Reklama

Reklama

Sicario 2: Soldado

  • USA Sicario: Day of the Soldado (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Sicario 2: Soldado otevírá novou kapitolu filmové série Sicario. V drogové válce neplatí žádná pravidla – a když kartely začaly převádět teroristy přes americké hranice, federální agent Matt Graver (Josh Brolin) vyzve tajemného Alejandra (Benicio Del Toro), kterému hlavoun kartelu vyvraždil rodinu, aby všemi prostředky, včetně těch nezákonných, válku eskaloval. Aby rozpoutal válku, unese Alejandro hlavounovu dceru – ale když se z dívky stane vedlejší oběť konfliktu, její osud tyto dva muže rozdělí, protože zpochybní vše, za co bojují. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (538)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak predovšetkým S2 má úplne odlišnú atmosféru ako S1, čo v mojom prípade znamenalo, že ma už po pár minútach prešla chuť porovnávať a sústredil som sa výhradne na film ako samostatný subjekt. Večná škoda, že sa Sheridan neodhodlal zakončiť svoj extrémne násilný scenár skutočne natvrdo a logicky a pri konci už film začína vymýšľať, ako sa vlastne ukončiť, aby sa vlk nažral a ovca ostala celá. No nejako sa to podarilo, ale namiesto facky sme mohli dostať poriadnu päsťovku. S2 sa snaží podať otázku kartelov ako akúsi metaforu americkej zahraničnej hurá politiky, kedy sa "občas" najskôr strieľa a potom pýta, pričom je jasné, že musí dochádzať k omylom a Irak tu nie je spomínaný asi len tak náhodou. Ale ako potom po sebe pozametať, že...jeden bývalý mexický právnik na to nemusí stačiť. Graver a Alejandro patria medzi najlepšie chlapské postavy posledných rokov a je to zásluha ich vhodne vybratých predstaviteľov, že aj druhá časť nie je v globále väčším sklamaním. Budeme sa ale pre istotu tváriť, že Alejandro ešte mimo sujetu mal k dispozícii bicykel, keď bol schopný sa dostať k autám...chyba, ktorá musí zaraziť každého, kto zrovna v kine nespí...70% ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Člověk by se asi neměl divit tomu, že když chybí 2/3 klíčových umělců z prvního dílu, tak to nedopadne úplně nejlépe. Dám šanci čemukoliv, pod čím se podepíše Taylor Sheridan, ale tohle prostě nevyšlo. Místy nudný příběh, který jako by vypadl ze současných amerických zpráv, unylá režie, neinvenční hudba... Těžko budu hledat větší pozitiva. Brolin a Del Toro vynikající jako vždy, ale scénář jim nic moc nového nenabídne. Snad největším překvapením byla Isabela Moner, která si film skoro krade pro sebe. Husí kůži jsem měla jen na konci, kdy začala hrát nezapomenutelná hudba z prvního dílu. Posledních 15 minut bylo hodně fajn, ale film to nezachrání. Holt zředěná verze původního Sicaria, která nemá důvod existovat. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Za mňa lepšie, než jednotka. Soldado sa na jednej strane od samého začiatku pripravilo o jeden z najväčších kladov jednotky (a to Emily Blunt, ale musím dať za pravdu tvorcom v tom, že jej postava mala príbeh ukončený v jednotke a do dvojky by sa nehodila), na druhej strane je oveľa priamočiarejšie, čo hodnotím ako výrazné plus. V prvej časti som sa totiž strácal v deji a postavách. Tu mi bolo všetko jasné od začiatku do konca. Niektoré veci sú len načrtnuté, čo je škoda, lebo sú veľmi zaujímavé a vďačné už na prvý pohľad (rozpor medzi dvoma relatívnymi priateľmi). Trocha ako podvod hodnotím zápletku o unavenom zabijakovi, chrániacim dieťa a možno vďaka tomu nájducemu vykúpenie zo svojich temných, starých hriechov. V skutočnosti sa táto dejová linka rozbehne až po dobrej hodine a ani potom to nešliape na pedál tak, ako T2 alebo Logan. Ale i tak veľmi kvalitná, temná (ústredný hudobný motív znie desivejšie, než väčšina hudby zo slasherov) a miestami akoby až prehnane kvalitne (!) nasnímaná záležitosť. Neobjavné, ale zároveň prepracované postavy a bravúrne zvládnuté akčné sekvencie, hoci ich mohlo byť viac. Koniec trocha šumí do prázdna a to s tou hlavou, no neviem, či to malo zmysel toto tam dať, bolo to také čudné. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Říkejte si, co chcete, ale mě Soldado bavilo více než první díl. Jo, mám problém s tím, jak na začátku matka táhne naprosto nelogicky dceru k teroristovi, který si to evidentně nenechá vymluvit. Stejně tak mi přijde konec zbytečně useknutý. Film měl buď skončit s mírně otevřeným závěrem, nebo být o 10 - 15 minut delší a vyřešit všechno kolem problému, který byl evidentně na talíři (trochu bych to rozepsal, ale nechci "spoilovat"). Rozhodně si ale měli tvůrci odpustit scénu "O rok později", která kazí finální dojem. Každopádně jsem se ale skvěle bavil. Film sice nemá tak bohatě strukturované vrstvy, jako první snímek, ale neřekl bych, že to byl nějaký zásadní problém. Benicio i Brolin byli skvělí. Josh navíc prožívá výborný herecký rok, protože i jeho Thanos s Cableem byli liboví. Hudba sice ždíme minulý motiv mnohem výrazněji, ale v rámci podobných snímků se jedná o nadstandard. Na závěr stojí za zmínku, že na druhého Sicaria by se měli podívat tvůrci Pomsty. Takhle se totiž reálně chovají osoby, které jsou nějakým způsobem zraněny - a to se nejedná o náhodné lolitky. Asi bych si tu poznámku vzhledem k vyznění Pomsty odpustil, ale vzhledem k tomu, že mě ta myšlenka pronásledovala celý konec filmu... Sollima sice není Villeneuve, ale práci odvedl skvělou. Nebýt mírných "zaškobrtnutí" Sheridana, bylo by to za plný počet. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(40%) Viděno v kině. Oběsím se ! A můžu si za to sám. První film, který je oslavován jako pecka režiséra Villeneuvea mi moc nesedl. Prostě režijní styl toho režiséra moc nemusím až na nového Blade Runnera, který mi nečekaně sedl. Tohle pokračování mi přišlo téměř identické. Mělo to jiného režiséra, jiného hudebního skladatele a přesto mi to přišlo naprosto stejné. Podle trailerů jsem čekal akčnější styl, nekompromisního Benicia atd. Bohužel skutek utek. Úvod se rozjíždí opravdu slibně, jenže pak se to po pár vcelku slušných akčních scénách trochu zadrhne a máme tu druhou půlku filmu a ta je až do konce nesmírně utahaná. Takže popořadě. Akční scény jsou slušně natočeny, sice ne nějak profesionálně, ale nic proti nim nemám. Finální akce už je o dost méně, ale budiž. Pochválit ještě můžu herce Brolina, který mi do role pěkně seděl. Benicio, no těšil jsem se na něj. Nezahrál to špatně, ale mohl se předvést víc. A tím myslím hlavně po akční stránce. I mi nepřišel tak nekompromisní jako v jedničce. No a hlavním kamenem úrazu byl scénář a příběh. Příběh, nikam se neposouval a scénář ? Škoda slov. Netušil jsem, že se to začne ubírat někam do prdele. Prostě celý nástřel filmu tu je a pak to celé ve finále vyzní do ztracena. Podobný pocit jsem měl v jedničce, ale ted si říkám, že jsem byl v hodnocení původního filmu moc krutý, i když hodnocení stejně nezměním. Benicio tu ve finále má dobrou sekvenci, kdy vypadá fakt nesmrtelně (víc neřeknu). Ale přesto jsem zklamán, jakou patlaninu ve výsledku natočili. Třetí Sicario už fakt nesmím vidět. Takový promarněný potenciál. Blbě se mi to rozepisuje, nešlo mi jen o akci, ale aby to mělo nějaký funkční děj, pointu, zajímavé scény a ono to celé vyznělo tak nedodělaně. No nic, takže opět slabý podprůměr. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (22)

