Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdinka příběhu Sylvie (S. Nováková) si bere za muže mladého lékaře, který je silně citově svázán se svou matkou. Hynkova (M. Trnavský) matka Alžběta (L. Švormová), která ho k sobě připoutala svou chorobnou mateřskou láskou, si nedokáže představit, že by se měla o svého syna dělit s jeho manželkou. Začíná si uvědomovat, že po synově svatbě zůstane sama. A toho se obává. Až majetnický vztah Alžběty k Hynkovi a její strach ze samoty ji vede k tomu, že se synovu sňatku se Sylvií snaží zabránit všemi možnými způsoby. A když se jí to nepodaří, usiluje o rozbití synova manželství. Snacha Sylvie na vlastní kůži zažívá boj s tchyní o jejího syna a svého manžela. Poznává tak, co všechno dokáže matka, chorobně milující svého dospělého syna. Zákonitě si klade otázku, zda si muž, který se v pětatřiceti letech nedokáže vzepřít své matce, zaslouží manželku, nebo jen soucit. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (166)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Zpracování klasicky televizní, herecké výkony Sandry a Jitky na pohodu. Problém mám ale s Monyovou, která má ty svoje lidský příběhy tak strašně našponovaný, až je to k neuvěření. V podstatě Sandra dostávala příšernou sodu a tchýně byla zralá na pěstí. Humor jsem v tom nenašel, spíš jsem výkon tchyně vnímal jako osobní trýzeň a sebemrskačství. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Výborné!! Nevím, co víc by český televizní divák chtěl.. Česká televize zvolila ideální poctu zavražděné Simoně Monyové, jejíž knížka posloužila jako předloha k televizní filmu, který ocení především ti, jenž nějakou tu zkušenost s tchýní mají. Sylvie si vezme za muže jedináčka, lékaře Hynka, kterého pojí silný citový vztah k matce. Ta udělá snaše ze života peklo a synáček (paradoxně asi nejméně věrohodná postava) se ukáže jako solidní blb. Tvůrci naštěstí netlačí za každou cenu na pilu a nesnaží se šokovat nějakými vypjatými momenty, ale předkládají všem srozumitelný a vlastně velmi jednoduchý příběh, který skvěle graduje. Závěr výborný a na české poměry velmi nečekaný, ústřední trio Libuše Švormová, Sandra Nováková a Martin Trnavský jsou minimálně na pochvalu!! ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Další průměrný příběh z pera S. Monyové. Je to vcelku banální, muž žije s matkou, která se svého synáčka nehodlá vzdát a všemožně ztrpčuje snaše život. Tady jdou však tvůrci ještě dál. Matka, kterou ani nenapadne, že nakonec způsobí něco ještě horšího, podstrčí svému synovi milenku. A opravdovou kost. Jitka Čvančarová v té době ještě byla pořádně mladá a krásná, za to S. Nováková už zde je vyhublá jako somálská princezna. Příběh sice není plný úsměvných momentů, za to je to drama, u kterého tak nějak čekáte dobrý konec. S. Monyová asi neměla veselý život, neboť dobré konce nejsou její silnou stránkou. Tedy, jak se to vezme. Prsatá milenka svého doktora vyhrává, mrcha v podobě intrikánské matky prohrává. Tragikomickým faktem zůstává, že těchto mamánků přibývá. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Už sem ani nedoufal, že se u nás objeví opravdu kvalitní televizní film. Scénář, herci, kamera, atmosféra... prostě všechno OK. Hudba mohla být lepší, ale ušla.Jedinou výraznější výtku bych měl k použití jednoho otřepanýho vtípku na začátku, po kterém tvůrci dokonce pojmenovali film. Název je fakt debilní a určitě se najde dost lidí, který odradí. A jak už tu přede mnou někdo psal, začátek mohl být i kratší, ale i takhle to bylo fajn. Je to těžký, když si někdo vezme sympatickýho a milýho chlapa, u kterýho se ukáže, že je tak trochu blb, a navíc má takovou sympatickou maminku. ()

EvaM 

všechny recenze uživatele

Typicky český klasický televizní film. Zajímavá zápletka, dobré výkony herců. Pár vydařených pokusů o vtip. V současné tvorbě je málo takovýchto filmů. Většinou jde o snahu někoho napodobit a výsledek pak vyzní trapně. Ale těmto tvůrcům dík. Tchyni podobného typu jsem zažila. Nepomlouvala před manželem , ale před každým koho potkala, včetně příbuzných. Věrohodně vyprávěla vylhané historky tak, že jí to všichni věřili. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Natáčanie prebiehalo v Brne a Jevišoviciach. (dyfur)
  • Název filmu pochází z lidového prostořekého úsloví: „Tchýně a uzený, nejlepší jsou studený.“ (sator)

Reklama

Reklama