Reklama

Reklama

OA

(seriál)
  • USA The OA
Trailer
Drama / Mysteriózní
USA, (2016–2019), 14 h 43 min (Minutáž: 31–71 min)

Hrají:

Brit Marling, Will Brill, Emory Cohen, Patrick Gibson, Brendan Meyer, Ian Alexander, Scott Wilson, Robert Eli, Marcus Choi, Chloe Levine, Nikolai Nikolaeff (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Sedm let po svém zmizení se mladá žena vrací se záhadnými novými schopnostmi a společně s pěti neznámými se vydává na tajnou misi. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (132)

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Po 1. sérii: Co jsem si přál, aby mi někdo řekl před sledováním: Většina flashbacků nejsou flashbacky, nýbrž ztvárnění toho, jak si posluchači v hlavě představují vyprávění Prairie. Jason Isaacs záporačí ještě víc než Lucius Malfoy, Scott Wilson se podobně snaží překonat Hershela Greena v dobráctví, zato Phyllis je pořád Phyllis. Ačkoliv možná nic z toho není pravda a Prairie to prostě jen nemá v hlavě v pořádku. Jak ale vysvětlit, že znovu vidí a jiné další věci? Poutavě udělaná filozoficko-ezoteristická minisérie, kde se to hemží symboly, záhadami, nedořešenými událostmi, kýčovitými momenty a potenciálními dírami v příběhu. ()

LeitoSE 

všechny recenze uživatele

Na jednej strane ľudia povedia, že to má myšlienku s presahom, hlbší dej a atmosféru. Na druhej strane, že sa jedná o niečo, kde nefiguruje žiadna logika, je to plné metafyzických kecov, ale tvári sa, že vám to chce niečo veľmi dôležité zdeliť a tí inteligentní na to prídu a nemusia to mať na rovinu povedané. Pravda je asi niekde medzi a jednoduchá myšlienky je zaobalená vo vrstvách naoko uhladeného, no pre mňa vrcholne nevkusného balastu. Nijako veľmi ma to nezaujalo, nijako veľmi ma to nepobúrilo, niet dôvodu pozerať ďalšiu sériu. 8/8 - 55% ()

Reklama

kolda1990 

všechny recenze uživatele

Co to sakra bylo? koukalo se na to ze začátku moc pěkně, těšil jsem se na pointu, která nepřišla, nebo mi prostě vůbec nedošla. Prostě a jednoduše jsem vůbec nepochopil o co šlo. Myslel jsem, že konec mi to trošku osvětlí, ale vlastně úplně naopak. No ale jsem rád, že nejsem jedinej. S tímhle jsem šáhnul teda vedle. Dávám slabounké 3 hvězdy za "záporáka" vědce, který tam snad jediný hrál. ()

scroochy 

všechny recenze uživatele

Jedno velký WTF. Kouká se na to dobře, ale celé je to dost mimózní a poslední epizoda mi v hlavě udělala takovej guláš, že fakt nevím, co si mám myslet. Dávám první sérii srabácky tři hvězdičky, ale asi bych pochopil odpad i pět hvězd. Spíš bych doporučil Stranger Things nebo The Leftovers, který mají s tímhle leccos společnýho, ale jsou kvalitativně výš. // Druhá řada mi vyjasnila věci z řady první a už mi to tím pádem přišlo lepší, protože jsem věděl, jestli je to celý myšlený vážně, nebo ne. :) ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

(Po prvním dílu.) No jestli se tam rychle aspoň jedna postava nezačne chovat jako člověk, tak budu mít asi problém. (Po druhém dílu.) Musím říct, bez jakéhokoliv pokusu o snahu o to být racionální, že ve mně tenhle seriál vzbuzuje silné antipatie. (Po třetím dílu.) Dojem se trochu spravil, už to není obludně urážlivá ztráta času, ale celkem průměrný thriller. (Po čtvrtém dílu.) Je fascinující, jak málo jde do hodiny seriálu nacpat. Už to není otravné, trochu se to našlo, ale je to tak strašně neobjevné a vyprázdněné! (Po páté epizodě.) OK, už je to zase směšný. A ten silný potenciál zlomení úplně nevyužitý. (Po šesté epizodě.) Nebudu lhát, už to spíš jen tak projíždím, než že bych na to koukal. Čas je na tohle moc vzácný. (Po sedmé epizodě.) Ježiš, to musí bejt všechno tak doslovně vyžvaněno? Jakýkoliv náznak kvality je ubitý miliony slovy. Zas jednou seriál, který absolutně nevěří svým divákům a má je za idioty, kterým musí bejt všechno vyhláskovaný. A to ani neberu v potaz, o jaký žvásty jde. (Po osmé epizodě.) Díky bohu konec. Jinou myšlenku nemám. Když budu chtít zážitek v kostce, najdu si na youtube sestřih Vlasty Plamínka. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (8)

  • Speciální pohyby, které některé postavy v seriálu dělají, vytvářel Ryan Heffington, který se proslavil především díky choreografii k nejúspěšnějším klipům zpěvačky SIA. (Martrix)
  • V 1. minutě, když doktor Roberts (Emory Cohen) posiluje, slyšíme v pozadí skladbu „Ordinary World“ od anglické kapely Duran Duran, která vyšla na jejich sedmém studiovém albu nazvaném „Duran Duran“, které bylo přezdívané „The Wedding Album“ a jenž vyšlo v roce 1993. (Trajektt)

Reklama

Reklama