Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdinkou černé komedie Teroristka je Marie (Iva Janžurová), učitelka na penzi, která si jednou řekne, že už si nechce připadat jako kráva. Když jí proti arogantnímu strůjci lokálního zla (Martin Hofmann) nepomůže ani starostka (Tatiana Vilhelmová), sežene si zbraň a rozhodne se udělat to, co většinu z nás občas napadne, ale hned tu myšlenku rozumně zapudíme. Brzy však zjistí, že stejně, jako je vražda složitá morálně, je nesnadná i prakticky – přesto, že jí bývalý žák, momentálně v podmínce (Pavel Liška), dává cenné životní rady: „Kriminalita jenom vypadá jednoduše, paní učitelko, ale pak se dycky něco posere.“ (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (565)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Radek Bajgar je naprosto fenomenální svěží vítr v zahnilé žumpě našeho filmu. Nechápu, že tak výtečný scénárista a režisér přesedlal k celovečerní tvorbě až na prahu svoji šedesátky. Teroristka není tak pevná v kramflecích jako nedotknutelná Teorie tygra, hlavně kvůli úplně jinému žánrovému zaměření, které sahá od buranské letní komedie o chatařích, přes sociální drama po ulítlou černou krimi komedii jak vystřiženou od Tarantina. Vynikajíci dialogy, skvělé hlášky a kulervoucí scény. Finální twist ve vile naprostá komediální darda. Janžurovou sem nikdy nemusel, ale tady mi ani moc nevadila. Hofmann absolutní výkon, Liška skvělej, Plodková fajn, prostě obsazení i scénář jedna báseň. Bajgar je bůh, snad brzo natočí zase něco takhle silného, český film ho potřebuje. Hodně silné 4*.80%. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Vynikajicí černá komedie po česku, kde si některé dialogy budu pro pobavení přehrávat ještě dlouho. " Měl bych takovej návrh, my ho zabít nemůžeme, paní starostka by byla svědek, ale kdyby se tady paní starostka obětovala a zabila ho sama, tak bychom byli všichni vlastně spokojení, my svědčit nebudeme, že? Tak jak, byla byste ochotná se toho ujmout?---A tak teda, když...., jo" Teroristka se rozjíždí vcelku pomalu, netlačí na pilu, ale postupně gagů a vtipných situací přibývá a černočerné finále si škodolibý divák rozhodně užije. Hofmann rulez! ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Budete muset v jedné chvíli rozdýchat, že se to stát nemůže resp. že takhle to dál nepůjde. Když se přes to přenesete, dostanete prima nekorektní porci humoru Luďana z Mostu, jemuž skvěle sekundují Liška, Vilhelmová, Plodková a Svarinská, s profesorským dozorem jako vždy dokonalé Janžurové. Ten konec je můstkem pro dvojku? Podobné filmy: Kill Bill! ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Martin Hofmann si toho arogantního neřáda neskutečně dává, nicméně ačkoliv příběh navenek snaží být vhledem do mysli nespokojeného občana jednoho zapadákova, postupem času se zvrhne do tak velké absurdity, že jsem až koulel očima a navíc mě to ani zas tak moc nebavilo. A ještě ke všemu nemám moc rád Janžurku...55% ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Stařeckej třes. Vadí ti to nějak?“ - „No, když třeba držím…fén, třeba.“ - „Fén?“ - „No.“ - „A fénem se potřebuješ trefit do konkrétního vlasu?“ Kdyby šlo o vlas…Po Teorii tygra jsem čekal něco podobného a…to byl omyl. Nevadí mi plynulé přecházení mezi žánry, když funguje…ale Teroristce to moc nejde. Napsat, že jde o černou „revenge“ tragikomedii, tak stejně nevystihnu (nevyrovnaný) konečný výsledek. Důchodkyně vydávající se cestou samozvané spravedlnosti dlouho baví (a ta hudba k tomu perfektně sedne!), ale jen do momentu (zcela absurdní) „schůze“ u Macha. Pak začne být děj dost bezradný (Bajgar asi nevěděl, kam dál) a dialogy křečovité, stejně tak postavy (což zamrzí hlavně u do té chvíle výtečného Hoffmana…naopak např. Dykovou radši nekomentovat). Nadsázka je totiž pěkná věc, ale zas neunese úplně vše. Řešit pak u Teroristky „pokřivené vyznění“ je sice mimo, to ovšem neznamená, že se přenesu přes všechna ta hluchá místa (z nichž např. obsazení Koukalové je jen jednou z mnoha). Škoda, ale víc než 3* z toho nevykouzlím. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (16)

  • Film pokračuje ešte po záverečných titulkoch. (figis20)
  • Prvá zbraň, ktorú dostane Marie (Iva Janžurová), je pištoľ Desert Eagle. Neskôr má revolver Astra 357. Eva Součková (Eva Holubová) má revolver typu Webley Bulldog. Mach (Martin Hofmann) má pištoľ CZ 75. (ČSFD)

Související novinky

Kino na hranici - on-line na konci listopadu

Kino na hranici - on-line na konci listopadu

10.11.2020

Po dvou nezdařených pokusech uspořádat filmový festival Kino na hranici v tradiční podobě se organizátoři rozhodli, že letošní ročník uspořádají on-line. Bude se konat ve dnech 23.–29. listopadu.… (více)

Čeští filmaři si rozdělili peníze

Čeští filmaři si rozdělili peníze

15.06.2018

Státní fond kinematografie čerstvě rozdělil celkem 65 milionů mezi devítku vybraných filmových projektů. Největší částku 15 milionů korun obdržel chystaný snímek Davida Ondříčka (Ve stínu) Zátopek,… (více)

Reklama

Reklama