Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Třetí řada kriminálního seriálu Hříšná duše se opět vrací do Dorchestru, působiště stárnoucího detektiva Harryho Ambrose. Nový případ, který se zprvu jeví jako běžná autonehoda, se detektivovi zarývá hlouběji a hlouběji pod kůži a vystaví ho dosud největší životní zkoušce. Přeživší autonehody Jamie Burns (v podání Matta Bomera, držitele Zlatého glóbu za roli ve filmu Stejná srdce, 2014) skrývá mnohá tajemství, jež může Harry odhalit jen tak, že bude jednat na vlastní pěst, často v rozporu s běžnými policejními postupy, a držet si Jamieho co nejblíže u těla. Tím se ale dostává na velmi tenký led, který se pod ním může kdykoliv prolomit... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hmmm, tak se nakonec mé průměrné hodnocení třetí sezóny udrželo na třech hvězdičkách; podle těch nepříjemných pocitů, které ve mně stále přetrvávají, bych si na takový výsledek nevsadil. Třetí řadu považuji za velmi nepovedenou, přestože to tak zpočátku nevypadalo, v závěru už ale scénář otevřeně koketoval s odpadem a tvůrci mi dokázali zprotivit i postavu Harryho Ambrose, který, jak doufám, po tomhle už nastoupí do zasloužené penze. ()

Arkagas1989 

všechny recenze uživatele

Rozeberu tady zatím jen třetí sérii tohoto skvostu, která se jmenuje Jamie, protože jsem dlouho neviděla nic, co by mi tak vlezlo pod kůži. Jamie je profesor na střední škole, obyčejný chlap, který má ženu a syna na cestě. Jednoho dne se u něj ale objeví kamarád z vysoké, kterého rozhodně nečekal a po nepodařené společné večeři při autonehodě kamarád umírá. My sledujeme celou dobu halucinace Jamieho, kdy se mu jeho kamarád zjevuje a vraždí jeho okolí. Proč se dozvídáme postupně s každým dílem. Tahle série je psychologickou hrou, ve které má hlavní slovo Nietzsche a jeho nadčlověk - Übermensch. Postupně se dostáváme na kloub podivnému chování Jamieho a jeho myšlenkám, ale zároveň pozorujeme příběh detektiva, který ho sleduje, ale stává se i jeho přítelem. Skvělé herecké obsazení tomuhle počinu dává už jen plusové body nahoru. V hlavních rolích známý Bill Pulmann, Matt Bomer a Jessica Hecht. V neposlední řadě je zde zmínka i o Jungovi . ()

Reklama

hanagi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začátek vůbec není zlý, jenže pak se to zlomí do nevěrohodného psychologizování, a je po parádě. Otravný, ufňukaný psychopat pořád dokola žadoní o pomoc, zkušený vyšetřovatel z mě neznámých důvodů podléhá stále víc a víc jeho vlivu a ženské osazenstvo je fascinované vrahovým charizmatem. Policie je netečná. A všichni svorně čekají na jeho přiznání. A čekají, a čekají…,a já od půlky čekám, že se to na konec nějak zvedne. Marně. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí série přišla s trochu odlišným konceptem, vraha opět známe již od začátku, ale tento dotyčný není ihned zatknutý a Harry Ambrose se tak musí naplno ponořit do tohoto spletitého případu, aby mu přišel na kloub. Musím se tedy přiznat, že jsem byl více zainteresovaný do hlavní příběhové linky oproti druhé sérii, postava Jamieho splňovala ta nejpřísnější kritéria, byla tajemná, člověk nečekal, co má od ní v následující moment čekat. Duo Pullman-Bomer úžasné, neskutečně se ve společných dialozích předháněli, kdo si může přivlastnit korunku pro nejlepšího herce. Jen mě trochu zamrzelo, že třetí série nerozvinula background Harryho ještě o kousíček více, v tomto duchu dvojka z roku 2018 rozhodně vydařenější. Teoreticky jsem jen tento kinematografický počin doposud chránil, tak proč se tedy uchyluji k třem hvězdám jako u předchůdce ? Může za to zejména docela odfláknutý konec, protože takové zakončení se vůbec do nastoleného příběhu nehodilo, jako kdyby vypadlo z jiného filmu. A to zamrzí. Pořád se ale jedná o nadstandard v rámci žánru. Za mě 7/10 ()

misbos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Adrenalin Junkies Nebývají Velcí Myslitelé - aneb - třetí řada pohlédla do propasti... a posrala se z toho. Svatá prostoto, takhle to dojebat, koukat se na to nedalo. Z guláše, ve kterým je Nietzsche, Aghora, Iniciační rituály, proklété básnictví, a hlavně scénáristická lenost, Vám jinak než blbě ani bejt nemůže. Pullman mluví s "hrdinou", ten pak jde a něco vyvede, pak s ním Pullman zase mluví o tom samým hovně (protože ústřední myšlenka nám jaksi chybí, že?), pak ten cápek zas něco vyvede, pak spolu zase kecaj, pak zas něco vyvede, pak... ad nauseam. Hanba blit. Jedna za kameru. Kdyby to viděl Fridrich, hrábne mu mnohem víc. Poznámka pod čarou: Když Vás Vaše drahá diverzitní polovička nejdřív podvede, a pak Vám pár dnů před porodem vomlátí vo hubu Vaše "bílý privilegium", musí Vám bejt jasný, že jste někde udělal chybu.... ()

Galerie (118)

Reklama

Reklama