Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve městě Fairwater dochází k dalšímu podivnému úmrtí na srdeční selhání. Obětí je sedmatřicetiletý Chuck Hughes. Za čtyři roky již takhle zemřelo přes třicet lidí. Vše začalo po aféře s Johnym Bartlettem, který v záchvatu šílenství zastřelil dvanáct lidí. Byl popraven a odsouzena byla i Patricie Bradleyová, která ho oddaně milovala. Ta ale byla po pěti letech propuštěna a žije ve starém domě s matkou. Na pohřbu Chucka Hughese se objeví Frank Bannister, který se zabývá výzkumem psychoaktivit. Seznámí se s manželi Rayem a Lucy Lynskeyovými. Oba pozorují podivné přízraky a Frank jim nabídne svoji pomoc... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (203)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ani na druhý pokus mi to nesadlo. Taký divný mix duchárskeho hororu a komédie, ale vtipné časti ma nerozosmiali a tie strašidelné mi pripadali trápne. Triková stránka je tiež strašne nevyrovnaná. Trochu mi to pripomína Burtonove filmy, ktoré tiež príliš nemusím, ale toto ma bavilo ešte menej. Fox sa do tej úlohy vôbec nehodil. Bavili ma len cameo výstupy rôznych hviezd.  4/10. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Michael J. Fox se na tyhle filmy prostě hodí. Prostě mu to žerete a hotovo. Peter Jackson si dal oddych od hyperkrvavých komedií a natočil jen hyperujetou (a krvavou bez krve) komedii v níž si střihl i hodně zábavné cameo (hraje typa s piercingem co vrazí do M.J. Foxe těsně než potká ducha Raye). Nebyl by to Peter Jackson aby to nepojal trochu "netradičně" a tak se dočkáme babky s brokovnicí, ducha šukajícího s mumií, FBI agenta co vypadá jak Hitler nosí Uzi a brnění a má alergii na křičící ženy (a to zdaleka není všechno). Ovšem největší úlet je ten seržant z Kubrickova Full Metal Jacket. Dále hlášky jako "Není nic horšího než banda nasranejch mrtvejch černochů." No prostě bezva. ()

Reklama

anais 

všechny recenze uživatele

Roztěkaná variace na Krotitele duchů. Jako by to ani nebyl film od Petera Jacksona. Tedy alespoň od toho starého, předtolkienovského Jacksona. Sem tam nějaký ten pokus o černý humor, většinou však končí na špatných tricích. Nedokážu přesně říci proč, ale ani hlavní hrdina mi nepřirostl k srdci. Jeho trauma (mrtvá manželka) mi přišlo až moc učebnicové, do příběhu jaksi násilně nalepené. A ani ten Elfman coby hudební skladatel tentokrát příliš neperlí. Je tu však pár okamžiků, u kterých se člověk zasměje, a celkově to není až tak hrozné. Ale doporučit to můžu opravdu jen skalním příznivcům PJ a lidem, kteří ještě neviděli Braindead, Bad taste a už zmíněně Krotitele duchů ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Duchařina podle Petera Jacksona? Svižná strašidelná zábava, která rozhodně na sobě nenosí žádný tradiční prvky, všechno je výborně zpracovaný, triky perfektní a líbivý, herci skvělý, hlavně Jeffrey "reanimátor" Combs jako v minulosti sexuální otrok a nyní Agent je božskej, duchové sakra zábavný a příběh zajímavej, krom toho Jacksonova maličká fuckující rolička s tunou piercingu na tlamě je skvostná a na začátku parodující scéna na Doktora hollywooda je geniální, ostatně takových parodujících odkazů tu jsou hromady. Nebýt to tak zbytečně dlouhý, tak jdu naplno [Director's cut] ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Netuším, na čem pan Jackson tenkrát frčel, ale evidentně to stálo za to. Natočil skvělou duchařinu, která v žánru hororových (ujetých) komedií u mě bezproblémově obstála. To, čím se tento kousek může směle pyšnit, je především parádní herecké složení. Táhne to očekávaně Michael J. Fox s Jakem Buseym, ovšem za dokonalé podpory všech ostatních, velice mě potěšila Julianna McCarthy a Dee Wallace (matka s dcerou), stejně tak půvabná Trini Alvarado a luxusní slizoň Jeffrey Combs. Výtvarnou stránku považuji za nadmíru zdařilou, duchové jsou úžasní a Stín smrti strašidelný, jak má být. To vše plus svižné tempo, nápaditost, morbidní vtípky a dokonalý hudební podmaz posunují Přízraky do solidního nadprůměru. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (26)

  • Režisér Peter Jackson a výkonný producent Robert Zemeckis usilovali o uvedení filmu do kin na Halloween, ale nepovedlo se jim přesvědčit studio, které zvolilo letní slot. Toto rozhodnutí se ukázalo jako nešťastné, protože film si na sebe v kinech nevydělal. (HellFire)

Reklama

Reklama