Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lena je sedmnáctiletá holka z obyčejné rodiny. První zamilování, tajné noční dobrodružství, magická rána nad Dunajem... Její svět plný snů a touhy rozbije znásilnění. Je to jako špína, která se nedá smýt. Lena si musí projít cestou, která už není jenom obyčejným dospíváním, ale spíš bojem se sebe samou. Okolí ji nechápe a už nikdy úplně nepochopí. Je to Lena, kdo se musí změnit, dospět a pochopit, že není obětí a trest si nezaslouží ona, ale ten, kdo jí to udělal. (Falcon)

(více)

Recenze (238)

Elisson odpad!

všechny recenze uživatele

Ako som od slovenského filmu očakávala (vo filmovom priemysle u nás robia len zdegenerovanci, zapredanci a neschopáci) bol to úplný odpad. Natočila to Tereza Nvotová, osoba, ktorá by si vo filme nikdy neškrtla, keby nemala rodičov z brandže. Podporovaný bol zrejme všetkými tými, ktorí chcú, aby bolo Slovensko zobrazované ako diera s praktikami ako v 19. storočí alebo nebodaj v nejakej zaostalej arabskej zemi. Okrem iného sa pod to podpísalo aj Ministerstvo kultúry....aha....Hlavná záplatka neuveriteľná (ani nepípla, keď mala celú rodinu vo vedľajšej miestnosti, naozaj ? :-D), dialógy osôb preplnené vulgarizmami tak veľmi, že aby to bolo realistické museli by mať o 50 bodov nižšie iq a byť iného etnického pôvodu. A čo sa týka psychiatrickej liečebne, verím, že na Slovensku sa deje všeličo, ale nie, že to vyzerá ako polepšovňa pre najzdegenerovanejšie osoby a že sa tam dávajú hocakej smutnej dievčine, ktorá o sebe nechce rozprávať elektrošoky :-D Celé zle. ()

haack 

všechny recenze uživatele

Něco mi tam chybělo a přišel jsem na to, co to je a je to hudba. Ta které umí podtrhnout emoce, nebo je vyvolat, když na to herci nestačí... Občas jsem se i zasmál, což asi nebyl záměr filmařů... Chybělo tomu k dokonalosti víc. Třeba slušný závěr, nebo nějaké to herecké eso v rukávu... Nicméně jinak slušný film na televizní úrovni.. 4/10 ()

hony23 

všechny recenze uživatele

Slováci chtěli natočit hnusný film o jednom znásilnění a dost se jim to povedlo. Ač se tomu nedá moc vytknout, těžko dát vyšší hodnocení takové esenci deprese, zmaru a špíny. ()

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli se Tereza Nvotová tak ráda předvádí a chce být za každou cenu vyhraněná, nebo to tak vážně cítí. Atmosféra filmu a některé pasáže jsou neskutečně přemotivované, vyhraněné až přestřelené (prostředí psychiatrické "léčebny", nebo třeba rozhovor dvou "skvělých" kámošek na mostě) a jednání mnohých postav velice iracionální (opět "léčebna", či samotná "akce" v dětském pokojíku). Byť film řeší velmi závažné téma, emočně mne příliš neoslovil. Palec dolů. 45%. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Filmový príbeh Leny by mal byť psychologickou sondou do duše znásilnenej Leny. Viac ako o jej vnútri sa však skôr dozvedáme o nefunkčnosti nášho zdravotného systému. Napriek určitým artovým momentom sa nedarí vybudovať atmosféru a hoci sa herci snažia nie úplne im to vychádza. 70% ()

gogo77 

všechny recenze uživatele

5/10 ... lyricky pribeh plny nelyrickosti .... kratky zivotny usek dievcata, ktore sa vyrovnava so znasilnenim po svojom ... nebolo to nezaujimave, ale chybal tomu "esprit" ... chybalo tomu... velke preco? preco sa to stalo, preco to takto niekto preziva a preco sa hlavna hrdinka rozhodla takto postupovat ... jazyk ulice ... sustavne vulgarnosti, ale kedze takto sa dnes rozpravaju vsetci a dokazu vysklonovanim 4 najbeznejsich vulgarizmov zlozit akekolvek vety ... tak to nebolo az take nerealisticke .... a dufam, ze psychiatria, teda ta nasa slovenska, nefunguje podobne ako v tomto filme :/ ()

De Large 

všechny recenze uživatele

Dominika fajn, ale nemala čo hrať. Scenár slabý, zápletka na začiatku tak stupídna, že som mal chuť odísť z kina. Hralo sa to na "nedotiahnuté" veci, lenže tu neboli rozobraté ani do polovice. Pozérsky film... veľké sklamanie. ()

damatuza 

všechny recenze uživatele

Neviem ci to mam tomu filmu, vycitat alebo naopak to vyzdvihovat, kazdopadne po opusteni kina potrebujem tu utlmujucu injekciu zo psychiatrie. Mam naozaj bolestivu uzkost v hrudi. To co bolo ?! ()

