okolí, než pořád dokola nechat dunět tu samou skladbu. Po technické a herecké stránce je to pořád paráda, i když Josh Brolin podal jednoznačně lepší výkon pod vedením předchozího režiséra. Pochvalu si ale určitě zaslouží určité scény (začátek v supermarketu, poprava v poušti, konvoj), který jsou skvěle natočený a důraz na delší záběry bez střihu dělá fakt hodně. Bohužel, po naprosto brilantní jedničce, tento film působí spíš jako pilot k pár dílnému seriálu o strýčkovi Beniciovi. ()

RAFT 

všechny recenze uživatele

Nevím ,jestli je lepší první díl nebo pokračování ,každopádně oba sou to výborné kousky.Sice atmosféra je tu dobrá .Druhý díl je skoro jedno a to samé. Toro a Brolin zase rozjíždějí akci za akcí a na nájezd mexických kartelů a drog.Těším se na třetí a doufám že,už to bude zavěrečný díl.80% ()

MAAUZ 

všechny recenze uživatele

Hitman 2 utekl v kině děsně rychle, ale musel jsem si odmyslet určité nesmysly na konci filmu.. Chyběly mi natočené takové ty mezi-scény, které mohly daný non-sense vysvětlit. Alejandro po popravě vylezl na kopec rovnou k autům gangu na silnici? Po jaké době, jak se tam dostal nebo jen prostě vylezl 30 m nahoru na skálu? Alespoň to tak vypadalo. Z noci bylo najednou ráno? Nechci rejpat, jen posledních 20 minut stopáže mohl Stefano Sollima vymazlit tak detailně jako zbytek filmu, protože ten mi přišel opět MEGA. Celej nápad poštvat proti sobě gangy byl geniální. Veřejnost zůstala po incidentu slepá... Kamera v Hummerech nebo záběry s Black Hawkama nad silnicí byly naprosto STUNNING. Scénář v pořádku, nevím, co tu furt mleli patolízalové o upadajících dialozích. Hudba mluvila za vše - to byl samotný příběh. Islanďani to dokázali napodruhé, Jóhannsson by byl spokojený. Odpočívej v pokoji.. Každopádně Josh Brolin letos bezkonkurenčně převálcoval ostatní pinďoury na plátně. Jo a určitě bych chtěl být jak Del Toro - mít face chladného zabijáka s kapkou citu v sobě. U mě šlo o potěšující a překvapující sequel. ()

Clark_Kent 

všechny recenze uživatele

Je fakt, že Mexiko je druhým nejvíce nebezpečným státem na světě. Nástup a pokračování Sicaria, nabízí depresivně inteligentní thriller u kterýho v kině rozhodně neusnete, jako u jiných podřadných snímků. Soldado v překladu znamená voják. Proto je snímek zasazený do válečné zóny, kde se navíc obchoduje s lidma. Hlavně bych podotknul, že Sicario: Day of the Soldado nějak extrémně nekopíruje ostatní akčně laděné snímky. Nicméně co bych opravdu rád vyzdvihnul a co mě v kině neustále mrazivě bombardovalo, byla fantastická a intenzivní hudba islandského skladatele Hildura Guðnadóttira. Jinak co se týče hlavních akterů a postav filmu, tak profesionální přístup Benicia Del Tora a Joshe Brolina se vyplací sakra dobře. Ovšem zaujme i šestnáctiletá talentovaná Isabela Monerová, která si střihla dcerku mafiánského bosse. Když to shrnu, pokud dokážete pojmout a strávit propracovanější thrillery s depresivní vložkou nevíc, tak Soldado vám tento zážitek rozhodně dopřeje. Tady narozdíl od marvelovky, kde by vám jinak teeangerovský rozjívenec házel i popcorn za krk, nebudete schopný vydat ani hlásku. P.S. : Benicio a jeho výraz, ten se vám z hlavy jen tak nedostane. ()

Mahowny 

všechny recenze uživatele

Pokračování veleuctívaného Sicaria se povedlo. Má to všechno, kvalitní režii (doporučuji předchozí tvorbu - Suburra, Gomora), herecké výkony, hutnou atmosféru i příběh. Nepřijde mi o tolik horší než první díl, akorát už nepřináší nic moc nového, místní kritiku tak moc nechápu. P. S: bral bych konec o 20 min. dřív, to by byla fajn facka pro amerického diváka. :-) ()

Kukolar 

všechny recenze uživatele

Prvá tretina filmu fantastická, druhé dve tretiny neviem čo mali znamenať... akoby som pozeral ri rôzne scenáre nastrihané do jedného filmu. veľká škoda. 2/5. ()

