Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve městě Fairwater dochází k dalšímu podivnému úmrtí na srdeční selhání. Obětí je sedmatřicetiletý Chuck Hughes. Za čtyři roky již takhle zemřelo přes třicet lidí. Vše začalo po aféře s Johnym Bartlettem, který v záchvatu šílenství zastřelil dvanáct lidí. Byl popraven a odsouzena byla i Patricie Bradleyová, která ho oddaně milovala. Ta ale byla po pěti letech propuštěna a žije ve starém domě s matkou. Na pohřbu Chucka Hughese se objeví Frank Bannister, který se zabývá výzkumem psychoaktivit. Seznámí se s manželi Rayem a Lucy Lynskeyovými. Oba pozorují podivné přízraky a Frank jim nabídne svoji pomoc... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (203)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

V dobách, kdy jméno Petera Jacksona znalo jen pár hororových našenců, natočil hororovou duchařskou komedii, která bohužel nezaujme ani příznivce jeho starších kousků ani ty, kteří čekají podívanou ve stylu "Krotitelů duchů". Jedná se o velice nudný snímek, který není ani strašidelný ani vtipný a i když nemám nic proti Foxovi, do téhle role se vůbec nehodil. ()

Kass 

všechny recenze uživatele

Celkem podařená duchařská komedie se stále příjemně bezprostředním M. J. Foxem. U filmu, který má poměrně jednoduchý námět, nemůžu od Petera Jacksona očekávat (zvláště pokud se měl film objevit v normální hollywoodské distribuci) nějaké mistrovy slavné "úchylácké" orgie, ale i tak ho Peter dokázal vybavit pár správně ujetými postavami a scénami. A jelikož měly "Přízraky" po celou dobu poměrně slušný tah na branku a také si dovedu představit jak by asi dopadly pod taktovkou méně zručného režiséra, dávám za 4*. ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

3,5*/5... S trochou nadsázky sa dá povedať, že Frighteners je tak trochu "Ghostbusters revival" podľa kreatívneho šialenca Jacksona...Má to nápad a niektoré scény sú vychytávkové, chce to byť vtipné, strašidelné, temné aj úsmevné, reálne aj inovatívne- a viac-menej sa to aj darí. Každopádne najslabší film od P.J., hoci stále príjemné na pozeranie... ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Slušná zábava, ale kdyby se Jackson tolik trikově nepředváděl a odpustil si výrazný komediální nádech, dovedl by ten příběh i uspokojivě děsit. Takhle to vypadá, jako by si Marty McFly jenom odskočil na Novej Zéland nezávazně zablbnout s duchy, než zas začne řešit vážné záležitosti s cestováním v čase ... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Duchařina podle Petera Jacksona? Svižná strašidelná zábava, která rozhodně na sobě nenosí žádný tradiční prvky, všechno je výborně zpracovaný, triky perfektní a líbivý, herci skvělý, hlavně Jeffrey "reanimátor" Combs jako v minulosti sexuální otrok a nyní Agent je božskej, duchové sakra zábavný a příběh zajímavej, krom toho Jacksonova maličká fuckující rolička s tunou piercingu na tlamě je skvostná a na začátku parodující scéna na Doktora hollywooda je geniální, ostatně takových parodujících odkazů tu jsou hromady. Nebýt to tak zbytečně dlouhý, tak jdu naplno [Director's cut] ()

Galerie (92)

Zajímavosti (26)

  • Michael J. Fox se ve většině fyzicky náročnějších scén nenechal zastoupit kaskadérem. Ironií osudu si zlomil nohu při večerním natáčení nenáročné scény v lese, což Peter Jackson kvitoval s povděkem, protože získal potřebný čas k vypilování scénáře a práci na střihu některých scén. (HellFire)
  • Jméno postavy Lucy Lynskey (Trini Alvarado) odkazuje na herečku Melanie Lynskey, která vedle toho snímku ztvárnila roli i v předešlém Jacksonově filmu Nebeská stvoření (1994), který byl zároveň jejím debutem. Melanie se zde navíc mihne v jednom záběru na policejní stanici, kde zapisuje svědeckou výpověď Lucy. (Lorge)

Reklama

Reklama