Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdinkou černé komedie Teroristka je Marie (Iva Janžurová), učitelka na penzi, která si jednou řekne, že už si nechce připadat jako kráva. Když jí proti arogantnímu strůjci lokálního zla (Martin Hofmann) nepomůže ani starostka (Tatiana Vilhelmová), sežene si zbraň a rozhodne se udělat to, co většinu z nás občas napadne, ale hned tu myšlenku rozumně zapudíme. Brzy však zjistí, že stejně, jako je vražda složitá morálně, je nesnadná i prakticky – přesto, že jí bývalý žák, momentálně v podmínce (Pavel Liška), dává cenné životní rady: „Kriminalita jenom vypadá jednoduše, paní učitelko, ale pak se dycky něco posere.“ (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (565)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Bez kvalitního pokání nemůžeš dál páchat." Nemám rád arogantní zmrdy, kteří točí zeměkoulí, ale lokální zloduch Mach mě naprosto dostal. Ten byl prostě skvělej při uplácení, vyhrožování, slibování i schopnosti dostat každou do postele. Tam mi dal pocítit moje nedostatky. Mach na tu zábavu naštěstí není sám. Mě bavili v podstatě všichni bojovníci za klid - od učitelky s brokovnicí po partyzánku s lepidlem. A přestože jsem byl tradičně na straně odboje, o jehož beztrestnosti mám vážný pochyby, tak naprosto respektuju Machův motobiatlon jako základ obrany země. Má to sice nějaký ty mouchy, logika si občas zahapruje, ale mě absurdita celý tý situace hodně bavila. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Martin Hofmann si toho arogantního neřáda neskutečně dává, nicméně ačkoliv příběh navenek snaží být vhledem do mysli nespokojeného občana jednoho zapadákova, postupem času se zvrhne do tak velké absurdity, že jsem až koulel očima a navíc mě to ani zas tak moc nebavilo. A ještě ke všemu nemám moc rád Janžurku...55% ()

Reklama

Ony 

všechny recenze uživatele

Nemůžu říct, že jsem se nesmála. Smála jsem se dokonce docela dost – vtipným hercům ve vtipných situacích. Ovšem jako celek je Teroristka spíš odpudivá. Když si dělám z něčeho šoufky, poněvadž je to úplně choré, opravdu nad tímtéž nechci vzápětí spiklenecky pomrkávat nebo se dojímat, jak mě k tomu tento film opakovaně nutil. Je mi z toho fakt úzko. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

V našem kině se na konci, s úsměvem, tleskalo. Dalo by se vytknout všelico, ale nemám chuť, protože jsem se bavila. Paní Janžurová se mi líbí snad v každém filmu, i na divadle. Je to naše hvězda, která si velké role zaslouží. Zbytek zúčastněných byl rovněž v pohodě, ale kupodivu nejvíc to rozjela Vilhelmová. Neměla chybu. Sociální rovina v Teroristce je dojemná a citlivá, rovina kolem satisfakce je přepálená šílenost ode zdi ke zdi, ale mě to nijak neuráží. Dostala jsem to, co jsem čekala a dokonce něco navíc, ale rozumím i divákovi, kterému to do oka příliš nepadlo. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 10/10 Děj 9/10 Hudba 9/10 Akce 8/10/// PLUS: naprosto excelentní "Janžurka", výborný Hofmann, který v poslední době předvádí jeden lepší výkon za druhým, dobře napsaná postava pro Kristínu Svarinskou, Liškova postava překvapivě sedí do filmu, skvělá hudba dobře dotváří "žánrovou" atmosféru, třebaže tím jasně napovídá a vede diváka, od toho hudba ostatně taky může být MÍNUS: v závěrečné třetině je to víc parodie, než cokoliv jiného (ale alespoň jsem se nasmál), Dyková děsné přehrává, v závěru se vlastně prazvláštně chovají všechny postavy/// Shrnutí: První český revenge western? Opravte mě, jestli se mílím, ale tohle je čistá žánrovka, tedy skoro čistá, nebýt to výrazná komedie, skoro parodie. Nicméně jako komedie to působí skvěle, nasmál jsem se a pobavil ohromně moc a jako drama - i když opět spíš černohumorné - je to funkční. Scéna, kdy učitelka vejde do domu místního mafiána (divák ví), vytáhne krabičku se zákuskem, pod níž jsou náboje (divák tuší) a obě postavy toto dění komentují je fantastické a napětím jsem nedýchal. Skvělé, jen víc žánrových filmů prosím./// Celkem 90%/// ()

Galerie (36)

Zajímavosti (16)

  • Ve scéně, kdy Marie (Iva Janžurová) běží po železničním mostě, následuje poté záběr na dětské hřiště. To se zde však v současnosti nenachází. (JLanovkar)
  • Prvá zbraň, ktorú dostane Marie (Iva Janžurová), je pištoľ Desert Eagle. Neskôr má revolver Astra 357. Eva Součková (Eva Holubová) má revolver typu Webley Bulldog. Mach (Martin Hofmann) má pištoľ CZ 75. (ČSFD)
  • Film podpořil Státní fond kinematografie částkou 2 miliony korun. (SONY_)

Související novinky

Kino na hranici - on-line na konci listopadu

Kino na hranici - on-line na konci listopadu

10.11.2020

Po dvou nezdařených pokusech uspořádat filmový festival Kino na hranici v tradiční podobě se organizátoři rozhodli, že letošní ročník uspořádají on-line. Bude se konat ve dnech 23.–29. listopadu.… (více)

Čeští filmaři si rozdělili peníze

Čeští filmaři si rozdělili peníze

15.06.2018

Státní fond kinematografie čerstvě rozdělil celkem 65 milionů mezi devítku vybraných filmových projektů. Největší částku 15 milionů korun obdržel chystaný snímek Davida Ondříčka (Ve stínu) Zátopek,… (více)

Reklama

Reklama