Brooks 

všechny recenze uživatele

Mainstreamovejšie a melodramatickejšie než jednotka. Technicky brilantné, s parádne zohranou ústrednou dvojicou. Omnoho bohatšie na fantasticky nasnímanú a zostrihanú akciu, ktorá ale nikdy nebola hlavným pilierom tejto série. Tým bola práca s postavami, rozvíjanie charakterov a ich interakcia v zaujímavom, väčšinovým divákom neprebádanom prostredí. A tieto kľúčové aspekty sú tu prítomné vo veľmi zanedbateľnej miere. A z osobitej, temnej krimi drámy sa vďaka tomu stal tuctový thriller s máličko ostrejšími rysmi. ()

pushover 

všechny recenze uživatele

No co si budem povídat Villeneuve to není. Příběh je slabší a chybějící pointa tomu moc nepomáhá. Zachraňuje to Del Toro a v podstatě hlavní linka s Miguelem. ()

celticek 

všechny recenze uživatele

Těžký provar. Začátek mě celkem navnadil, ale zhruba v půlce to začne skřípat a konec je teda tragický. Ikdyž Del Toro a Brolin hrají velice dobře, největší slabinou je prostě scénář. Kamera a hudba v pohodě. Nedá se to bohužel hodnotit jako ani průměr, kterému většinou dávám 3 hvězdy. Naštvalo mě totiž to, jakým stylem si všichni chystají další pokračování a film je tedy jenom jakýmsi "mostem" :( ()

john.h 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších věcí roku 2018. Škoda, že ten konec se nějak zapletl a nestihnul se rozplést. Vlastně vše ve filmu zůstane nezodpovězeno, začátek filmu jako by už neexistoval (pokud jsem dával dobře pozor, veškerá úvodní zápletka se odbyla jednou větou), následky činů hlavních hrdinů se neřeší, boss kartelu jehož dcera je výraznou postavou filmu není ani jednou na scéně. I tak to ale mělo koule, akční scény bez chybyčky, testoster level na nejvyšší úrovni, Josh Brolin strašně libovej, Del Toro klasickej vysokej standard. Pobavil jsem se. ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Co chtít víc..Super dokonalej Benicio, super děj, akce, vymrdaný muslimáci...Fáááááák offf jude, to byla mega paráda..Vilište mi peredel... komu se to jako nelibyy ?? Pusťe si íTÝho buzerantchen :-) ()

Equilita 

všechny recenze uživatele

Po prvom Sicariovi som čakala ďalšiu pecku, ktorá bohužiaľ neprišla. Celý obsah a dej filmu sa mi zdal neúplný. Hneď po dopozeraní som rozmýšľala, čo sa vlastne také dôležité vo filme stalo a prišla som k záveru, že nič. Príde mi to ako 2 hodinový prológ k tretiemu Sicariovi, aj to veľmi priemerný. ()

neo250 

všechny recenze uživatele

K pokračovaniu Sicario 2 som sa dlho odhodlával, pretože po prvej nudnej časti som sa bál podobnému deju. Ale práve naopak. Už od prvého mementu si ma film pripútal a vyžadoval neustálu pozornosť. Neustály narastajúci dej s akčnými scénami ma bavil až do samého konca. Filmu by som dal 5* ale záver ma úplne dostal, pretože mi nedával zmysel a čakal som úplne niečo iné. Možno to bude na seba nadväzovať. no uvidíme :) Za mňa 80% si zaslúži ()

boo-boo 

všechny recenze uživatele

Fakt si niekto myslel, že to nebude fungovať, keď sa vrátia Benicio s Brolinom? Zápletka je hustá, chlapáctvo postáv je už možno u Sheridana trochu ohrané a finále vyslovene smrdí kalkulom (a neverím, že to sám Sheridan takto vymyslel), no stále je to čo do remesla nadštandard, patričná ťažoba a vôbec všetko, čo som od Sicaria 2.0 očakával. A hotovo. ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Čistá paráda. Nádhera. Prekonalo jednotku, naplnilo po okraj. Po dlhšom čase som zažil filmový orgazmus. S vééééľkym O. ()

Související novinky

Producenti oznámili třetí Sicario

Producenti oznámili třetí Sicario

22.09.2023

Snímek Sicario: Nájemný vrah z roku 2015 byl do velké míry tím, který definitivně nakopnul kariérní dráhy jak režiséra Denise Villeneuvea (Duna), tak scenáristy Taylora Sheridana (Yellowstone).… (více)

Třetí Sicario má scénář, dočkáme se filmu?

Třetí Sicario má scénář, dočkáme se filmu?

11.05.2022

Hollywood miluje franšízy, čím větší a úspěšnější, tím lepší. I proto dnes víceméně každý druhý film vzniká se záměrem novou franšízu nastartovat. Občas se ale povede rozjet filmovou sérii i zcela… (více)

O čem bude Call of Duty?

O čem bude Call of Duty?

17.06.2018

Režisér Stefano Sollima (Suburra) už brzy pošle do kin dvojku Sicaria, mezitím ale chystá i další projekty a jedním z nich je taky filmová adaptace populární herní série Call of Duty. V jednom z… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama