Reklama

Reklama

Lynč

(seriál)
TV spot

Epizody(8)

Obsahy(1)

Mladý dokumentarista Lukáš přijíždí do malého města Buchnova, aby zjistil více o násilné smrti Denise, kterého znal od dětství, stejně tak jako obviněného vraha. Nalezne tam nejen vzpomínky na minulost, ale také řadu podivností a záhad ze současnosti. Ukáže se totiž, že Denisovu smrt doprovázel krutý lynč. Seriál mimo jiné zkoumá, jaký efekt má vražda nevinného muže na malé město uprostřed Česka, kde se všichni navzájem znají a kde má každý své tajemství. Velkým tématem projektu je odkrývání reality maloměsta a objevování skrytých kostlivců ve skříních jeho obyvatel. Tvůrci se také zaměřili na více či méně fungující mezilidské vztahy a otevřou i problematiku rasové nesnášenlivosti a předsudků. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (54)

Vajonek 

všechny recenze uživatele

Seriál s pomalým rozjezdem, který mě postupně začal bavit a těšila jsem se, jak se to dále vyvine (když tedy přimhouřím oči nad některými nelogičnostmi, místy podivným chováním postav - způsob řešení vraždy policií, to jakým způsobem se do toho míchají osoby, které se vůbec zapojovat nemají atp.). A pak přišel poslední díl, který mě hodně zklamal. Čekala jsem, že jednotlivé dějové linky se v závěru rozuzlí, přijde třeba i nějaké překvapení a zatím to, co bylo odhaleno, bylo překvapivé možná tak tím, jak strašně to bylo celé přihlouplé a zmatené. Hodně věcí zůstalo nedořešených, celkový pocit bych shrnula jako naštvání nad mými nenaplněnými očekáváními, zmařeným potenciálem seriálu a také silná averze i vůči postavám, které se do posledního dílu ještě pořád zdály být docela kladnými. Mohl to být zajímavý počin, bohužel se ale s přibývajícími díly tak nějak "rozplizl". Abych jen nehaněla, pochválila bych hudbu, která se mi moc líbila, námět jako takový a pak také některé herecké výkony (např. Pavel Kříž nebo Jiří Dvořák si svého slizkého "hodného" otce rodiny, respektive ukázkového rasistu, zahráli skvěle). ()

Cocacolix 

všechny recenze uživatele

Ze začátku vadil jen ujetej soundtrack a divně stříhaný retrospektivy, ale ke konci mě to začalo vyloženě štvát. Ve finále se řeší to, co už stejně tak nějak víte a spousta dějových (a třeba i zajímavějších) dějových linek se nechá bez zakončení. O logice jednání postav se snad vůbec nebudeme bavit, to byl velkej úlet především u hlavního hrdiny. Šokující finále se nekonalo, spíš jsme tu měli několik WTF momentů. 8 dílů nechápu, půlka by stačila. A to ještě za předpokladu, že by někdo zkušenější opravil silně děravej scénář. Pochvala snad jen P. Křížovi, ten si svýho slizouna zahrál obstojně. ()

Reklama

Romario 

všechny recenze uživatele

Pokud chtěli tvůrci otevřít problematiku rasové nesnášenlivosti v naší společnosti, nemuseli si vymýšlet nesmysl s lynčem slušného cikána bílými, který se v naší zemi nikdy neudál, ale mohli čerpat ze skutečných událostí, například z mačetového útoku v Novém Boru. Jinak některé herecké výkony celkem slušné, například Marsell Bendig byl hodně věrohodný, asi ani moc nehrál, prostě se choval přirozeně. Janek Gregor a Jiří Dvořák asi nejlepší. Stivínová byla spíše parodií na sebe samu z Pustiny, tady byla otřesná. Matěj Anděl totální propadák a nesympaťák. Vrchol v negativním smyslu byla dvojice "Němců", také mě hned napadlo, že jsou jako z "Alles Gute!". Od chvíle, kdy se tohle směšné duo objevilo na scéně, už byl, do té doby jakž takž průměrný, seriál vyloženě trapný. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Lynč evidentně doplatil na značně rozsáhlej scénáristickej tým, kdy se každej z tvůrcu snažil přispět nějakym svym nápadem. Ve výsledku tak bohužel seriál jako celek nepůsobí vůbec kompaktně, z žádnýho tématu se nedaří vyždímat aspoň většinu potenciálu a nějaký nápady nebo postavy jsou spíš pro smích (němčouři). Finále (reps. závěrečnej díl) mě zklamalo jak nepovedenou prací s flashbackama tak hlavně samotnym provedenim "lynče" (ať mi nikdo nevykládá, že by nikdo z tolika přihlížejících nezavolal policii nebo se nesnažil zasáhnout) nebo samotnym závěrem. Ačkoliv si to tvůrci jistě přáli, žádná druhá Pustina se zdaleka nekoná. Za solidní řemeslo, hudbu, Pavla Kříže v roli nechutnýho záporáka a Jiřího Dvořáka v roli dalšího záporáka nakonec přihodim třetí hodně slabou hvězdu. ()

B4TM4N 

všechny recenze uživatele

Je smutné, že aktuální společenská témata musí pro Českou televizi vznikat na workshopech a táhnout z valné většiny začínající herci. Lynč je totiž v české kontextu záslužný počin, kterému ve výsledku nechybí silné momenty. Jenom obsahuje takové množství scénáristicky nedotažených motivů, nesmyslných motivací a přehnaných šablon, že musíte chtě nechtě skřípat zuby nad nevyhnutelností špatného přijetí celé série od "nějakých čechoamerických lepšolidí". ()

Galerie (112)

Zajímavosti (13)

  • Záběry vozidel, které přijíždějí z Německa (dodávka s chemikáliemi, Mercedes-Benz s Magdou Stránskou pronásledovaný dvěma Němci) byly natočeny na dálnici D4 v úseku Mirotice - Třebkov. Povšimnout si lze tabulky s číslem mostu i výjezdu na 82. kilometru. Auta jedou ve směru od Písku do Prahy. Sídlo Němců je ale podle jejich poznávací značky někde v saském okresu Pirna, do středočeského Buchnova by tedy měli jet po D8 od Ústí nad Labem. (Martin_L)
  • Vedle Blšan se natáčelo mj. i ve městech Řevnice a Velvary a také v městysi Všetaty. A též v nemocnici v Kladně a v Thomayerově nemocnici v Praze. (jungewolf)

Reklama

Reklama