Capri2016 

všechny recenze uživatele

Vyborna psychologicka drama, skvele herecke vykony. Kedze hlavni predstavitelia boli mladi, ich neslusny slovnik som musela prehliadnut. Ale okrem toho proste tento skvely sucasny scenar, vyborne herecke vykony, svizne tempo filmu, sucasna a nie casto zobrazovana tema zo zivota ma do seba vtiahli a tlieskam mladej reziserke Tereze Nvotovej za tento vynimocny slovensky sucasny a kontroverzny film. Tento film by si ako memento potencionalnej hrozby mala pozriet kazda zena a matka. Ale ako povedal jeden komentar nizsie - film staci vidiet raz (lebo z temy sa proste dvihne zaludok...) Skvelych 80% a 4 hviezdy! ()

Ayax 

všechny recenze uživatele

Som strašne rád, že sa rozbiehame a tento snímok nadbieha. Téma sa zbytočne nepitve, iba vidíme, ako to je v reáli (viem, ako to na psych. prebieha). Herecky výborné, réžia ++++. Ďakujem, 5+ ()

Ajculka 

všechny recenze uživatele

Musím uznať, že tento film sa slovenskej kinematografií podaril. Depresívne, reálne....myslím, že viacej sa s príbehom scítia dievčatá/ženy. ()

Tucinka 

všechny recenze uživatele

co prožívá znásilněná holka, nevím...,i přesto nechápu, že se nesvěřila kamarádce, někomu...,herecký výkon Dominiky super, ale celkově to bylo takové divné..a osazenstvo léčebny mi připadalo jak osazenstvo z pasťáku, a to s tím zaváděním tamponu u 17tileté holky no to bylo jako co ??? ()

Menfis 

všechny recenze uživatele

Působivě natočené drama, byť již s poměrně mainstreamovým tématem, které je však tak "mainstreamové" proto, že člověka vždy zasáhne. Pokud bylo hlavním cílem filmu šokovat a zasáhnout hlavně (nebo spíše jen) emoce, dal bych filmu klidně 90 %. Jelikož ale na filmy často nahlížím s tím, že si pokládám otázku, zda je daná situace uskutečnitelná v reálném životě, mám filmu mnoho co vytknout. Situací, které se mi zdály naprosto nereálné nebo naopak až přehnaně zahnané do extrému, je ve filmu až moc – zde tedy vina padá hlavně na dramaturgii, která mohla být rozhodně pečlivější. Na druhou stranu stranu bez těchto "extrémů" by film nebyl takový, jaký ve výsledku je. Na emoce působí opravdu silně a v dobrém slova smyslu je Špína právě ten film, na který se pravděpodobně nebudete chtít koukat podruhé. Na mladou režisérku ale skutečně pozoruhodný a chválihodný počin. 65-70 % ()

Naby 

všechny recenze uživatele

Hodne zajimavej film. Atmosfera celeho filmu byla naprosto uveritelna. Pro me v nekterych pripadech az moc, takze je dobre trochu cekat, ze jde o silny a ne zrovna vesely pribeh. Celkem 3,9* ()

Rogerone 

všechny recenze uživatele

To není film ale telepatie. Dechberoucí herci mi způsobili lehkou depresi, neboť vcítění do oběti bylo absolutní. Tenhle film je čiré dobro, čím vic lidí ho uvidi, tím lépe. Víc takových filmů, jsou zdravé pro společnost. ()

markeeth 

všechny recenze uživatele

Určitě je ve filmu hodně dobrých záběrů a momentů a má mít i silné poselství, ale úplně se to nepovedlo. Je tam i hodně slabých míst a chvílemi je film až nudný. ()

thorax65 

všechny recenze uživatele

Přes několik polobotek ve scénáři to má grády. Z teenagerovského filmu se s postupujícím časem vyloupne vážnější věc. Atmosféra, houstnoucí každou minutou, je hodně podepřena minimalistickou muzikou. K tomu výborná paní Morávková, a pan Kamera. Nemůžu si to odpustit, ale Český lev byl asi omyl, ale to už bych asi mlátil mainstreamovou Slámu. 75/100 ()

Martinko991 

všechny recenze uživatele

Prvý známejší slovenský film, kde nadávky konečne znejú uveriteľne a sú podané surovo ako aj v bežnom živote, asi v tomto bude film pre mňa zapamätateľný. Inak celkom záživný film, ktorý nenechá diváka chladným. ()

Související novinky

Režisérka Špíny chystá nový film

Režisérka Špíny chystá nový film

15.11.2018

Tereza Nvotová zvládla v minulém roce uvést do kin rovnou dva celovečerní snímky, drama Špína a pak dokumentární počin Mečiar.  Oba filmy zaznamenaly relativní úspěch, a to jak u kritiků, tak i u… (více)

25. Dny evropského filmu

25. Dny evropského filmu

02.04.2018

Již 25. rokem nabízí Dny evropského filmu to nejzajímavější ze současné evropské kinematografie. Letos promítnou 49 filmů z různých koutů Evropy. Snímky rozdělené do 7 programových sekcí reflektují… (více)

25. Český lev - výsledky

25. Český lev - výsledky

10.03.2018

Předáváním výročních 25. Českých lvů provázela slovenská moderátorka Adéla Vinczeová. O hudební složku večera se postarala nominovaná muzikantka Vladivojna La Chia. Večer také narážel na současnou… (více)

Famufest otevře brány do pekla

Famufest otevře brány do pekla

13.11.2017

Film o vyrůstání ve vietnamské komunitě, cesta dvou ukrajinských uprchlíků za svobodou nebo experimentální pohled na socialistickou architekturu, to vše a dalších více než 120 filmů nabídne 34.… (více)

Reklama

Reklama