  • Pojem „Soldado“ vychází ze španělštiny a znamená „voják“. (griph)
  • V čase 01:03:20, když Alejandro (Benicio Del Toro) a Isabela (Isabela Moner) v Mexiku nasednou do auta a odjíždí, leží tělo muže, kterého Alejandro v předchozí scéně zastřelil u auta, zhruba 20 m daleko. (Globus_Jirka)

Související novinky

Producenti oznámili třetí Sicario

Producenti oznámili třetí Sicario

22.09.2023

Snímek Sicario: Nájemný vrah z roku 2015 byl do velké míry tím, který definitivně nakopnul kariérní dráhy jak režiséra Denise Villeneuvea (Duna), tak scenáristy Taylora Sheridana (Yellowstone).… (více)

Třetí Sicario má scénář, dočkáme se filmu?

Třetí Sicario má scénář, dočkáme se filmu?

11.05.2022

Hollywood miluje franšízy, čím větší a úspěšnější, tím lepší. I proto dnes víceméně každý druhý film vzniká se záměrem novou franšízu nastartovat. Občas se ale povede rozjet filmovou sérii i zcela… (více)

O čem bude Call of Duty?

O čem bude Call of Duty?

17.06.2018

Režisér Stefano Sollima (Suburra) už brzy pošle do kin dvojku Sicaria, mezitím ale chystá i další projekty a jedním z nich je taky filmová adaptace populární herní série Call of Duty. V jednom z… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno