Reklama

Reklama

Noví mutanti

  • USA The New Mutants (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Rahne Sinclairová (Maisie Williams), Illyana Rasputinová (Anya Taylor-Joy), Sam Guthrie (Charlie Heaton) a Roberto De Costa (Henry Zaga) jsou čtyři mladí mutanti, které drží v odlehlé nemocnici dr. Cecilia Reyesová (Alice Braga) za účelem jejich psychiatrického pozorování. Je přesvědčená, že tito mladí lidé představují nebezpečí sami sobě a celé společnosti. Má je neustále na očích a snaží se je naučit ovládat jejich mutantní schopnosti. Když se však osazenstvo rozroste o Danielle "Dani" Moonstarovou (Blu Hunt), začnou se v nemocnici dít zvláštní věci. Pacienty začnou ovládat halucinace a vzpomínky z minulosti. Nepotrvá dlouho a jejich mutantní schopnosti - a vzájemné přátelství - podstoupí zkoušku, při které budou muset svést bitvu o to, aby vyvázli živí. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (303)

Botič 

všechny recenze uživatele

Cením snahu o komorní psychologické drama, ale tady jsou ty šachy rozehrané poměrně dost slabě. Herecká sestava funguje z 50%. Místy to připomíná Netflix pokus o spin off Riverdale a končí to v digitálním pekle, protože si někdo zřejmě uvědomil, že se v Nových mutantech nic neděje a je třeba z toho nechat vypukat popcorn za každou cenu. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Americká produkce je z tohohle filmu cítit na míle daleko a také proto jsem nebyl vůbec překvapen, když se ve filmu objevila další klasická lesbická scéna. Nicméně jsem byl s dílem spíše potěšen. Zvolená partička mutantů byla perfektní a k tomu celkový nápad zasadit je do horového prostředí onoho léčebného ústavu se mi také moc líbil. Především bych zde vypíchnul blondýnu (Anya Taylor-Joy), která zcela určitě vydřela celou jednu hvězdičku navrch. Její postava byla sympaticky narušená (podobně jako Harley Quin) a její schopnosti byly pro diváka skvělé na pozorování. A u finální bojové scény jsem také kulil bulvy a i když je to vlastně jen další nenáročná Netflixárna já si to byl schopen velice užít. 75% ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Po rokoch čakania, odkladania, zmeny termínov, útoku pandémie a nakoniec ešte aj výpadku prúdu v kine som konečne mal možnosť dopozerať "The New Mutants" a tak ukončiť toto prekliatie. Už som sa začínal báť, že tento film nikdy neuvidím. Ale podarilo sa. Tak ako to dopadlo po všetkých tých problémoch s ktorými film zápasil, mimo iné aj s fúziou Fox a Disney, kde sa hovorilo o tom, že film nakoniec nikdy nevyjde. Myslím si, že lepšie ako väčšina ľudí očakávala, no nemôžem to ohodnotiť ako dobrý film. Myslím si, že film ako taký je okey a pod povrchom drieme skutočne zaujímavý príbeh so zaujímavými postavami. A dalo sa z toho niečo vyťažiť a priniesť tak skvelý zážitok. Ale film podľa mňa nemá úplne najlepšie prevedenie. Najväčším problémom je, že sa nás film snaží vydesiť momentkami, ktoré nepôsobia až tak strašidelne ako by mohli. Prečo? Lebo nie sú ideálne vybudované a venujeme sa im viac ako akčným, než ako hororovým momentkám. Myslím si, že najstrašidelnejšie si to asi vychytila Rahne v podaní Maisie Williams. A jej opätovné stretnutie so svojim najväčším strachom je spracované veľmi dobre. Inak však nemám pocit, že by film priniesol niečo, čo by sme už v minulosti nevideli. Usmievaví muži mi pripomínajú Slendermana v kombinácii s úsmevom Anne Hathaway z remaku "The Witches". Keby bol film poňatý viac ako horor a pridala sa do neho silnejšia atmosféra, tak to mohlo aj fungovať. No celú dobu mám pocit, že filmu niečo niekde chýba. Myslím si, že postavy sú celkom dobré. Máme možnosť vidieť ich vlastné strachy a trošku nám to niečo aj o nich povie. Možno film mohol povedať toho trošku viac, ale snaha sa cení. A vďaka nim som si sledovanie aj celkom užil. No problémy s príbehom to zakryť nevie a najmä (ako som povedal) malo byť prevedenie trošku iné. Hodnotenie: C+ ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Jako hommage Breakfast Clubu s držkatými teenagery by to možná i fungovalo (a podle všeho to tak bylo i zamýšleno), nakonec se to ale změní v ještě mnohem vykostěnější duchařinu než byla dvojka To s marným finále. Asi to klidně mohli natočit znovu (jak prý po odevzdání rough cutu chtěli), vypadá to fakt levně. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Z nadějné hororové komiksovky vydestilovala nudná a těžce nezábavná teen soap opera s hrdiny, kteří jsou vám ve výsledku úplně volní. Noví mutanti se posunují od nikud nikam, většinu času si vylívají srdíčko a a než se objeví něco byť jen trochu zajímavého, naběhnou závěrečné titulky. Vizuálně i scenáristicky podvyživené a vlastně úplně zbytečné. Není divu, že tahle radost byla dlouho u ledu, klidně tam i mohla zůstat. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (26)

  • Režisér Josh Boone je velký fanoušek X-Menů a vlastní velké množství komiksů. (Sethlans)
  • Usedlost, kde jsou mladí mutanti drženi, je údajně 30 km od civilizace. Když ale vyleze mladá indiánka na vysokou hodinovou věž, aby se zabila, záběr kamery ukazuje dalších pět budov vedle usedlosti. A jsou dost velké a vzdálené na to, aby byli součástí komplexu. (morfeus..)

Související novinky

Tenet v kinech uspěl

Tenet v kinech uspěl

31.08.2020

Tenet se stal prvním velkým filmem od počátku pandemie, který si studio trouflo nasadit do kin. Mnozí tak logicky netrpělivě čekali, jak si snímek v omezeném počtu sálů – a ještě navíc doprovázený… (více)

Tiché místo 2 a další filmy se odkládají

Tiché místo 2 a další filmy se odkládají

12.03.2020

Jen týden před premiérou se rozhodlo studio Paramount Pictures pro jistotu posunout snímek Tiché místo 2 na pozdější datum. Oznámil to samotný herec, producent a režisér John Krasinski na svém… (více)

Noví mutanti mají požehnání Marvelu

Noví mutanti mají požehnání Marvelu

25.12.2019

Původní mutantí univerzum de facto skončilo s filmem X-Men: Dark Phoenix. Škarohlídi by dokonce mohli říct, že skončilo už s Loganem v roce 2017. Existuje však ještě jeden snímek z téhož světa, který… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Reklama

Reklama