Reklama

Reklama

Professor Marston & the Wonder Women

  • Česko Professor Marston – the Wonder Women (více)
Trailer 4

VOD (1)

Snímek Professor Marston & the Wonder Women vypráví neuvěřitelný skutečný příběh autora jedné z nejikoničtějších superhrdinek všech dob a odhaluje svůdná tajemství z jeho soukromí. Harvardský psycholog doktor William Moulton Marston (Luke EvansKráska a zvíře) ve své době sklízel nemilosrdnou kritiku za to, že vytvořil komiksovou feministickou superhrdinku. Skutečnost, že žil současně se svou manželkou Elizabeth (Rebecca HallDárek) a jejich milenkou Olive (Bella Heathcote), byla ale mnohem víc provokativní než všechny dobrodružné příběhy, které kdy napsal. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (105)

mm13 

všechny recenze uživatele

Bez mučenia priznávam, že byť to o vzťahu dvoch chlapov a ženy, tak sa mi to tak nepáči, nebude to pre mňa vo svojom čare také odzbrojujúce, nepomôže tomu, ako prvotriedne je to napísané a natočené (who the fuck is Angela Robinson?), netlieskam tomu za oslavu netradičných vzťahov a rodín, zakázaných lások a slobodných myslí. Oslavu (dôležité!), ktorá si je vedomá druhých strán mincí, tienistejších zákutí a limitov v nás samých. Ale v danej chvíli na to kašle... a oslavuje! To všetko by som rovnako do nebies vychválil, avšak piatu hviezdu nepridal. No a? Som heterosexuálny chlap. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Wonder Woman a jej príbehy ma nebavili, ale tento film áno. Novátorský a neobyčajný komiksový príbeh musel vzniknúť v neobyčajnej hlave a mať neobyčajnú predlohu. Jedna by na predlohu superhrdinky nestačil, tak mal profesor dve. Milujúce (sa), dominantné, submisívne, v posteli aj v živote. Film je tak niekedy trochu šteklivý, niekedy trochu viac a v prudérnej Amerike tej doby sa nečudujem problémom z toho vyplývajúcim. Oplatí sa pozerať až do záverečných titulkov, kde sa objavia fotky skutočných ľudí a tie už nie sú tak hot, ako vo filme a preto treba oceniť aj filmársku licenciu, ktorá nám skutočnosť podáva v oveľa pútavejšej forme. –––– Jste normální? A co je normální? –––– My tři se nemůžeme milovat! V tomhle světě a v těchhle životech na lásce nazáleží. –––– Říkám ti se vším porozuměním: Tohle ti nikdo nemůže vydat. ()

Reklama

majsha 

všechny recenze uživatele

"A person is most happy when they are submissive to a loving authority. It is essential that a person sub to an autority willingly that it is their idea and that submission is pleasurable. Young boys must learn this most of all if they are to grow up respecting powerful women. Wonder Woman... shall be the start of a powerful feminist movement." Dominance/submise, podněcování, vyhovění, polyamorie, bondage a láska... Tohle vše tento profesor psychologie a otec detektoru lži zkoumal v jeho pracovním i osobním životě a dále to pak zakomponoval do svého komiksu Wonder Women. Není to pro každého, ale jak řekla E.W. "I've kind of become slightly fascinated by kink culture because they are the best communicators ever, they know all about consent,"  and I couldn't agree more.. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jiný „komiksový“ film, který vypráví o tvůrci Wonder Woman. Veskrze komorní příběh o jedné zakázané lásce, milostném trojúhelníku a tvůrčí expresi. Rozhodně se na to dobře dívalo, k čemuž přispěli hlavně sympatičtí herci. Škoda, že se filmu nedostalo v podstatě žádné pozornosti, zatímco se Hollywood neustále snaží propagovat mnohem větší propadáky (v poslední době si obzvláště rád hraje na propagaci režisérek a tohle mohl být ukázkový příklad toho, jak se to dělá... namísto třeba Eternals). Možná to bude tím, že ve stejném roce šla do kin Wonder Woman. Box office: 1,9 mil. USD. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Přiznám se zcela bez mučení, že jsem Willamovi dost záviděl. Rozhodně ne však tu strašně pokryteckou a pruderní dobu, tak typickou hlavně pro USA, ale spíš jeho životní postoj. Mít tak otevřené názory v tehdejší době muselo stát hodně úsilí a osobní odvahy. Ale on ji měl, za což má u mě velikánský dík. A když už nic jiného, teď už konečně vím, kdo napsal komiks Wonder Women, o kterém jsem do včerejšího dne neměl nejmenšího tušení. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (6)

  • William Marston bol psychológ a sám sa označoval za feministu. Zaoberal sa sexualitou submisivity a dominancie, myslel si, že problémy spoločnosti v budúcnosti vyriešia ženy, ktoré narozdiel od mužov, budú vládnuť so súcitom a spravodlivosťou. (SpoilerAlert)
  • Celosvětová premiéra proběhla 9. září 2017 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)

Reklama

Reklama