Reklama

Reklama

Louskáček a čtyři říše

  • USA The Nutcracker and the Four Realms (více)
Trailer 7

Klára (Mackenzie Foy) chce jediné, a to je klíč – takový, který otevře skříňku, ve které se skrývá dar od její zesnulé matky. Zlatá nit, kterou napne její kmotříček Drosselmeyer (Morgan Freeman) o Štědrém večeru, ji k tomu klíči zavede – jenže ten v mžiku zmizí do záhadného a fantastického paralelního světa. Právě tam se Klára setká s vojákem a louskáčkem Filipem (Jayden Fowora-Knight), armádou myší a regenty, kteří spravují tři říše: Říši sněhových vloček, Říši květů a Říši sladkostí. Klára s Filipem musí vstoupit do Čtvrté říše, kde panuje krutá Perníkářka (Helen Mirren), získat Klářin klíč a pokud to bude možné vrátit nestabilnímu světu harmonii. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 7

Recenze (115)

Nach 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že jsem od Disneyho tak prázdný a nudný film nečekal. Pokud to pozitivní, co o filmu mohu říci je, že měl krásné kostýmy, je tu něco špatně. Netvrdím, že jsem fanoušek Louskáčka, vlastně ta pohádka nikdy nepatřila k mým oblíbeným, ale tato duchaprázdná slátanina, kde jsou čtyři říše spíše jen pro okrasu než regulérními světy, mě nudila nejen svou kýčovitostí, ale hlavně myšlenkovou prázdností, kdy vše stojí na tolikrát omývaných klišé, až se mi protáčely panenky. A finální zvolání "já jsem to všechno co potřebuji!" byl WTF moment srovnatelný s Jupiter vychází a scénou, kdy si hlavní postava uvědomí, že vlastně ráda štětkou protahuje záchody. Naprostý pohádkový podprůměr a skoro i příběhové dno, které pohádka může mít. A též důkaz, když většinu rozpočtu vyplácáte na kostýmy a rekvizity a pro scénáristy zbudou jen nitě. Nedopadlo to dobře. 50% ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Muselo to byt siale drahe, takze to ma aspon spickove production values. Zvysok je neuveritelne peklo. Zle odrozpravane, bez tempa a s najhorsim akcnym finale v ackovom filme za dlhe roky. Aspon Keira si to uziva a mackenzie foy je sympatacka. Slabuckych 4/10.a to mam tieto hrrane disneyovky velmi rad ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele

Pro mě obrovské zklamání, jakmile jsem viděla trailer, věděla jsem, že na to musím do kina a jsem si jistá, že nejsem sama, ale bylo to strašný. Po vizuální stránce je to dobré, ale místy až moc přeplácané, jediné, co je na tom nejlepší je hudba, ta se naštěstí nedala nijak zkazit, jelikož použili původní z baletu Louskáčka. Herci jsou přemalovaní a oblečení v přezdobených kostýmech. K příběhu se moc říci nedá, ale myslím si, že by se to dalo zpracovat jinak a lépe a pokud možno i tak, aby divákovi nedošla zápletka už na začátku filmu. Mackenzie Foy hrála překvapivě skvěle a dle mého názoru svým herectvím předčila i růžovou kouli Keiru nebo oscarovou Helen Mirren, který ale nedostala tolik prostoru, jak jsem doufala. Za mě zatím nejhorší zpracovaná "live disneyovka". ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Hrôza typu Wrinkle in Time sa našťastie nekoná ale pod režisérskym dohľadom Joea Johnstona (Jurský park 3) a Lasse Hallstroma (Pravidlá Muštárne) som prúser ani nečakal. Predne musím vypichnúť nádhernú vizuálnu stránku, už prvé sekundy dokážu aj vďaka pôsobivému 3Dčku priniesť tú pravú vianočnú atmosféru a v kombinácií s nádhernou hudbou je to pohladenie po duši. Príbeh je síce jednoduchý a priamočiari a scenár patrí k najväčším mínusom filmu no tento deficit zase zachraňuje celkom fajný casting a vôbec celá rozprávka mi pripomenula vianočnú atmosféru prvej Narnie čo beriem ako kompliment. Pravda niektoré kostýmy zaváňali gýčovitosťou a v druhej polovici už filmu dochádzal dych, napriek tomu mám z neho pozitívne dojmy a to aj vďaka vydarenému slovenskému dabingu. V telke by to bolo za 3 ale na veľkom plátne s 3D verziou to bolo naozaj čarovné za čo dávam 1* navyše. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $120miliónovTržby USA $54,858,851Tržby Celosvetovo $173,915,772Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ U Disneya im už asi drbe s tou gýčovitosťou? Nepreháňajú tak už trochu, to ako komu sa môže ľúbiť taký brajgel aký tu ponúkajú. K tomu zas tu cpú černochov, to tu je ako päsť na oko, Luskáčik černoch? Mackenzie Foy je fajn, sympatická ale ostatné osadenstvo fakt zle, Keira nevedela nikdy hrať a tu ju zas nacpať do šiat princeznej je zas dosť mimo. Otravné a zbytočné. /20%/ ()

Galerie (33)

Zajímavosti (5)

  • Celosvětová premiéra proběhla 29. října 2018 v Los Angeles. (Varan)
  • U filmu se vystřídali dva režiséři. Je oficiálně zdůvodněno, že Lasse Hallstrom neměl mezi hlavním natáčením a postprodukcí čas, a tak ho zaskočil Joe Johnston. (ČSFD)

Související novinky

Vánocům kraluje Aquaman

Vánocům kraluje Aquaman

24.12.2018

Aquaman Jamese Wana (V zajetí démonů) konečně doplaval do amerických kin a za první víkend z toho bylo včetně předpremiér 72 milionů dolarů. To je sice v aktuální sérii DC filmů nejméně, pro co si… (více)

Reklama

Reklama