Reklama

Reklama

OA

(seriál)
  • USA The OA
Trailer
Drama / Mysteriózní
USA, (2016–2019), 14 h 43 min (Minutáž: 31–71 min)

Hrají:

Brit Marling, Will Brill, Emory Cohen, Patrick Gibson, Brendan Meyer, Ian Alexander, Scott Wilson, Robert Eli, Marcus Choi, Chloe Levine, Nikolai Nikolaeff (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Sedm let po svém zmizení se mladá žena vrací se záhadnými novými schopnostmi a společně s pěti neznámými se vydává na tajnou misi. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (132)

Ricky_CZ 

všechny recenze uživatele

Rozporuplné hodnocení, kterému 1 hvězdu přidala Paz Vega, kterou vždycky rád vidím. Seriál má dobře postavený děj a jak to u Netflixu bývá, umí si vás udržet. Hudba, neotřepané obsazení, dobrá atmosféra... Kouká se na to opravdu dobře. A pak přijde finále a vy si připadáte, že vám tvůrci prostě naplivali do obličeje a se smíchem odešli. Nebo si nevěděli rady, co s rozehranou partií? Přišel náhle deadline? Proč sakra?! ()

Devilian odpad!

všechny recenze uživatele

Jedním slovem EZOCRINGE. Rádoby originální scénář je tak neskutečně dementní, že to trumfnou snad už jen ještě dementněji napsané postavy. I mrkev má ve finále víc charakterových vlastností, než všechny postavy tohohle "díla" dohromady. Ezoonanie z pera Brit Marling, která si z nějakého vlastního pohnutí potřebovala zahrát anděla na cracku. "Woke" a "deep" výgrc, který může uspokojit jen lidi, kteří stříkají blahem u sraček jako je Pozemšťan. ()

Reklama

Junglista 

všechny recenze uživatele

Zkouknuto ve dvou dnech, ale po posledním díle mám v hlavě ne guláš, ale rovnou kotel guláše. Jenže tentokrát to není zrovna pochvala, protože poslední díl mi přišel tak blbej, až se mi nad tím přemejšlet nechce. Takovej mindfuck za každou cenu, protože do 7. dílu jsem se v pohodě chytal. U scény ve škole nastoupilo jenom wtf a blížil se mi hořkej smích v kombinaci s trapnym znechucením. Škoda, těch 7 dílů mě bavilo (až na těch 5 pohybů, co to sakra bylo? Nějakej pseudošamanskej tanec?), poslední to bohužel krutě zazdil. Nejspíš jsem to nepochopil, ale nedá se svítit. Nepotřebuju polopatický vysvětlení, ale tohle nepobrala ani polovička a ta má v chápání divnejch konců mnohem vyšší úspěšnost... ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

pekelně zvláštní a osobitá záležitos a zároveň jeden z nejrozporuplnějších seriálů poslední doby...nevybavím si teď nic podobného co by mě chvílemi tak moc bavilo,v jiných chvílích tolik nudilo a zároveň jsem z toho měl v určitých momentech husí kůži.Téma zajímavé,najednou se to dát nedá,ale jsem rád že jsem viděl...80% ()

arbitr 

všechny recenze uživatele

Konečně něco "Lynchovského" :) Pro mě naprosto originální a různé teorie rozvíjející zážitek, o kterých se dá s dlouze dikutovat. U nás doma jsme se na tom jestli JE nebo NENÍ rozhodně neshodli. Pomalé tempo může leckoho odradit, ale radím vytrvat a na konci budete mít stejně pocit, že to mohlo být klidně ještě pomalejší a delší. Doufám v pokračování, ale i kdyby nebylo, je tady možnost vymyslet si ho sám. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (8)

  • Brit Marling, která hrála Oa, na sociálních sítích přiznala, že když se o zrušení seriálu dozvěděla, tak si spolu s jedním z producentů Netflixu pobrečela. (Cooller)
  • V 1. minutě, když doktor Roberts (Emory Cohen) posiluje, slyšíme v pozadí skladbu „Ordinary World“ od anglické kapely Duran Duran, která vyšla na jejich sedmém studiovém albu nazvaném „Duran Duran“, které bylo přezdívané „The Wedding Album“ a jenž vyšlo v roce 1993. (Trajektt)
  • Netflix seriál pár měsíců po odvysílání 2. série zrušil i přesto, že tvůrce seriálu Zal Batmanglij měl připravený námět na 3. sérii. Důvod je veřejnosti neznámý, oficiální vyjádření ze strany Netflixu je: „Těšíme se na další spolupráci v této a možná i jiných dimenzích.“ (Cooller)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno